Artikel

geplaatst: 30-08-2017

Een toekomst zonder sportschool

De jongere generatie sporters domineert de markt. Deze generatie wordt Generatie X genoemd, ook wel de generatie van bewustwording. Jongeren die tot deze groep behoren gaan een uitdaging niet uit de weg, leren graag en beschikken over een gezonde dosis discipline. Fysieke en mentale gezondheid staat voor deze groep met stip op één.

Artikel

geplaatst: 13-08-2017

Functional Training als businessmodel: Top of Flop?

Functional Training is inmiddels praktisch niet meer weg te denken uit fitnesscentra. En dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Crossfit-boxen en ´look-alikes´ hiervan, schieten overal uit de grond.

Artikel

geplaatst: 22-07-2017

ClubJoy Virtual: Inmiddels al ruim 400 clubs in de Benelux. Wij leggen uit waarom!

Meer en meer technische innovaties krijgen grip op de fitnessbranche. Wearables, cloudoplossingen om leden 24/7 te kunnen volgen en coachen en de snelle groei in het gebruik van fitness apps. Stuk voor stuk ontwikkelingen die ertoe doen en

Artikel

geplaatst: 22-06-2017

ClubJoy geeft groeiambities een nieuwe impuls door opening van nieuwe HQ in Bilthoven!

Gedreven door ambities, het geven van een kwaliteitsinjectie en het maken van een grote efficiëntieslag, heeft ClubJoy met ingang van april 2017 haar nieuwe "epicentrum" geopend in Bilthoven. Op het nieuwe headquarters worde

Artikel

geplaatst: 13-06-2017

De juiste prijsstrategie, de aorta van je club

Heb je moeite met het jaarlijks indexeren van je lidmaatschapsprijzen met minimaal de consumenten-prijsindex? Is je gemiddelde omzet per lid lager dan € 30,00 en ben je geen low budgetaanbieder?

Artikel

geplaatst: 13-05-2017

First Timers - ze zijn er nog...

Personen die op zoek zijn naar een fitnessclub, starten hun zoektocht vaak op internet. Via websites kunnen ze zich oriënteren en krijgen ze een eerste indruk.

Artikel

geplaatst: 22-04-2017

Trends: Millenials, Generation X of toch de Babyboomers?

Fitnessland is een hippe business. De ene na de andere trend vliegt over vanuit - voornamelijk - de VS en elke nieuwe trend is nog hipper dan de trend die daarvoor al super hip was. U bent uiteraard ook erg hip en u volgt elke trend als va

Artikel

geplaatst: 13-04-2017

Zonder reclame gebeurt er iets vreselijks: niets!

Voordat we een aantal belangrijke tips voor succesvolle fitnessmarketing geven, verlossen we je graag van drie "vast-denk-gedachtes" rondom marketing en reclame.

Artikel

geplaatst: 22-02-2017

Is uw businessmodel (nog steeds) goed doordacht?

Analyse van een managementtheorie: Is uw businessmodel (nog steeds) goed doordacht? Elke ondernemer in de fitnessbranche zou zich jaarlijks moeten heroriënteren op de propositie ten opzichte van de lokale of

Artikel

geplaatst: 13-02-2017

Bedreigingen en kansen

Nog nooit waren de aanmoedigingen om actief te bewegen zo intensief als nu. Een sterk groeiende doelgroep gemiddeld oudere en minder actieve mensen, heeft een grote behoefte aan echte, proactieve begeleiding en meer beleving.

Artikel

geplaatst: 23-01-2017

De vijf belangrijkste fitness en health trends van 2017

2017 it is! Traditiegetrouw trappen we het nieuwe jaar af met een kijkje in de toekomst. Wat kunnen we dit jaar verwachten op het gebied van fitness, health en gezondheid? Welke trends en ontwikkelingen moet je als fitness ondernemer in de gaten houden om bij de tijd te blijven? Hieronder een samenvatting met de vijf meest interessante ontwikkelingen volgens ons marketing team.

Artikel

geplaatst: 23-01-2017

Eens een andere sportschool proberen? Check deze bijzondere gym locaties

Als fitness trainer heb je je eigen sportschool, huur je een fitnessruimte, of train je lekker in de buitenlucht. Als we het hebben over ‘de sportschool’, zien we meestal een grote ruimte voor ons met daarin toestellen, gewichten en spiegels. Dat is wat jij en je klanten gewend zijn. Natuurlijk kan het ook anders. Wie weet kunnen deze bijzondere sportscholen je inspireren!