Nieuws

19-02-2018 14:36

Rico Verhoeven lanceert 'The Winners Workout' app

Altijd al willen trainen als een wereldkampioen? Vanaf nu is het mogelijk - kickbokser Rico Verhoeven lanceert vandaag zijn eigen fitness app “The Winners Workout”. De applicatie is gebaseerd op de 50-dagen trainingsmethodiek van de bokser en is bedoeld om meer mensen in beweging te krijgen. Niet iedereen hoeft hetzelfde niveau te hebben als Verhoeven, de honderden oefeningen zijn zo aangepast dat iedereen er gebruik van kan maken. De app is vanaf nu verkrijgbaar voor iOS en Android zonder een abonnement en kost eenmalig €8,99.

Alleen maar winnaars
Naar aanleiding van de vele vragen die Verhoeven krijgt over zijn fitness regime en de manier waarop hij in shape blijft, besloot hij een platform te creëren om iedereen te inspireren en activeren om de winnaar in zichzelf naar boven te halen. Verhoeven: “Met de app hoop ik Nederland in beweging te krijgen en mijn visie op sporten over te brengen. Het is geen afslank-app en het is ook niet bedoeld om meer spierballen te kweken. Dat zie ik als een leuke bijkomstigheid.” Dat je in de sportschool of gewoon thuis kunt trainen is volgens Verhoeven een van de voordelen. Ongeacht welke dag het is, kun je zelf bepalen of je thuis, in de sportschool of buiten in de tuin of het park je oefeningen doet.The Winners Workout
De applicatie is gebaseerd op de trainingsmethodiek van Rico Verhoeven, maar ontwikkeld voor een dwarsdoorsnede van de samenleving. Er zijn dan ook drie levels qua trainingsintensiteit: beginner, gemiddeld en gevorderd. De app toont video’s van Verhoeven in de vorm van een trainingsprogramma gedurende een periode van 50 dagen. De gebruiker kan een programma kiezen op het gebied van Kracht, Uithoudingsvermogen, Flexibiliteit of een mix van deze drie. De achtergrondmuziek van de video’s is geproduceerd door DJ Hardwell.

Na elke oefening kan de gebruiker feedback geven op het verloop van de training en registreert de app deze gegevens ten behoeve van feedback voor de gebruiker. De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om de verschillende oefeningen buiten een specifiek trainingsprogramma te raadplegen. Hiertoe biedt de app verschillende filtermogelijkheden om de wensen van de gebruiker optimaal te kunnen bedienen. Naast trainingsschema’s heeft Verhoeven samen met Food First Network diverse ontbijt, lunch en diner gerechten samengesteld, de in korte video instructies en voorzien van recepten worden aangeboden binnen de app.

Partners
De app werd mede mogelijk gemaakt en ontwikkeld in samenwerking met Verhoeven’s vaste partners op het gebied van sport en gezondheid: Matrix Fitness, Food First Network, Samsung, PFM Underwear en SLTN Inter Access.

Over Rico Verhoeven
Rico Verhoeven (1989) is de GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing. Hij is geboren en getogen in Nederland en begon al op 7-jarige leeftijd met de beoefening van de sport en bleek al snel een natuurtalent. Rico maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de ring en vocht door de jaren heen tegen 's werelds grootste vechters. In 2013 werd Rico Verhoeven voor het eerst wereldkampioen zwaargewicht en stond die titel sindsdien niet meer af. Verhoeven staat bekend om zijn feilloze techniek, atletische bouw, uithoudingsvermogen en sympathieke karakter. Een set van eigenschappen die hem ook buiten de ring immens populair maakten.