- Verkiezing Fitnessclub van het Jaar

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2014

I body•LIFE 2I2014

Fitnessclub van het Jaar

De gasten werden ontvangen door gastvrouw Bea, die tevens op een geheel eigen en komische manier de presentatie van het evenement verzorgde. De ongeveer 70 aanwezigen waren voornamelijk de winnaars van de diverse provincies, ofwel de gemeentewinnaars die na de Finaleronde de hoogste score in hun provincie behaalden.

De vertegenwoordiger(s) van elke winnende club werd(en) onder applaus naar het podium gehaald, waar gastvrouw Bea een praatje met hen maakte waarbij de humor niet van de lucht was. De clubmanagers vertelden onder meer over de acties die ze hadden ondernomen om hun leden te stimuleren, hun stem uit te brengen via de website. Daaruit bleek dat velen bijzonder creatief en origineel te werk waren gegaan. Op de vraag wat hen nu onderscheidde van andere clubs, werden antwoorden gegeven als ‘laagdrempelig’, ‘persoonlijke aandacht’, ‘inspireren en motiveren’. Elke winnaar kreeg een oorkonde en een kus van Bea, waar zij een ‘warm gevoel’ van kreeg.

Het tweede gedeelte van het evenement was de bekendmaking van de winnaars van de Creativiteit Awards. Dit waren de clubs die de meest originele acties hadden georganiseerd om stemmen te winnen. Van filmpjes met hun instructeurs als acteurs tot en met veel posts op Facebook en het inschakelen van ‘de jongste instructeur van Nederland’ (‘Stem op opa en oma!’), de creativiteit spatte er vanaf. Maar liefst drie clubs werden in het zonnetje gezet: Fitness Studio Dekker uit Nunspeet, Health Club el futUro uit Tilburg en FitXpert Oisterwijk. Die leuke acties zijn terug te vinden via de website www.fitnessclubvanhetjaar.nl

Daarna was het tijd voor een intermezzo waarin Direct Pay, partner van de verkiezingsorganisatie, zich mocht presenteren. Marcel Demper van de Vote Company riep daarna de aanwezigen op, nog meer partners te ‘strikken’. Het gaat bij de verkiezing immers niet alleen om de meeste stemmen, maar ook om de sponsoring van een goed doel: Spieren voor Spieren. Des te meer partners, des te beter de verkiezing, des te meer geld voor dat goede doel. Direct Pay had voor alle winnaars een banner laten maken die ze in hun club konden neerzetten.

Vervolgens werd ook Suus van de Wijdeven van de Vote Company verblijd met een bos bloemen: zij had alle clubs benaderd, de gegevens verzameld en de feitelijke lijst samengesteld – en dat was een hele klus geweest.

Het volgende item op het programma was de uitreiking van de bekers voor de Kleine keten Award (Club Pellikaan), de Grote Keten Award (Fit4lady) en de grand finale: de winnaar landelijk van de Fitnessclub van het Jaar verkiezing. Dat bleek Medisport uit Etten-Leur. Het team van die club was duidelijk zeer verheugd met de bekroning van hun harde werken, al gaven ze ook aan dat het meer een hobby was, en ze het niet beschouwden als zwaar werk. Zou daar het geheim van hun succes in zitten? Binnenkort in dit blad een reportage over hun club en werkwijze.

Spieren voor Spieren maatschappelijk partner

De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met body LIFE, Wij Willen Sport en OndernemersUnited. De organisatie is in handen van Vote Company. Naast een ‘economische partner’ heeft de verkiezing ook een maatschappelijk partner: Spieren voor Spieren. Voor elke uitgebrachte stem werd € 0,05 gedoneerd aan dit goede doel. Het laatste onderdeel van het programma was dan ook de uitreiking door Bea van een cheque ter waarde van € 1.397,50 aan Alexander Nonnekes van deze organisatie.

Het geheel werd afgesloten met een gezellige borrel en hapjes.

Meer informatie is te vinden via

www.fitnessclubvanhetjaar.nl.

Fotografie: Erik Peek

Voor de derde keer op rij organiseerde de Vote Company de verkiezing Fitnessclub van het Jaar. Maandag 10 februari werd bekendgemaakt wie per provincie als beste uit de bus kwam. Het werd een even gezellig als spannend evenement, op een schitterende locatie: kasteel De Hooge Vuursche in Baarn.

Die provinciewinnaars waren:

# Provincie Fitnessclub

1.   Noord-Brabant Medisport Etten-Leur

2.   Gelderland Healthclub Heijenoord

3.   Zuid-Holland Fitness & Health Club Delft

4.   Utrecht Theo Meijer Sport

5.   Flevoland Sportstudio Buiten

6.   Groningen Go4fitness

7.   Limburg Sportcenter Balance

8.   Overijssel Vital Centre

9.   Noord-Holland Jeroen Maas Sport Company

10.   Friesland Sportcentrum Ursus

11.   Drenthe Jan Postema Fitness Studio

12.  Zeeland Optisport Health Club Vlissingen-Middelburg

Alle winnaars

verkiezing I branche actueel

body•LIFE 2I2014 I

Medisport: De beste!

Edities