7 jaar geleden

eGym presenteert eFle-xx

Brenda Bakker
Marketing en Eventmanager eGym
7 jaar geleden
Vanaf nu nog sneller naar de “Wow-Beleving”

De connected eGym trainingsvloer blijft groeien: het hightech bedrijf uit München presenteert de allereerste volledig geautomatiseerde, via software gestuurde eFle-xx toestellen met elektrische motor op de Fibo. Hierdoor maakt eGym de volgende stap op weg naar hun toekomstvisie van een functionele fitnessclub voor de massamarkt.


Door de volledig geautomatiseerde fle-xx toestellen wordt de spierverlengende en flexibiliteitstraining nu net zo makkelijk als het trainen met de eGym toestellen: de trainer stelt 1x alle toestellen voor de sporter in en vanaf dan kan de sporter zich met de eGymchip aanmelden en starten met trainen! De gehele training wordt opgeslagen in de eGym Cloud en uiteraard zijn de fle-xx toestellen optimaal verbonden met de eGym Apps.

De trainer kan de fle-xx training toevoegen aan het trainingsschema van de leden en de leden ontvangen waardevolle punten voor elke afgeronde training in hun eigen eGym Fitness App.
Handmatig bijhouden behoort tot het verleden, nu wordt alles automatisch geregistreerd na het inloggen met de perrsoonlijke RFID chip. Optimale motivatie voor de leden!

eGym CEO Philipp Roesch-Schlanderer: “Na de aankoop van fle-xx in 2016 wisten we gelijk dat we dit fantastische concept aan demassa markt moesten aanbieden. Fle-xx biedt elk clublid direct na de eerste training de “Wow-ervaring”. Je voelt gelijk het positieve effect. Tot nu toe was fle-xx begeleidingsintensief doordat de bewegingspatronen en de toestelinstellingen niet vanzelfsprekend waren. Door de nieuwe efle-xx serie verlagen we de instapbarriëre naar een gezondere levenstijl, fle-xx is nu intuitief en leuk. Trainers worden nu vrijgesteld van routineoefeningen, waardoor ze meer tijd hebben voor de individuele begeleiding.

Het fle-xx systeem en de volledige geautomatiseerde eGym krachttoestellen vullen elkaar perfect aan en staan in het teken van de sportwetenschap: de fle-xx toestellen trainen de spierlengte groei, een belangrijke en basiseigenschap om flexibel te blijven bij het ouder worden. Tijdens het trainen worden op gecontroleerde en veilige manier de eind posities van de gewrichten bereikt, dit kan niet bereikt worden op krachtmachines.

De sporter wordt door fle-xx optimaal voorbereid voor het trainen op de eGym krachttoestellen. Hierdoor zal ook het aantal sporters op eGym toenemen.

De fle-xx toestellen van de X-serie zijn vanaf nu ook te bestellen als eFle-xx toestellen. En voor de clubs die al een fle-xx cirkel uit de X-serie hebben staan, is er ook goed nieuws: alle toestellen uit de X-serie kunnen worden ge-upgrade naar eFle-xx.

Ervaar eFle-xx zelf live op de FIBO op de eGym stand in hal 7, stand C30

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Brenda Bakker