Nieuws

09-11-2017 17:52

Hofmans van Benthum opent Spier en Pees Expertise Centrum

Fysiotherapie Hofmans van Benthum heeft een Spier en Pees Expertise Centrum geopend in gezondheidscentrum Medipoort aan de Spinding in Cuijk. Hier focussen de therapeuten zich voornamelijk op de behandeling van klachten als hielspoor, schouderpijn, tennisarm, alsmede knie- en achillespeesklachten.


“Met speciale behandelingen doen we er alles aan om de hersteltijd te verkorten”, aldus Sjors Hofmans. Ze zijn hiermee uniek in de regio; Nederland kent nog maar een paar van deze specifieke behandelcentra. Hofmans legt uit: “Spier- en peesklachten komen vaker voor dan je denkt. Er is dus absoluut vraag naar een gerichte aanpak, waardoor de cliënt gemiddeld minder behandelingen nodig heeft. Hiervoor hebben we een speciaal behandelprogramma ontwikkeld, waarbij we gebruik maken van diverse nieuwe technieken. Denk dan aan echografie, shockwave, vliegwieltraining en EPTE. Kijk bijvoorbeeld naar hardnekkige peesklachten; cliënten hebben in dat geval ontzettend veel baat bij vliegwieltraining.”

Niels van Benthum gaat verder: “Voor ons was dit al lange tijd een wens, maar aan de Lavendel was realisatie daarvan door ruimtegebrek niet mogelijk. Dan kun je er voor kiezen om voor het totale bedrijf op zoek te gaan naar een nieuwe locatie, maar dat hebben we heel bewust niet gedaan. Wij willen de persoonlijke sfeer - waarvoor mensen naar onze praktijk komen - juist behouden. Vandaar dat we gekozen hebben voor een tweede Cuijkse locatie in gezondheidscentrum Medipoort. We blijven dus ook gewoon op de Lavendel actief. Hier verzorgt ons veelzijdige therapie behandelingen voor vrijwel alle klachten aan het houding- en bewegingsapparaat. Daarnaast ben je in Medipoort ook aan het juiste adres voor algemene fysiotherapie.”

De extra praktijk in Medipoort biedt volgens de heren ontzettend veel mogelijkheden. “We delen dit gebouw met maar liefst dertien andere zorgaanbieders. De lijntjes met de huisartsenpraktijk zijn hier bijvoorbeeld heel kort. Maar wie weet wat voor unieke samenwerkingen er verder nog uit voort komen…”

Neem voor meer informatie contact op met Sjors Hofmans of Niels van Benthum via: info@hofmansvanbenthum.nl of telefonisch: 0485 - 75 14 41.