VES kick-off 2018

Verschenen in Bodylife nummer 7 2018


Elk jaar organiseert de VES samen met haar partner Matrix Fitness de ‘VES Kick-off’ om het nieuwe sporten fitnessseizoen in te luiden. Op 7 september vond deze bijeenkomst plaats met een recordaantal deelnemers van 100 bij Piazza Sports in Houten.


De Kick-off is hét moment waarbij de VESleden samenkomen om een boost aan motivatie te krijgen en het nieuwe fitnessseizoen met een frisse blik te starten. Persoonlijk leiderschap en effectiviteit was het thema met als gastspreker Remco Claassen.

Eerst bijpraten
Gastheer en eigenaar Ted van Hees heette alle collega’s hartelijk welkom. Zoals gebruikelijk werd er door de ondernemers weer flink bijgepraat over de nieuwste stand van zaken in de club. Na de ontvangst werd de groep naar de ‘overkant’ gedirigeerd, waar Remco Claassen klaar stond om gedurende twee boeiende uren de deelnemers in zijn greep te houden. Maar niet voordat Eric Goutier zich had voorgesteld als de nieuwe sales director van Matrix Fitness Nederland en België.

Remco Claasen inspireert
Remco Claassen is één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van leiderschap en effectiviteit en stond in het voorprogramma van bekende sprekers zoals Stephen Covey, Tom Peters en Robert Cialdini. Remco‘s stijl van spreken wordt gekenmerkt door zijn humor en interactie met het publiek. Direct nadat VES-bestuurslid en dagvoorzitter Han de Hair hem had geïntroduceerd kreeg het publiek een voorproefje van zijn humor. Door een reeks vragen waarbij opgestaan moest worden zoals: ‘’Ben je getrouwd?’’ en direct daarna ‘’Ben je gelukkig getrouwd?’’ werd er wederzijds kennis gemaakt en de toon gezet.

Volgens Remco kan leiderschap worden uitgelegd door middel van twee basispilaren. De eerste pilaar is ‘het kompas’ dat symbool staat voor het juiste richtingsbesef. Hoe bepaal jij, als leider, welke koers jouw bedrijf moet aannemen? Weet jij wat en waarom iets moet gebeuren? De tweede pilaar is ‘de bruine broek’ dat symbool staat voor moed en durf. Een echte leider weet volgens Remco de moed op te brengen waarmee hij/zij moeilijke beslissingen kan maken. Als afsluiter wist Remco nog een stukje wijsheid mee te geven in de E=MC²(energy = mission + character + competence) formule. Met deze manier van denken kan elk mens een burn-out voorkomen door altijd voldoende energie, oftewel enthousiasme, te genereren.



Enerverende bijeenkomst
Een staande ovatie viel Remco na afloop ten deel. De uitermate enerverende bijeenkomst werd afgesloten door Richard van Riel met het laatste VES nieuws. Groei van de organisatie, kwaliteit, marketing en inkoop zijn belangrijke thema’s. Met trots werd de nieuwe VES website gepresenteerd www.exclusievesportcentra.nl die net live is gegaan. De nieuwe site maakt het makkelijker voor de consument om een Exclusief Sportcentrum in zijn of haar buurt te vinden.

Na veel gelachen en geleerd te hebben, stond er een uitgebreide lunch bij Piazza Sports klaar. Zoals wordt verwacht bij ondernemers in de fitnessbranche was dit een gezonde mix van pasta met zalm, salade, groentesoep en nog veel meer lekkers. Onder het genot van eten en drank werd enthousiast nagepraat, waarna de ondernemers geïnspireerd en vol energie huiswaarts keerden.
 
Edities