Het jongensboek van Gymeyes oprichter Mitchell Warmerdam

Verschenen in Bodylife nummer 5 2018


Amsterdamse start-up verovert de wereld

Gymeyes is de terechte winnaar van de BodyLIFE Innovatie Award 2018. De Amsterdamse start-up verreikt met een doeltreffende innovatie de fitnesssector. Met Gymeyes film en analyseer je je workout via actiecamera’s in de gym. Perfect om je training te verbeteren en snel te schakelen met je trainer. Met één druk op de knop analyseer je je oefening vanuit verschillende hoeken.

Het ontstaan van Gymeyes leest als een jongensboek. Oprichter Mitchell Warmerdam (25) vroeg zich af waarom hij zijn oefeningen in de gym niet direct kon terugkijken. Een goede vraag waarop hij met Gymeyes het antwoord heeft gevonden. Een antwoord dat hij nu verspreidt over de meest exclusieve clubs in Nederland, Antwerpen, Londen, Barcelona en Berlijn. En daar komen dit jaar nog clubs in New York en Dubai bij.



Mooie erkenning
De winst was voor Mitchell een leuke verrassing. Mitchell: “Het is altijd leuk om erkenning voor je product te krijgen. Veel klanten en relaties hebben mij al gefeliciteerd met de awardwinst. Onder meer omdat ze ons in het blad zagen staan. Daardoor hebben we zelfs een paar nieuwe informatieaanvragen gekregen. Laatst was ik te gast bij BNR Nieuwsradio, en ook daar werd er naar verwezen. Dit geeft de bevestiging dat we met iets moois bezig zijn.”

Zien is begrijpen
Met Gymeyes film je vanuit meerdere hoeken je oefeningen, die je daarna direct op de aanwezige iPad analyseert. Rondom de oefenopstelling zijn verschillende camera’s opgehangen. Je start het opnemen via de iPad, waarna je de oefening vanuit meerdere hoeken terugkijkt. Je kunt je video direct met de trainers van jouw gym delen voor extra feedback. Mitchell: “We werken vanuit het principe ‘zien is begrijpen’. Je ervaart zelf hoe je je oefeningen kunt verbeteren, waardoor je de impact vergroot en de kans op blessures verkleint. Verder is het een gave manier van trainen, want je traint als een topatleet.”

Ook voor de gym en de personal trainers voegt Gymeyes veel toe. Naast dat het leuk is om video-analyse aan te bieden, wordt het veel gebruikt om oefeningen te verbeteren. “Als trainer bied je nog méér toegevoegde waarde. Trainers spelen een cruciale rol bij het informeren en activeren van de leden. Ze zijn vaak het boegbeeld van de gym waar de leden naar luisteren. Met Gymeyes kun je de leden nog effectiever begeleiden, omdat je via de video’s gerichte feedback geeft. Zo meet je de progressie van de leden en vergroot je de beleving in de gym!”



Een start-upweg
Mitchell kwam tot zijn idee toen hij bij Bookings.com in Londen werkte. In zijn vrije tijd was hij vaak in de sportschool te vinden. Hij wilde graag zijn workouts filmen om zichzelf te verbeteren. Zo’n systeem was er niet, dus heeft hij het zelf gebouwd. “Ik heb een simpele app in elkaar geknutseld en die aan een paar GoPro’s verbonden. Toen ik terug was in Amsterdam ben ik met mijn appje langs een paar sportscholen gegaan. Een aantal waren enthousiast, ik mocht er gaan testen.” “Ik ben zelf in de gym gaan kijken hoe mensen Gymeyes gebruiken en wat er beter kan. Na wat omzwervingen is er een verbeterde en geprofessionaliseerde versie uitgekomen. Via een eerste investeringsronde verkregen we genoeg kapitaal om écht aan de slag te gaan. Nu zitten we op ruim zeventig clubs en zijn we hard bezig met uitbreiding naar andere landen. We richten ons hierbij voornamelijk op de high-end clubs. Verder komt er een speciale versie voor personal trainers en zijn we de analyse-opties verder aan het ontwikkelen. Hierbij gebruiken we de nieuwste machine learning-inzichten”.



Gymeyes iets voor jou
Steeds meer fitnessondernemers raken geïnspireerd door Gymeyes. Belangrijke factor hierbij is de toegankelijke manier van samenwerken. Mitchell: “Onze dienst moet echt iets toevoegen aan je gym. Daarom zorgen we er samen voor dat het écht een succes wordt. De belangrijkste voorwaarde hiervoor is dat de trainers achter Gymeyes staan. Zij maken het immers op de vloer tot een succes.”

“Bij de start van een samenwerking volgen we een aantal vaste stappen. We kijken eerst samen wat de doelen van de fitnessondernemer met Gymeyes zijn. Daarna bepalen we de posities van de camera’s en de iPad, waarna we alles technisch in orde maken. We geven het team een goede training, zodat ze direct succesvol aan de slag kunnen. En als kers op de taart maken we voor de lancering een hippe promotievideo van Gymeyes en de club. Genoeg tools om direct aan de slag te gaan!”

Benieuwd of Gymeyes iets voor jouw sportschool is? Mitchell komt graag bij je langs voor een kop koffie. Je kunt via de website direct een afspraak in zijn agenda maken!



Gymeyes in de praktijk
Rockstar Lifestyle is als eerste met Gymeyes gaan werken, en dat naar volle tevredenheid van mede-eigenaar Johan Versluijs. “Bij Rockstar Lifestyle draait het om het leven van je ware potentieel. We dragen bij aan groei op alle facetten van het leven. Fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel. En daar past de oplossing van Gymeyes goed bij. Via mijn compagnon kwamen we in contact met Mitchell, we waren direct enthousiast en besloten het te gaan proberen. En het slaat zowel aan bij de leden als bij de trainers. Leden kunnen nu beter op een hoger niveau moeilijke oefeningen als deadlift en squats uitproberen en meteen terugzien. Dit is goed voor het zelfvertrouwen, want ze zien direct waar ze zich kunnen verbeteren. Je techniek verbetert sneller omdat je snel feedback ontvangt. Dit zorgt voor minder blessures, meer plezier en het verder verbeteren van je leefstijl op een verantwoorde manier.”


www.gymeyes.com




 
Edities