Nieuws

29-01-2018 10:31

Technogym: Officiële leverancier van fitnessapparatuur aan de Olympische Winterspelen Pyeongchang 2018

De Italiaanse marktleider op het gebied van fitness, wellness en atletiek is voor de 7e keer aangesteld als officiële leverancier van de Olympische Spelen.
 

Technogym wordt de officiële leverancier van fitnessapparatuur voor de Olympische Spelen PyeongChang in 2018. Voor Technogym, internationaal erkend als de pionier in athletic training, revalidatie en wellness, belichamen de Zuid-Koreaanse Spelen 2018 het zevende Olympische avontuur na Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Peking 2008, Londen 2012 en Rio de Janeiro 2016.

Nerio Alessandri - oprichter en CEO van Technogym: "We zijn erg trots dat we voor de zevende keer zijn uitgekozen als de officiële leverancier van de Olympische Spelen. Deze belangrijke prestatie is een sterke verwijzing naar de innovatie- en kwaliteitsnormen van onze producten."

In PyeongChang en Gangneung zal Technogym 13 centra uitrusten waardoor de atleten zowel voorafgaand aan als tijdens de Olympische Spelen kunnen trainen. Het belangrijkste trainingscentrum in PyeongChang staat open voor alle atleten die deelnemen aan de Spelen en zal worden uitgerust met een breed scala aan producten om te voldoen aan de atletische voorbereidingsbehoeften van elke sportdiscipline. De andere 12 trainingscentra bevinden zich op aanvullende wedstrijdlocaties die specifiek zijn ontworpen voor de behoeften van de verschillende disciplines op het gebied van atletische voorbereiding. In totaal zullen er ongeveer 1.000 toestellen beschikbaar worden gesteld aan de 3.000 atleten, afkomstig uit 85 verschillende landen en actief in 15 verschillende sportdisciplines. Bovendien zal Technogym een team professionele atletische trainers ter beschikking stellen om de atleten en alle gerelateerde diensten (gym-layout, installatie en technische service) te ondersteunen.

De atleten van PyeongChang 2018 kunnen trainen op een selectie van de beste en meest innovatieve producten voor alle trainingsgebieden, zoals cardio-, kracht- en functionele training. Alle Technogym apparatuur zal volledig worden geïntegreerd met de Mywellness cloud, het digitale platform van Technogym, zodat de atleten rechtstreeks op de apparatuur en via hun mobiele devices in contact kunnen blijven met hun persoonlijke trainingsprogramma.

Een van de state-of-the-art oplossingen die Technogym naar Zuid-Korea zal brengen, is onder andere de nieuw uitgebrachte SKILLRUNTM, de eerste hardloopoplossing specifiek ontworpen voor Athletic Performance Training. Met SKILLRUNTM combineren atleten cardio- en weerstandstraining en krijgen ze de mogelijkheid om hun uithouding en kracht te verbeteren.

Deze nieuwe oplossing maakt deel uit van SKILLINE, een verzameling producten ontwikkeld met focus op de SKILLATHLETIC TRAINING, een methode ontwikkeld door Technogym en Olympische kampioenen voor iedereen die zijn/haar atletische prestaties wil verbeteren. De lijn omvat SKILLMILL, het enige niet-gemotoriseerde product dat kracht-, snelheids-, uithoudings- en behendigheidstraining combineert, en SKILLROW, de eerste indoor roeimachine die in staat is anaeroob vermogen, aerobe capaciteit en neuromusculaire vermogen te verbeteren in een enkele oplossing.

In de Olympische trainingscentra zal ook het Excite gamma komen te staan, de breedste en meest complete cardio traininglijn ter wereld met UNITY, de nieuwste interface voor "the internet of things", ontworpen om een volledig gepersonaliseerde trainingservaring te bieden. UNITY geeft de atleten toegang tot hun persoonlijke trainingsprogramma's via de Technogym Mywellness cloud. De gepatenteerde technologie van Kinesis stelt sporters in staat om de vrijheid van 360° beweging te ervaren en om oefeningen uit te voeren die gericht zijn op het verbeteren van balans, flexibiliteit en houding en het simuleren van bewegingsspecifieke bewegingen.

Naast het partnership met de Olympische Spelen wordt Technogym wereldwijd erkend als het referentiemerk voor topsporttraining voor de belangrijkste sportteams over de hele wereld. In 2018 zal Technogym ook officiële leverancier zijn van de Gold Coast Commonwealth Games.

Over Technogym
Technogym werd opgericht in 1983 en is wereldwijd een toonaangevende internationale leverancier van technologie- en designgerichte producten en diensten in de wellness- en fitnesssector. Technogym biedt een compleet assortiment cardio-, kracht- en functionele apparatuur naast een digitaal cloud-gebaseerd platform waarmee consumenten van overal verbinding kunnen maken met hun persoonlijke wellnesservaring, zowel op de apparatuur als via de mobiele telefoon als ze buiten zijn. Met meer dan 2.000 werknemers en 14 vestigingen wereldwijd is Technogym actief in meer dan 100 landen. Meer dan 80.000 wellnesscentra en 200.000 particuliere woningen ter wereld zijn uitgerust met Technogym. Technogym was de officiële leverancier voor de laatste zes edities van de Olympische Spelen: Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, Londen 2012 en Rio 2016.


 
Informatie over de auteur

Henkjan Thoes | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Technogym | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Essebaan 63
2908 LJ
Capelle aan den IJssel
Nederland