Nieuws

13-02-2018 09:10

Virtuagym verhuist naar nieuwe kantoorpanden, verdubbelt in omvang en versterkt directieteam

Dankzij de aanhoudende internationale groei van Virtuagym, leverancier van fitnesstechnologie, is het bedrijf naar nieuwe kantoren in zowel Amsterdam als Medellín verhuisd. Met een team van inmiddels meer dan 200 medewerkers, waaronder recente versterkingen van het directieteam, zet Virtuagym zijn missie voort om fitnessprofessionals te helpen de wereld gezonder te maken.

Nog niet al te lang geleden bestond Virtuagym uit een team van slechts 20 man met een ambitie om een wereldspeler te worden op het gebied van fitnesstechnologie. Tweeëneenhalf jaar later ondersteunt het bedrijf meer dan 4500 bedrijven in 80 landen, waaronder merken zoals Basic-Fit, Xercise4Less (VK) and XSport (VS). Na de verdere uitbreiding is het kantoor in Amsterdam verhuisd naar de Mondriaantoren aan de Amstel, terwijl het team in Medellín de tech incubator Ruta-N inruilde voor het Co-Work Poblado gebouw. Naast een prachtig uitzicht bieden beide locaties voldoende ruimte voor verdere groei.

Het is ver weg van de zolderkamer waar twee Nederlandse broers werkten aan een mobiele fitnessapp. "We hadden toen niet kunnen dromen dat Virtuagym tot zo'n succes zou uitgroeien," aldus Hugo Braam, mede-oprichter en CEO van Virtuagym. "Het was een grote achtbaan, de afgelopen jaren, en we gaan gewoon door met de rit."

De snelle groei van Virtuagym maakte het voor de start-up noodzakelijk om op te schalen. "Zo snel groeien komt niet zonder uitdagingen," zegt Braam. "Het gaat niet alleen om serverbandbreedte, maar ook om het inhuren van de juiste mensen en het behouden van je bedrijfscultuur." Om de groei van Virtuagym te faciliteren, is het team versterkt met twee directieleden, die samen decennia aan ervaring met zich meebrengen. Gijs van der Wielen, voormalig Director of Innovation & Technology bij de Iddink Groep, trad aan als CTO. Ferry Goudsblom, een mediaveteraan van AT5, stapte als CFO aan boord.

Het eind van Virtuagym's groei is nog lang niet in zicht. "Onze nieuwe kantoren hebben gelukkig genoeg ruimte voor nieuwe collega's," zegt Braam. "Het blijft onze missie om professionals te helpen met het groeien van hun onderneming en zo de wereld gezonder te maken. En we hebben nog genoeg mogelijkheden om dit wereldwijd te blijven doen."

Over Virtuagym
Virtuagym is een alles-in-één fitness software platform voor sportscholen en personal trainers. Het bedrijf biedt oplossingen voor trainings- en voedingsbegeleiding, klantloyaliteit, ledenadministratie, roostering, facturatie, online betalingen, toegangscontrole en meer - alles wat je nodig hebt om een onderneming succesvol te laten draaien. Ruim 11 miljoen consumenten, 4.500+ bedrijven en 25.000+ trainers werken wereldwijd met Virtuagym.
Informatie over de auteur

Hugo Braam | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Virtuagym | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Amstelplein 38
1097 DZ
Amsterdam
Nederland