26 july 2019

Met Polar Club ‘slim’ het verschil maken voor je leden

26 july 2019

 

Eenvoudig professionele begeleiding met de Polar Club Solutions

Al jaren staan wearables in de top 10 van fitnesstrends ACSM, de laatste drie jaar zelfs in de top 3. Wearables zijn geen trend meer, maar een onomkeerbare vooruitgang in de fitness en de sport wereldwijd. Maar hoe maak je hiermee als fitnessondernemer het verschil. Het antwoord van Polar voor de fitness op deze vragen is Polar Club Solutions!

Een solution erop gericht om je leden nog beter te leren kennen, begeleiden en mee te gaan op de wave van data en digitalisering. Bij Polar zien ze: de consument vraagt er nu al om, alleen zijn veel fitnessclubs er nog niet klaar voor! Waarom zou je als fitnessondernemer langer wachten met begeleiding via wearables als de consument er allang klaar voor is? Polar Club Solutions, een combinatie van sporthorloges, hartslagsensoren en de krachtige Polar Club App voor groepslessen, helpen de fitnessondernemer direct van start te gaan.

Professionele begeleiding
Managing Director Benelux Sander Werring neemt ons mee in de filosofie en mogelijkheden van Polar en de Polar trainingsfuncties. Sander: "Een groot deel van de onze research en development is gericht op wetenschappelijk onderzoek en het valideren van de Polar-trainingsfuncties. Onafhankelijk onderzoek toont steeds opnieuw aan dat Polar hartslagmeting in de wereldwijde gouden standaard voorziet van zowel borstband gemeten als optisch gemeten hartslag. Dit geeft fitnessprofessionals het vertrouwen dat de verzamelde trainingsinformatie van het hoogst mogelijke niveau is en zij zich enkel hoeven te richten op het meest belangrijke aspect van hun werk: het begeleiden van hun leden."

Eenvoudiger kunnen we het niet maken
Bij iedere merkbeslissing stelt Polar de gebruiker centraal. Ze vinden dat op het gebied van trainingsbegeleiding consumenten niet op zoek zijn naar een product, maar naar een goed werkende oplossing. Dit maakt dat de oplossingen van Polar zeer eenvoudig in een club zijn te integreren. Leden brengen hun eigen Polar horloge of hartslagsensor mee en via de Flow For Coach-functie op het webplatform van Polar kunnen leden 24/7 indoor en outdoor begeleid worden.

Ook het implementeren van groepslessen met de Polar Club app is heel eenvoudig en behoeft geen specifieke hardware. Sander: "Wij geloven erin dat goede fitnessbegeleiding nooit afhankelijk zou mogen zijn van hardware implementatie of aangewezen locaties in een fitnessclub. Leden mogen verwachten dat de trainingsbegeleiding hun trainingspatroon volgt en niet andersom. Om deze reden hebben we de Polar Club app ontwikkeld. Het mooie hiervan is dat de oplossing in de traditionele groepslesruimtes kan worden gebruikt, maar dat je de groepsoplossing ook eenvoudig mee kunt nemen naar andere ruimtes in de club voor personal en natuurlijk small group training. Dit maakt het systeem multi-inzetbaar. Verder leggen we ook geen beperkingen op in het gebruik van het aantal iPads bij een club."



Hoe werkt de Polar Club App precies?
Sander: "De iPad ontvangt in realtime alle hart-slagsensoren van leden, die zich in de buurt van de Ipad bevinden. Polar is zelfs in staat om ook polsgedragen wearables als een sporthorloge of fitnesstracker aan te sluiten. Leden hoeven zich maar eenmalig te registreren en worden vanaf dat moment bij elke les of training automatisch herkent. Informatie zoals hartslag en het aantal verbrande calorie?n wordt vervolgens draad-loos naar het scherm gestuurd voor de opwin-dende ervaring van een groepsles met de kwali-teit van personal training."

Meer informatie vind je op polar.com/nl/club


Word Polar Ambassador Benelux 
Al jaren staan wearables in de top 10 van fitnesstrends ACSM, de laatste drie jaar zelfs in de top 3. Wearables zijn geen trend meer, maar een onomkeerbare vooruitgang in de fitness en de sport wereldwijd. Maar hoe maak je hiermee als fitnessondernemer het verschil. Het antwoord van Polar voor de fitness op deze vragen is Polar Club Solutions!

Om de Polar-boodschap te versterken, zoekt Polar ook dit jaar een groep ambassadeurs die de Polar-passie deelt en die wil overbrengen op hun online en offline community.

Ben jij je bewust van je potentieel? Wil je elke dag de fitste versie van jezelf zijn, met aandacht voor een optimale balans tussen body & mind? Hou je van sporten als fitness, hardlopen, crossfit of zwemmen? Dan zijn we op zoek naar jou!

De geselecteerde ambassadeurs ontvangen de nieuwste producten van Polar en kunnen een jaar lang deelnemen aan verschillende workshops en events in de Benelux. Bovendien leer je een groep mensen kennen die ook jouw passie delen en wordt je content gedeeld op de social media kanalen van Polar Benelux!

Aanmelden kan tot 31 juli via polar.com/nl/ambassador/aanmelden



Polar Ignite fitnesshorloge
De Polar Ignite werd op woensdagmiddag 26 juni wereldwijd op hetzelfde tijdstip aan de wereld gepresenteerd. Deze nieuwe innovatieve vinding gaat de wereld van sport en herstel op zijn kop zetten. Het is een fitnesshorloge met GPS voor sporters die op de juiste manier hun grenzen willen verleggen en die zorgt voor een goede balans tussen body en mind. Deze nieuwe generatie work-outpartner verzorgt je planning, meet je herstel tijdens de nacht, volgt je slaap en biedt kant-en-klare work-outs die aansluiten bij jouw actuele fitheid.

De basis van alle metingen is je hartslag, maar er wordt ook gekeken naar je slaap. Slaap is één van de belangrijkste elementen van herstel, zowel voor het lichaam als voor de geest. Veel van de herstelfuncties van het lichaam, zoals spiergroei en weefselherstel, vinden vooral tijdens de slaap plaats. Slaap is verder belangrijk voor je herstel op het mentale vlak: de hoeveelheid en kwaliteit van de slaap hebben grote invloed op het leervermogen, het geheugen en natuurlijk op je humeur en motivatie.

De Polar Ignite kent vier specifieke deelgebieden:

  • Sleep Plus Stages: deze slaapregistratie toont de hoeveelheid slaap en de kwaliteit ervan.
  • Nightly Recharge: de Polar Ignite meet tijdens de nacht volledig automatisch hoe je lichaam zich heeft herstelt.
  • FitSpark: biedt kant-en-klare work-outs die zijn afgestemd op jouw herstel, actuele fitheid en trainingsgeschiedenis
  • Serene: is een geleide ademhalingsoefening voor diepe ademhaling die je helpt je lichaam en geest te ontspannen voor een leven in balans.

De Polar Ignite sluit naadloos aan op de bestaande Polar Ecosystemen zoals Polar Flow en Polar Club.

Meer informatie vind je polar.com/nl/ignite

Bedrijf

Polar

Laatste artikelen van dit bedrijf