29 december 2016

“Bewegen is goed voor de Hersenen”

29 december 2016
 Meer dan 100 Fit!vak fitnesscentra hebben vrijdagmiddag een cheque overhandigd aan de Hersenstichting. In september hebben vele deelnemers maar liefst € 8.425,23 bij elkaar gefitnest tijdens de Nationale Fitness4daagse. De deelnemers hadden zichzelf uitgedaagd om 4 x in 1 week te bewegen voor de Hersenstichting. Dat is een hele prestatie als je weet dat het gemiddelde bezoek aan een fitnesscentrum op 1,7 per week ligt (tno)
 
Dr. Laura Smit-Rigter, Projectleider Gezonde Hersenen bij de Hersenstichting, is erg blij met het initiatief van de Fitness4Daagse: “De Hersenstichting onderstreept het belang om te bewegen en zet zich hier actief voor in. Wat niet iedereen weet, is dat bewegen ook goed is voor de hersenen. Door te bewegen hou je namelijk naast je lichamelijke conditie ook je mentale conditie op peil. Dit geldt voor zowel jong als oud. Belangrijk om te weten is dat het nooit te laat is om te gaan bewegen.”
 
Het initiatief (georganiseerd door branchevereniging Fit!vak) kreeg o.a. de steun van tweede kamerlid Rudmer Heerema, de Edwin van der Sar Foundation, Professor Erik Scherder en RTL-Obese Trainer Elske Sorel.
 
De leden van het fitnesscentrum ervaarden het als een leuke challenge. Maar ook niet-leden kwamen erop af. Elke dag worden meer mensen zich bewust van hun gezondheid. Preventief of noodzaak zijn o.a. beide motivatie om te starten met bewegen. Maar waar moet je beginnen? Het is fijn als er nationaal een instapweek is waarbij je vrijblijvend kunt kennismaken met bewegen. Door de positieve reacties van de deelnemers zijn de fitnesscentra gemotiveerd hier zeker een vervolg aan te geven.
 
 
Meest recente artikelen