Nieuws

geplaatst: 30-01-2018

Radmilo Soda lanceert met Exercitium nieuwe opleiding voor Personal Trainers

Exercitium is een opleidingscursus voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen binnen de personal training. Of je al personal trainer bent en graag meer wil leren, of je bent een fysiotherapeut die graag gerichter met patiënten wil kunnen trainen. Exercitium vergroot je kennis over de werking van het menselijk lichaam en leert je bovendien om maatwerk te leveren aan je klanten.

Nieuws

geplaatst: 30-01-2018

fit20 groeit snel in binnen- en buitenland

De afgelopen tijd zijn er weer veel nieuwe fit20 studio’s bijgekomen. De fit20 fitness franchise formule opent studio’s in Heemstede, Maastricht, Medemblik, Rijen, Sneek, Velp en Waalwijk. In Nederland zijn nu 108 studio’s, inclusief de in-company studio’s bij grote bedrijven. Ook in het buitenland groeit de formule. 

Nieuws

geplaatst: 29-01-2018

Wellnesselande Barendrecht heeft gekozen voor Justfit EMS

Justfit, sinds 2013 op de markt met draadloze EMS trainingstechnologie, gaat opstarten met een nieuw concept in Barendrecht.
Maurice Booij, Marketing en Communicatie Wellnesselande: "Wij zien de vele voordelen van EMS training en ...

Nieuws

geplaatst: 29-01-2018

Technogym: Officiële leverancier van fitnessapparatuur aan de Olympische Winterspelen Pyeongchang 2018

De Italiaanse marktleider op het gebied van fitness, wellness en atletiek is voor de 7e keer aangesteld als officiële leverancier van de Olympische Spelen.
 

Artikel

geplaatst: 26-01-2018

AALO Opleidingen: "Erkend... en een leven lang leuk werk!"

Branche-erkenning is iets waar veel beroepsopleiders naar streven, maar wat is nu eigenlijk branche-erkenning? Michel Looye, General Manager van AALO Opleidingen, heeft daar wel een mening over. 'Als de branche je erkent, ben je erkend, het hoeft niet heel ingewikkeld te zijn.'

Nieuws

geplaatst: 25-01-2018

Gezonde voeding: FIBO 2018 toont de nieuwste trends voor studio's en trainers

Van millennials tot babyboomers, voedingssupplementen zijn een trend die de generaties verenigt. De mondiale markt voor sportvoeding groeit met een overeenkomstig hoog tempo: het volume zal in 2019 12 miljard euro bedragen, schatten de marktonderzoekers van Euromonitor International.

Nieuws

geplaatst: 25-01-2018

Solid Sound Convention is iets wat je beleefd moet hebben!

Solid Sound is sinds 1998 de grootste en mooiste eendaagse fitness conventie van Europa. De laatste jaren zie je een verschuiving in aanbod. Het begon als freestyle groepsles conventie, met veel sfeer, lichtshows, live muziek en Dj’s. Deze lessen volgen is meer een beleving dan een les. 

Nieuws

geplaatst: 23-01-2018

Lees hier de nieuwste uitgave van bodyLIFE Benelux

Met onder andere het succes van FitParck, Club van de maand Performenz Instituut Venlo, gezonder ouder worden met Pixformance...

Nieuws

geplaatst: 17-01-2018

Eerste winnaars “Jan Wetzer Stimuleringsprijs” bekend

HELMOND - Ter nagedachtenis aan Jan Wetzer (1982 - 2013) heeft Nihon Sport Nederland besloten de “Jan Wetzer Stimuleringsprijs” in het leven te roepen. Jan Wetzer was tot aan zijn overlijden directeur van Nihon Sport en stond aan de wieg van het internetbeleid, de automatisering en zette namens Nihon de eerste stappen naar een warehouse managementsysteem.

Artikel

geplaatst: 16-01-2018

Word je gezond ouder? 42 procent van de Nederlanders is in 2020 50-plusser

In het artikel 'Richt jouw club zich wel op de juiste leden?' werd uitgebreid ingegaan op het feit dat de 50-plus groep alleen maar in aantal zal toenemen, zeker tot 2040.

Artikel

geplaatst: 15-01-2018

Justfit brengt EMS-training de sportschool in

EMS (Electro Muscle Stimulation) is al langer een begrip in de fitnesswereld. In Duitsland heeft EMS zich al specifiek in de sportschool bewezen en in 2018 gaat dit ook in Nederland verder gebeuren. Bij First Degree Fitness uit Wijk bij Duurstede vinden ze ook dat EMS-training in de sportschool thuishoort. Hun nieuwe product Justfit EMS biedt iedere sportaanbieder op instapniveau de kans om EMS-training te integreren in de sportschool.

Nieuws

geplaatst: 11-01-2018

HIIT en Fluid Zone

Ik ben van oorsprong een klassieke gewichtheffer die bijna nooit aan cardiotraining doet. Een paar weken geleden las ik een artikel over HIIT-trainingen (High Intensity Interval Training) en was aanvankelijk een beetje sceptisch, maar ook geïntrigeerd.