Nieuws

11-12-2017 10:17

De rek is eruit bij fitnesscentra, het Total Health & Performance Plan THP2 biedt ondersteuning

De rek is eruit bij fitnesscentra. In Brabant is er sinds 2011 slechts één centrum bijgekomen. Dat brengt het totaal in 2016 op 246 fitnesscentra, een groei van 0,4 procent. Dat kan betekenen dat er één fitnesscentrum bijgekomen is, maar ook dat er bijvoorbeeld 10 verdwenen zijn en er 11 nieuwe bij zijn gekomen.

Bron Brabants dagblad: https://www.bd.nl/brabant/in-5-jaar-tijd-1-fitnesscentrum-erbij-in-brabant~a050b77d/

De concurrentie binnen de fitnessmarkt is moordend door het grote aantal low budget ketens dat de markt verovert en marges die steeds meer onder druk staan. Tegelijkertijd ontstaat er ook steeds meer vraag naar een overkoepelend specialist die een gezonde leefstijl, sport en voeding samenbrengt. Het fitnesscentrum de aangewezen partij om interventies in te zetten in het kader van leefstijlverandering en gezondheidsverbetering.

THP² Europe ondersteunt de fitnessondernemer die hierop in wil spelen.

De afgelopen jaren is de rol van de fitnessbranche redelijk beperkt gebleven in de preventieve gezondheidszorg. Als eigenaar van een fitnesscentrum creëer je juist kansen door de samenwerking met lokale zorgverleners aan te gaan. Een fitnesscentrum kan uitstekend de regionale gezondheidsaanbieder worden mede door de laagdrempeligheid en de bredere openingstijden. Zorg voor professionalisering binnen je bedrijf en zorg ervoor dat de huisartsen in jouw regio je kennen. Wanneer ze niet weten wat je doet en een verkeerd beeld van je centrum hebben, sturen ze patiënten niet door. Laat zien wat je doet en vergeet ook zeker niet lokaal de samenwerking met sportverenigingen en het bedrijfsleven aan te gaan.

Informeer vrijblijvend hoe THP2 jou kan ondersteunen.

info@thp2.eu www.thp2.eu  0512 354 156
Informatie over de auteur

THP2 Europe | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
THP2 Europe | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Torenstraat 53
9201 JS
Drachten
Nederland