- Basic Fit

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2014

SX nieuwe thuisbasis Profitz

Strijp-S, het terrein van de oude Philips-fabrieken in Eindhoven, is een bijzonder initiatief rijker. Het historische pand SX, is geheel verbouwd en omgetoverd in een ‘bolwerk voor sport, marketing en media’.

Naast Profitz is Triple Double, de eerst bewoner van SX. Organisaties als Energy Lab, SEG, 24 uur in bedrijf, de Rabobank Topsportdesk, Arko Sports Media, SportNext.nl, Fontys Hogescholen, Orange Sports Forum, Sport-Netwerk.nl, en Markteffect onderstrepen de diversiteit. Op de begane grond komt ook een sportscafé, en er komt een vleugel voor startende (sport)ondernemers, een auditorium en flexplekken voor studenten/docenten

Keiser ontvangt TÃœV certificering

Deze accuratesse certificering is de allereerste die TÃœV Product Services uitreikt na uitvoerige testen op het gebied van nauwkeurigheid van de gegevens. Deze mogen gedurende heel de serie testen niet meer dan 10% afwijken van de werkelijkheid.

“Dit is een belangrijk moment. Het is van het grootste belang dat de branche de gegevens valideert die de gebruikers zien op het display”, aldus Dennis Keiser, oprichter en President van Keiser Corporation. “Dit geeft de gebruiker vertrouwen in wat ze lezen op het display.”

Kijk op www.keiser.nl voor meer informatie.

XCO Sports Company en Virtual Training Concepts bundelen krachten

Virtual Fitness is een snel opkomende trend in de Nederlandse fitnessbranche. XCO Sport Company en Virtual Training Concepts lopen voorop in de ontwikkeling van het virtuele aanbod in de Nederlandse taal.

Een virtuele groepsles is een work-out die veelal naast de live groepslessen op het rooster buiten de piekuren wordt aangeboden. Dit biedt een optimale service voor de leden. Zij kunnen hun favoriete work-out veel vaker in de week gaan volgen.

Voor het tonen van een virtuele groepsles, heeft First Impression een player en software ontwikkeld waarmee de club zelf kan bepalen welke virtuele licentieprogramma’s er op de Virtual Fitness Player worden afgespeeld. De high-end fitness player biedt veel mogelijkheden tot maatwerk zoals bijvoorbeeld het aanvullend toepassen van narrowcasting in de huisstijl van de club en het aansturen van apparatuur.

Kijk voor meer informatie op www.virtualtrainingconcepts.nl of www.xco.nl.

Wattbike wint ‘Best Training Technology’ award 2014

Tijdens de Sports Technology Awards in London heeft Wattbike de ‘Best Training Technology’ award gewonnen als erkenning voor het gebruik van de trainingsfiets door ondermeer wielrenners, triatleten, voetballers, rugbyers, roeiers en schaatsers.

Henk-Jan Zwolle, gouden Olympiër en directeur van het Wattbike Test & Training Center in Amsterdam: “We zijn trots dat de Wattbike internationaal de erkenning krijgt die de fiets verdient. De Wattbike maakt trainen op vermogen toegankelijk voor een brede groep atleten en het voelt ook nog eens als wielrennen. Bij onze inspanningstesten is het een onmisbaar meetinstrument geworden.”

nieuws I branche actueel

body•LIFE 4I2014 I

I body•LIFE 4I2014

Het nieuwe fitness

Zelf is Theunis een fanatieke buitensporter en heeft 25 jaar ervaring met conditie- en krachttraining. “Omdat ik de vrijheid wilde hebben om zelf te bepalen waar en wanneer ik conditie- en krachttrainingen wilde aanbieden, heb ik het unieke Mobiele Multi Functionele Fitness Frame (M3F) ontworpen.”

Vrijheid

Met het M3F Frame heeft Theunis de vrijheid om ook op plekken waar geen trainingsfaciliteit voorhanden is, een trainingslocatie te creëren. “Het biedt de mogelijkheid om vrijwel alle krachttraining oefeningen vanuit de sportschool naar buiten en/of naar de klant te brengen en zo het gat tussen de sportschool en ‘Bootcamp’ op of aan te vullen.” Dit wordt volgens Theunis nog eens versterkt doordat functioneel trainen steeds meer aanzien heeft gewonnen in de sport en revalidatie. “Functioneel trainen is vooral ook trainen met het eigen lichaam, weg van (geïsoleerde) machines. Door gebruik te maken van de natuurlijke weerstand – van je eigen lichaamsgewicht – kunnen de oefeningen op het individuele conditie- en krachtniveau van de gebruiker veilig worden uitgevoerd. “Hierdoor is het M3F Frame het ideale trainingsstation voor zowel beginners als gevorderden.”

Een tweede opvallend element wat het M3F Frame creëert is de groepscultuur; samen trainen en groepsgevoel. “De belangstelling voor (Small) grouptraining blijft stijgen in populariteit onder personal trainers. Het stimuleert kameraadschap, verantwoordelijkheid en intensiteit. Het M3F Frame biedt naast de mogelijkheden van het frame zelf, b.v. hand over hand klimmen, de mogelijkheid om gebruik te maken van de meeste materialen op het gebied van functioneel trainen, aeroslings, Bosu balance trainers en eenvoudig te koppelen accessoires zoals Pull up bars en dip bars. Hierdoor kan direct worden gestart met het geven van zeer efficiënte trainingen die direct tot resultaat leiden. Doordat bovenstaande producten al hun kwaliteiten hebben bewezen, is het eenvoudig om een zeer intensief, veelzijdig en gevarieerd trainingsprogramma aan te bieden. Hierbij kunnen de klassieke oefeningen eenvoudig gecombineerd worden met de nieuwste ontwikkelingen zoals Tabata en Insanity”, aldus Theunis. De persoonlijke begeleiding door de personal trainer staat garant voor inspiratie, motivatie, variatie en resultaat.

Opbouw in 10- 15 minuten door 1 persoon

Het M3F Frame is gemaakt van hoogwaardig aluminium Truss en is daardoor licht in gewicht, zeer duurzaam, stabiel bij gebruik en door poedercoating uiterst weerbestendig en krasvast. Dit frame kan in diverse lengtes worden opgezet en zo op maat worden aangepast aan de wens van de trainer en/of locatie. Met een hoogte van 2.54 m past het frame in vrijwel alle ruimtes. Het is zodanig samengesteld, dat het veilig door 1 persoon in 10-15 minuten op locatie kan worden opgebouwd tot een veelzijdig training station van 60 m2 (extra) trainingsruimte voor het geven van groepslessen tot maximaal 12 deelnemers. Het M3F Frame vormt een robuuste uitstraling en kan in elke gewenste kleurstelling geleverd worden en op die manier het professionele en inspirerende zichtbare hart van de sport(groeps)activiteiten worden.

Toepassingen

De toepassingsmogelijkheden zijn volgens Theunis legio:

Trainen in de buitenlucht

Trainen op plaatsen waar geen trainingsfaciliteiten voorhanden zijn. Denk aan lokale gymzalen van gemeenten, scholen, sportvelden, kantoor- of bedrijfsruimten.

Ook kan snel worden ingespeeld op actuele situaties zoals het weer, evenementen, manifestaties, sportdagen, beurzen etc.

Tijdelijk een groepsruimte inrichten voor krachttraining oefeningen b.v. als vervolg op het trainen op apparaten en daarna de ruimte weer gebruiken voor andere groepsactiviteiten zoals Spinning, Zumba etc.

Ondersteuning

Trainers of sportscholen die een M3F Frame kopen, krijgen niet alleen ondersteuning in hoe ze het frame moeten opbouwen, maar ook marketing ondersteuning hoe ze het beste dit frame kunnen promoten. Daartoe zorgt ook voor een deel de speciaal ingerichte (gesloten) aanhangwagen die als beschermende opslagruimte met het frame kan worden geleverd. Deze aanhangwagen kan als reclameobject worden ingezet door het aanbrengen van foto’s en belettering ter promotie. Ook kan 1 medewerker in het bezit van een personenauto de capaciteit en faciliteit van de sportschool vergroten door deze elders aan te bieden, bijvoorbeeld in de daluren of omringende kleine dorpskernen. Met de aanschaf van het M3F Frame en/of de gesloten aanhangwagen komen trainers en sportscholen in het bezit van duurzame goederen met de bijbehorende garantie en die bij juist gebruik lang meegaan en niet snel hun waarde zullen verliezen. Bij aanschaf van deze goederen kan door de ondernemer, indien men aan de eisen voldoet, gebruik worden gemaakt van de Kleinschalige Investerings Aftrek (KIA), waarbij mogelijk 28% van het investeringsbedrag direct al in het investeringsjaar als aftrek kan worden opgevoerd. De mogelijkheden die het M3F Frame biedt, vormen volgens Theunis een goede basis voor een uitstekend verdienmodel. Hierdoor kan de investering in het frame, de optionele accessoires, aanhangwagen en materialen snel weer worden terugverdiend. “Door alle gebruikers de gelegenheid te bieden om d.m.v. M3F Sport website ervaringen met elkaar te laten delen, kan er een community ontstaan, die elkaar stimuleert en ondersteunt.”

Meer informatie: www.m3fsport.nl

Of bekijk de video:

www.bodylifebenelux.nl/m3f_sport

Het Mobiele MultiFunctionele Fitness Frame (M3F Frame) van M3F Sport vormt de ideale basis voor het Nieuwe Fitness. “Uit de fitnesszaal en naar buiten, dat is het Nieuwe Fitness”, zegt Theunis Post van M3F Sport. “Outdoor is in trek bij sporters, lekker naar buiten, trainen in de open lucht bijvoorbeeld als verlengstuk van het trainen in de sportschool, bij mooi weer snel naar buiten.”

Edities