Heb jij draagvlak?

Verschenen in Bodylife nummer 7 2018


Ik ben in gesprek met een teamleider van een groot bedrijf. Hij wil graag ‘gezonder personeel’. Hij vraagt aan mij hoe ik ervoor ga zorgen dat zijn team in actie komt. Hij behoedt mij alvast voor een aantal problemen. “Mijn collega’s worden al boos als ze geen vrij kunnen krijgen, of als ik vraag of ze een collega uit de brand willen helpen, laat staan dat ik nu van ze verwacht gezonder te gaan leven. Het zijn een stelletje botte boeren…”, geeft de beste man ook nog aan.

Mijn hersenen kraken. Dat wordt een uitdagende klus, want in twee zinnen hoor ik al dat er weinig draagvlak is voor z’n rol als teamleider. Hoe pak je zo’n situatie aan? Zolang deze manager aan het roer blijft, zal mijn vitaliteitsprogramma voor dit team nooit het gewenste resultaat opleveren.

Communicatievaardigheden
Het maakt niet uit of het gaat om een vitaliteitsprogramma in het bedrijfsleven, of om de lancering van een nieuw programma in je club, als je iets wilt veranderen in je bedrijfscultuur of succesvol wil toevoegen aan je menukaart, zonder draagvlak ben je nergens. Wie draagvlak heeft stimuleert de intrinsieke motivatie en betrokkenheid van medewerkers. Heeft een leidinggevende weinig draagvlak? Dan heeft het altijd te maken met de communicatievaardigheden van de manager. Wat gaat er mis?

De manager luistert niet; is vooral aan het zenden. Niet persoonlijk, niet open. Betrekt mensen te laat of niet volledig bij een project. Staat niet open voor feedback. Komt zijn beloftes niet na. Geen ambassadeur: Practice what you preach!

Zo pak je het aan
Terug naar mijn voorstel om het team ‘gezonder te maken’. Hoe kan ik als coach ervoor zorgen dat ‘zijn vitaliteitsplan’ een succes wordt? Natuurlijk helpen een aantal zaken zoals een inhoudelijk superleuk programma, individuele aandacht van een personal trainer en gadgets waarmee hij als manager de sier mee kan maken. Maar wat hem vooral op de langere termijn gaat helpen, is dat we het vitaliteitsprogramma gaan inzetten voor teambuilding om zijn draagvlak te vergroten. Het vitaliteitsprogramma wat ik voor hem ga maken heeft voornamelijk als doel om zijn communicatieskills en daarmee draagvlak te verbeteren.

Iedereen wordt bij het programma betrokken; je bepaalt zelf je actieve deelname. Iedereen wordt vroegtijdig geïnformeerd; wat gaan we doen, wat kun je verwachten. Iedere werknemer krijgt een stem of vervult een rol, bijvoorbeeld als ambassadeur of ‘buddy’. Met het team wordt gekeken naar de optimalisatie van een gezonde werkomgeving; de leidinggevende zorgt ervoor dat het ook daadwerkelijk gebeurt. De leidinggevende geeft zelf het goede voorbeeld.

Het ligt aan jou
Ik hoop je met deze column te hebben geïnspireerd om na te denken over jouw rol als leidinggevende. Dat elke vorm communicatie, gedragsverandering en sfeer op de werkvloer weinig te maken heeft met de competenties van de medewerkers maar met draagvlak, en dus jouw vaardigheden als manager. Wanneer is mijn vitaliteitsplan voor dit team succesvol? Als de manager zelf in staat is om zijn collega’s te inspireren gezonder te gaan leven. En niet omdat ik als trainer dat gezegd heb.

Heb je vragen over dit onderwerp?
Stuur een email naar marije@fitternederland.nl
 
Edities