Partnership THP2 en Van der Valk Vitaal opent nieuwe deuren

Verschenen in Bodylife nummer 8 2018


De toekan van het Van der Valk-concern betreedt nu ook de vitaliteits- en fitnesssector met Van der Valk Vitaal. Een uniek concept met het grote doel: gezond worden, gezond zijn en gezond blijven! Van doorslaggevend belang hierbij is het goed meten en volgen van de gasten. Hiervoor wordt er intensief samengewerkt met THP2, het Total Health & Performance Plan.


Door Niek Arts, Fotografie Van der Valk Vitaal


THP2 brengt met haar gevalideerde meetmethode en -apparatuur, kennis en wetenschappelijke bagage in, om een perfect (vitaal)beeld van werknemers van bedrijven en de gasten te krijgen. Beide partijen hebben hun krachten gebundeld in het ‘Vitaal Lab’. Dit is dé plek binnen Van der Valk Vitaal waar de doorslaggevende metingen met de applicatie van THP2 worden gedaan op mentaal- en fysiek vlak.

THP2-eigenaar Geert van der Veer, is blij met de samenwerking. Hij en Van der Valk Vitaal directeur Stephan van den Ham, zien mooie kansen voor een uiteindelijke landelijke uitrol. Voor nu is het nieuwe concept actief bij het Van der Valk hotel in Tiel en worden er komend jaar meerdere nieuwe locaties geopend. Verder zijn de partijen op zoek naar fitnessondernemers die het ‘Van der Valk Vitaal-concept’ willen omarmen in hun eigen omgeving.

Van der Valk Vitaal: geen witte jassen
Stephan: “Van der Valk Vitaal is een multidisciplinaire dienstverlener, waarbij een grote diversiteit van verschillende zorg- en vitaal dienstverleners hun krachten bundelen. Bij van Van der Valk Vitaal hebben we alles onder één dak. Wij faciliteren voornamelijk de hospitality, de verschillende ruimtes en bewaken het concept. Vakgebieden waar wij mee samenwerken zijn psychologie, fysiotherapie, orthopedie, oefentherapie en diverse andere paramedische specialisten. Deze externe partijen noemen wij: ‘vitalenten’.”

“Er ontstaat zo een uniek zorgcentrum waar de gast in de breedste zin van de zorg terecht kan. Belangrijk hierbij is dat we het ‘ziekenhuisgevoel’ uit de zorg halen. Je bent bij ons geen patiënt, maar een gast. Ook zie je hier geen witte jassen, waardoor je je als gast volledig thuisvoelt. Om vitaal te zijn is genoeg bewegen en sporten belangrijk. Daarom zoeken we actief de samenwerking met sportscholen. In Tiel is dat toevallig onze eigen sportschool met 1900 leden.”



THP2-metingen zijn missing link
Binnen het totaalconcept is het ook belangrijk om de ‘vitaalstatus’ en vooruitgang te meten. Stephan vertelt: “Daarvoor zochten we een partner die gezondheidsmetingen op een onderbouwde manier kan verzorgen. Dit mede omdat we medische keuringen uitvoeren. Al snel kwam THP2 op de radar. Samen zijn we het ‘Vitaal Lab’ gestart. In het ‘Lab’ staat de meetapparatuur van THP2 en wordt er gewerkt via hun wetenschappelijk onderbouwde methode.”


Mooie samenwerking
Geert kan met THP2 via Van der Valk Vitaal een groot gedeelte van de Nederlanders bewust aan hun vitaliteit laten werken. Geert vertelt: “Onze bewezen manier van meten en verwerken, zorgt ervoor dat je de vitaliteit en vooruitgang goed inzichtelijk maakt. Via het Vitaal Lab krijgt een gast ondersteuning op maat, waarmee hij in de sportschool en bij de andere ‘vitalenten’ aan zijn eigen doelen werkt. Zo lever je samen binnen Van der Valk Vitaal écht toegevoegde waarde voor de deelnemers. De klant staat zo centraal! Alle meetresultaten worden anoniem wetenschappelijk verwerkt in een grote database, uiteraard AVG-proof. Hierdoor hebben de meetresultaten en het persoonlijke rapport extra waarde. Je vergelijkt jouw resultaten namelijk met duizenden andere mensen.”

Kansen voor fitnessondernemers
Naast dat het Van der Valk Vitaal-concept bij bestaande Van der Valk hotels wordt uitgerold, wordt er gekeken naar andere manieren van samenwerking met fitnessondernemers. Geert: “Het doel is uiteindelijk om met het ‘Vitaal Lab’ een landelijk dekkend netwerk te creëren. Dit betekent niet dat er altijd een Van der Valk Vitaal aan gekoppeld zit. We kunnen de meting ook in een Vitaal Lab uitvoeren, waarna er gesport wordt in een lokale sportschool met begeleiding van een lokale diëtist of fysio. Hiermee is het concept ook interessant voor fitnessondernemers. Ze kunnen zich aan ons binden, waarbij wij voor een vaste aanwas van nieuwe gasten zorgen. Voor samenwerkingen op dit gebied staan we altijd open.”



De GLI is een mooie kans
Met de komst van de GLI (geïntegreerde leefstijl coaching) in het basispakket, investeert de overheid voor het eerst actief in preventie. Daarmee worden initiatieven als Van der Valk Vitaal steeds interessanter. Geert: “Voor de geïntegreerde leefstijlcoach lijkt mij dit concept het walhalla. Alles op vitaalgebied is aanwezig, waardoor de GLI makkelijk het verschil kan maken. Je kunt er eenvoudig ruimtes huren en meeliften op de diensten van de andere partners. Dus als je ambities die kant op hebt, zou ik me er zeker in verdiepen!”

Geert en Stephan zijn erg benieuwd hoe zij de fitness- en vitaliteitssector nog beter kunnen faciliteren met Van der Valk Vitaal. Dus heb jij daar ideeën over, dan horen ze het graag. Ze zijn bereikbaar op 06 813 25 148.

Benieuwd naar Van der Valk Vitaal en THP2? Kijk dan op vandervalkvitaal.nl en thp2.eu.

 
Edities