Nieuws

30-01-2018 18:53

Radmilo Soda lanceert met Exercitium nieuwe opleiding voor Personal Trainers

Kennis vergroten over de werking van het menselijk lichaam met Exercitium

Voor degenen die ons nog niet kennen: Soda Bodyfit is de personal trainingsstudio van Radmilo Soda (personal trainer van het programma Obese en lifestyle coach). De visie van Soda Bodyfit kenmerkt zich door een multidisciplinaire aanpak waarin aandacht voor de klant en controle op kwaliteit centraal staan. Ieder lichaam is anders, dus ieder lichaam vraagt om een andere aanpak. 

Waar Soda Bodyfit in 2010 een van de weinige personal trainingsstudio’s was in Amsterdam, zijn er in de loop der jaren steeds meer studio’s bijgekomen. Hierdoor neemt de vraag naar, en het belang van, goed geschoolde personal trainers toe. Uit eigen ervaring merkten wij dat het niveau van personal trainers die een opleiding tot personal trainer hebben gevolgd nogal uiteen loopt en lang niet altijd voldoende is. Als personal trainer heb je echter een grote verantwoordelijkheid. Een goede personal trainer kan mensen helpen hun doel te bereiken, maar wanneer je als trainer niet over de juiste kennis en kwaliteiten beschikt kun je zelfs schade aanrichten. Vandaar dat we hebben besloten om zelf een opleidingscursus te ontwikkelen die voortborduurt op basisvaardigheden en erop gericht is om de kwaliteit te verhogen.

Exercitium: The Art of Personal Training

Exercitium is een opleidingscursus voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen binnen de personal training. Of je al personal trainer bent en graag meer wil leren, of je bent een fysiotherapeut die graag gerichter met patiënten wil kunnen trainen. Exercitium vergroot je kennis over de werking van het menselijk lichaam en leert je bovendien om maatwerk te leveren aan je klanten.

Wat & Waarom

Omdat een personal trainer deels verantwoordelijk is voor de gezondheid van zijn of haar klanten, is het belangrijk om er voor te zorgen dat de kwaliteit van trainers in Nederland hoog is. Daarom hebben wij Exercitium in het leven geroepen: een cursus ter aanvulling op huidige opleidingen op het gebied van fysiologie en training. Door een cursus te ontwikkelen waarvoor enige basiskennis is vereist, kunnen we dieper op de stof ingaan en trainers naar een hoger niveau brengen dan de meeste bestaande cursussen.

Exercitium is een opleidingscursus voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen binnen de personal training. Of je al personal trainer bent en graag meer wil leren, of een fysiotherapeut die graag gerichter met patiënten wil kunnen trainen. Exercitium vergroot je kennis over de werking van het menselijk lichaam en leert je bovendien om maatwerk te leveren aan je klanten. Deze module gaat dieper in op belangrijke onderwerpen met betrekking tot fysiologie en training en de toepassing van theoretische principes in de praktijk. Daarnaast leer je hoe je resultaten kunt bijhouden en klanten kunt begeleiden gedurende het trainingstraject. Met behulp van zelf ontwikkeld lesmateriaal en vijf lesdagen plus een examen, helpen wij jou om je skills als personal trainer te vergroten.

Waar & Wanneer

De eerste cursus gaat op 11 maart 2018 van start en vindt plaats bij Soda Bodyfit in Amsterdam. Ben je eigenaar van een sportschool, personal training studio of fysiotherapie praktijk en wil je de kwaliteit van de trainingen binnen jouw bedrijf verhogen? Dan ben je bij Soda Bodyfit aan het juiste adres. Het is ook mogelijk om ons in te huren om jouw personeel op te leiden.

Bezoek onze website voor meer informatie over de cursus en inschrijving: www.exercitium.sodabodyfit.nl