- Opleidingen en Trainingen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2014

Fit!vak Personal Trainer

Zaterdag 14 juni, Den Haag,

Zondag 14 september, Zwolle

Tijdens deze 2-daagse Fit!vak cursus leer je wat het vak van Personal Trainer inhoudt en hoe jij het onderscheid maakt. Belangrijke vragen zijn: Hoe kom ik aan klanten? Hoe zet ik mijn kwaliteit optimaal in? Hoe verdien ik een goed belegde boterham?

Bootcamp trainer

Zaterdag 14 juni, Leeuwarden

Deze 2-daagse cursus is geschikt voor trainers die graag gerichte en gevarieerde buitentrainingen willen verzorgen aan groepen of individuen. Je leert uitdagende en veelzijdige trainingen aan te bieden voor zowel de absolute beginner als de gevorderde sporter. De cursus kan worden afgesloten met een branche-erkend examen Bootcamp Trainer.

Functional Trainer

Zondag 31 augustus, Arnhem

Deze 2-daagse cursus richt zich in het bijzonder op Personal Trainers die met hun klanten op een leuke en effectieve manier aan de slag willen met vrije materialen zoals de TRX, Kettlebell en Bosu-bal. Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de meerwaarde van functionele trainingsvormen.

Sport en Voeding

Vrijdag 5 september, Tilburg

Deze 4-daagse cursus is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten wil hebben om te komen tot een gericht voedingsplan. De cursus is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken en richt zich op diverse doelgroepen zoals mensen met overgewicht, sporters en diabetespatiënten.

Workshop Zwanger en Fit

Zaterdag 21 juni, Zwolle

Deze workshop richt zich op (toekomstige) Trainers die zwangere dames optimaal willen gaan begeleiden om zowel tijdens als na de zwangerschap optimaal fit te worden/blijven.

Pakket Personal Trainer Basis+ (Nieuw!)

Diverse locaties, diverse startdata april en mei

Dit pakket vormt de basis voor elke Personal Trainer die graag met een Europees erkend diploma (EREPS 3+4) aan de slag wil met specifieke doelgroepen (gevorderde sporters, topsporters en mensen met specifieke klachten en/of wensen).

Pakket Personal Trainer Basis (Nieuw!)

Diverse locaties, diverse startdata april en mei

Dit pakket met o.a. de erkende Fit!vak opleidingen Fitnesstrainer A en Personal Trainer zorgt voor het fundament om aan de slag te gaan als Personal Trainer.

Pakket Personal Trainer Pro (Nieuw!)

Diverse locaties, diverse startdata april en mei

Dit pakket is geschikt voor de ambitieuze Personal Trainer die naast het begeleiden van specifieke doelgroepen ook graag een deskundige voedingsbegeleiding wil kunnen bieden aan zijn of haar klanten. Dit zeer complete pakket met diverse Europees erkende Fit!vak opleidingen (EREPS 3+4) biedt bovendien uitstekende mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

www.start2move.nl

Fitness Outdoor Specialist / Bootcamp trainer opleiding

Op basis van de trainersinzichten van de internationaal erkende NASM personal training opleiding heeft EFAA een unieke en practische korte opleiding ontwikkeld voor trainers en personal trainers.

Wil jij als Fitness professional Bootcamp en/of Outdoor Trainingen gaan geven? Dan is deze opleiding iets voor jou. Tijdens deze tweedaagse praktijkgerichte opleiding leer je hoe je op een leuke, veilige, functionele en effectieve manier Bootcamp (outdoor) trainingen kan geven. Hierbij komen alle trainingsvormen aan bod, zoals: core, balans, plyometrie, uithoudingsvermogen, snelheid en beweeglijkheid, coördinatie en kracht.

Bewegen is Medicijn steunpunten

netwerk

Inactiviteit en chronische aandoeningen blijven toenemen in Nederland, diabetes en overgewicht krijgen zelfs epidemische vormen aan. De EU commissie praat over een inactiviteitpandemie. EFAA geloofd erin dat de fitnessbranche een belangrijke rol kan spelen in de bestrijding van inactiviteit en is daarom vanaf april 2014 gestart met het vormen van een nationaal Bewegen is Medicijn steunpunten netwerk. Elke maand reikt EFAA de steunpunten materiaal aan om in de regio het gezonde leefstijl bewustzijn te bevorderen en als sportcentrum uit te stralen al kenniscentrum actieve leefstijl.

Sportcentra die interesse hebben om Bewegen is Medicijn steunpunt te worden kunnen de brochure opvragen via info@efaa.nl.

Jubileum Voordeel beweeg- en activeringsprogramma FitCoach

Al meer dan 100 sportcentra en personal trainers passen de FitCoach toe om mensen in hun totale beweeggedrag te begeleiden in de plaats van alleen in de training binnen het sportcentrum. Juist het bewegen gedurende de gehele dag en week is bepalend voor resultaten op gebied van bv afvallen en voor een goede gezondheid. FitCoach is het ultieme retentiemiddel maar ook een interessant programma om aan bedrijven aan te bieden en voor home lidmaatschappen.

Interesse om ook FitCoach in te gaan zetten, mail

naar info@efaa.nl.

Excellente Service in Fitness

Wat is het verschil tussen goede service en excellente service? Ontdek dit samen met uw team in het nieuwe Excellente Service programma van Grow in Excellence i.s.m. EFAA. Dit 3 maanden programma omvat een management training, een team training, een management e-learning en 2 team e-learning programma, om het gehele team te betrekken. Maak uw sportcentrum sterker en aantrekkelijker en blijf de concurrentie voor. Informatie: http://www.efaa.nl/web/management/excellente_service_in_de_fitness#info

Meer informatie;

EFAA - T 0495-533229

E info@efaa.nl

W www.efaa.nl

I body•LIFE 4I2014

producten en concepten I Opleidingen

Stappenplan voor succes

Waarom schrijft de ene ondernemer met gemak ruim 100 leden per maand in (en ‘plust’) en is de ander allang blij als de cijfers niet al te ver in het rood zakken?

Een aantal aspecten zijn moeilijk te verklaren, maar gelukkig is er ook een hoop duidelijk en zijn de verschillen goed te vertalen naar de praktijk. Ik heb deze verschillen geanalyseerd en vertaald naar een stappenplan die ik graag met je wil delen.

In deze column wil ik stap één met je behandelen: de basis voor succes.

De basis kun je visualiseren als de wortels van een boom. Je begrijpt dat deze ijzersterk moeten zijn om veel wind te kunnen vangen. De basis van je organisatie zijn de segmenten:

Marketing & Sales

Fitness

Groepsfitness

Frontdesk (receptie)

Voor succes is het belangrijk dat je club vier segmenten heeft. Waarom?

- Om taken en verantwoordelijkheden te creëren;

- Om strategie te bepalen (wat is je ‘core’ business en wat wil je uitstralen);

- Om sturing te geven. Zowel operationeel als beleidsmatig.

Maar net zo belangrijk is de optimale samenwerking tussen deze basissegmenten! Waarom? Anders zal de klant nooit een optimale service tussen ‘Hoi en Doei’ ervaren, de routing van je club!

Stel dat je opnieuw een ondernemersplan gaat schrijven, dan zul je antwoord moeten geven op je missie. Ik ben ervan overtuigd dat een optimale beleving tussen binnenkomst en weggaan hierin omschreven is.

De allerbeste beslissing die je kunt maken om de beleving en service voor je klant te optimaliseren, is het aannemen van multi-inzetbaar meeruren-personeel. Instructeurs die zowel lesgeven én op de fitnessvloer staan. Een frontdeskmedewerker die ook lesgeeft én sales/marketing doet etc. Deze samensmelting geeft niet alleen veel praktische voordelen, deze mensen hebben veel meer binding met je club en leden.

Voor het segment marketing en sales is het samenwerken alleen niet voldoende. De salesmedewerker voert ook marketingtaken uit. De inzet en het effect van social media kan hierdoor enorm versterkt worden. Ik kom hier in mijn volgende column op terug.

Doe de test om erachter te komen waar jouw aandachtspunten liggen.

Checklist Basis voor Succes

Bestaat jouw club uit de 4 basis segmenten? JA/NEE

Is de routing binnen jouw club voor al je personeel duidelijk? JA/NEE

Kan iedereen verkopen (omdat ze elk segment kennen en begrijpen)? JA/NEE

Ervaart jouw klant van binnenkomst tot weggaan de ervaring die je voor ogen hebt (jouw missie)? JA/NEE

Voeren jouw salesmedewerkers ook marketingtaken uit? JA/NEE

Is er een optimale verhouding tussen meeruren-personeel en eenpitters? JA/NEE

Wordt er dagelijks leiding gegeven aan elk segment? JA/NEE

Wordt bij nieuwe plannen de routing te allen tijde operationeel uitgewerkt? JA/NEE

Ik hoop dat dit stappenplan je inspireert. De volgende keer behandel ik stap 2: Personeel. De kernwaarden en de factoren die het verschil maken.

Column marije de vries I producten en concepten

Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Kijk op www.fitternederland.nl voor meer informatie.

body•LIFE 4I2014 I

Edities