Nieuws

15-11-2017 16:45

Diplomaten aan de yoga, creatieven een uurtje boksles

Welke sport past het beste bij jouw beroep?
  • Gympass analyseert de belangrijkste lichamelijke en mentale klachten binnen verschillende beroepen en raadt bijpassende sportactiviteiten aan om deze te verminderen of te voorkomen
  • Diplomaten en eventmanagers die problemen hebben met bloedsomloop, aan de yoga en pilates
  • Creatieven en marketingmedewerkers die kampen met stress en angst, stomp een bokszak doormidden
  • Kantoormedewerkers die vaak last hebben van rug- en nekpijn, neem regelmatig een duik
  • Senior-managers die veel stress ervaren, ga vaker hardlopen
  • ZZP’ers die vaak vermoeid zijn, schrijf je in voor crossfit
  • Freelancer? Doe de cha-cha-cha

Amsterdam, 15 november 2017 – Stress door werkdruk, rugpijn of visuele vermoeidheid; typische klachten van professionals uit alle sectoren. Bovendien gaat 60 procent van de werknemers gebukt onder lichamelijke en geestelijke klachten, blijkt uit recent onderzoek van Interface. Sport is een van de beste opties om de lichamelijke en geestelijke gezondheid te bevorderen. Maar welke sport past er nu het beste bij welk beroep? Gympass, wereldwijd de grootste zakelijke aanbieder van sportactiviteiten, heeft voor elke beroepsgroep en de daarbij behorende klachten een sportactiviteit vastgesteld die deze klachten kan voorkomen of verminderen.

Diplomaten aan de yoga
Diplomaten en eventmanagers maken vaak veel vlieguren en staan veel op hun benen tijdens events en beurzen. Het gevolg: beenzwelling, problemen met de bloedsomloop en vochtretentie. Een uitkomst voor dit soort klachten zijn yoga en pilates. Deze sporten werken ontspannend voor de geest en zorgen voor een verbetering van de ademhaling en emotionele stabiliteit. Daarnaast verbeteren de krachttrainingen bij yoga en pilates de bloedsomloop, wat belangrijk is om bijvoorbeeld opgezwollen benen te voorkomen.


Rennen tegen de stress
Senior-managers en bankiers hebben regelmatig last van aanhoudende stress en de daarbij horende sterke emotionele effecten. Het gebrek aan tijd en de stress die zij ervaren, kunnen ze letterlijk van zich af rennen. Hardlopen helpt je hoofd leeg te maken en wordt dan ook aangeraden als sport om op frequente basis te beoefenen bij last van stress.

Deadlines en tijdsdruk? Sla het van je af
Creatieven, uitgevers en PR & marketingmedewerkers werken met strakke deadlines, staan altijd klaar staan voor klanten en maken vaak overuren. Deze beroepsgroep kan het beste gaan boksen. Boksen helpt tegen de stress, spierpijn en angst die de constante tijdsdruk en het van hot naar her rennen met zich meebrengt. Het is niet voor niets dat boksen tegenwoordig erg populair is onder millennials. Het zorgt voor een boost aan endorfine en zelfvertrouwen, het leert je tot tien tellen en stimuleert de samenwerking tussen lichaam en geest.Crossfit voor de zelfstandige ondernemers
ZZP’ers en ondernemers van kleine bedrijven en startups die hun teams moeten leiden terwijl ze hun bedrijf zien groeien, hebben vaak last van vermoeidheid door slaaptekort, spieraandoeningen en problemen zoals hevige migraine. Voor deze profielen is crossfit de uitkomst. In touwen klimmen als commando’s, springen op kratten, met medicijnballen in de weer, push-ups doen vanuit handstand positie en uren maken aan de pull up-bars; crossfit zorgt voor een toename van spierkracht en uithoudingsvermogen en versterkt bovendien de teamspirit.

Plonsen voor een betere nachtrust
Werknemers met administratieve, uitvoerende profielen – mensen met een kantoorbaan – zijn degenen die het meest last hebben van rugpijn, vermoeide ogen en de zogenaamde muisarm. Daarnaast blijkt uit cijfers van de Gezondheidsraad en haar rapport Beweegrichtlijnen uit augustus 2017 dat veel zitten zorgt voor een hoger risico op sterfte aan hart- en vaatziekten. Gympass raadt kantoormedewerkers daarom aan om te gaan zwemmen. Dit is een goede activiteit die helpt om spieren te ontspannen en te versterken, gewrichten te ontzien, hart- en vaatziekten te voorkomen en niet geheel onbelangrijk; de nachtrust te vergemakkelijken.Dansen, dansen, dansen
Freelancers die vaak zelfstandig werken of commerciële profielen die van vergadering naar vergadering hoppen, vinden hun heil bij dans. Een activiteit om coördinatie en lichaamsflexibiliteit te verbeteren en het energieniveau te verhogen. Daarnaast stimuleert dansen het sociale contact en interactie.

Gympass aantrekkelijk voor werkgever en werknemer
Het doel van Gympass is het stimuleren van lichamelijke beweging en het verbeteren van de persoonlijke gezondheid van werknemers. Gympass biedt bedrijven de mogelijkheid voordelige sportabonnementen aan te bieden aan werknemers. Dit is niet alleen een aantrekkelijke benefit voor de werknemer, ook voor de werkgever is dit gunstig. Gezondere werknemers resulteert namelijk in lagere arbeidskosten door een lager ziekteverzuim en een hogere productiviteit van de werknemers.

Met een Gympassabonnement kunnen gebruikers kiezen uit meer dan 300 verschillende sportactiviteiten bij meer dan 750 sportlocaties in 260 steden in Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld doordeweeks sporten in de buurt van je werk, maar in het weekend juist dichter bij huis.