- Gaat Virtual Fitness de fitnessmarkt veroveren?

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2014

I body•LIFE 5I2014

Virtuele trainingen

Voordelen voor zowel sport als sportschoolhouder

Gelukkig bestaat er tegenwoordig het fenomeen Groepslessen On Demand (afgekort GOD), waarbij het mogelijk is om jouw favoriete groepslessen te volgen wanneer jij dat wilt. GOD is al jaren een succes in bijvoorbeeld Duitsland en de Verenigde Staten. Is Nederland er nu klaar voor?

Bij V-GYM denken ze van wel. Anke Briels van V-GYM: “Hoe vaak komt het niet voor dat je enkele uren voor de start van een groepsles gebeld wordt door de instructeur dat hij ziek is. Klanten van V-GYM hebben dit zelf ook vaker ervaren en hebben de virtuele groepslessen ingezet als back-up voor de live lessen en met succes. Je bent er van verzekerd dat vervanging door een virtuele instructeur garant staat voor kwaliteit.”

De V-GYM Mastertrainers die de virtuele groepslesprogramma's presenteren, behoren tot de top van Nederland. Ze hebben een gedegen professionele internationale fitness opleiding gehad, jarenlange ervaring in het lesgeven maar ook in het opleiden van instructeurs, in Nederland en buitenland.

De virtuele groepslessen zijn te gebruiken als basis tijdens een live les. De live instructeur kan dan continu tijd besteden aan het geven van begeleiding van de deelnemers. Door het combineren van een virtuele les met een instructeur, kan een sportschool echt het verschil maken. Dit zorgt ervoor dat er meer persoonlijke begeleiding mogelijk is bij groepslessen, wat voorheen niet altijd gebeurde. Een goede toegevoegde waarde als een club garant staat voor 100 procent service en persoonlijke begeleiding.

“Het is mijn persoonlijke missie om mensen in beweging te krijgen”, vertelt Briels “Om veranderingen in gang te zetten die bijdragen aan een gezond en gelukkig leven. Met virtuele groepslessen kunnen we mensen de mogelijkheid bieden om op ieder moment van de dag hun favoriete lessen te volgen en verlagen we de drempel om meer te bewegen. We willen toch allemaal dat iedereen meer beweegt? Laten we dan ook meer flexibiliteit bieden om mensen sportactiviteiten te laten doen waar ze blij van worden.”

Fietsen

In een uitgave over virtuele trainingen mag het Nederlandse Praxtour natuurlijk niet ontbreken. De fietsen van Praxtour hebben zich inmiddels bewezen; een fietservaring op een fiets van Praxtour staat praktisch gelijk aan fietsen in werkelijkheid. Een Alpenrit voelt ook aan als een echte buitenrit in de Alpen.

Het bedrijf begeeft zich inmiddels op meerdere vlakken. Voor de sportieve fietser biedt Praxtour de modellen Course en CTR. Voor de meer recreatieve fietser en voor ouderen wordt de Cruise aangeboden. Momenteel raken ook de zorgcentra geïnteresseerd in deze fietsen, zodat ook deze doelgroep in beweging blijft. De combinatie van Cruise-fiets en routefilms biedt een gevoel van vrijheid en herkenning die hoog gewaardeerd wordt.

Praxtour systemen genieten inmiddels de interesse vanuit vele delen van de wereld. Onlangs werden 2 CTR bikes beschikbaar gesteld aan het opnameteam van Iron Man 4, met Robert Downey Jr. in de hoofdrol. De fietsen werden speciaal gelakt en bestickerd in de Iron Man kleuren.

Bij GreenAlive in België maken professionals steeds vaker gebruik van fietsen van Praxtour. Hoe onlogisch het misschien ook klinkt: verschillende cyclecrossers bereiden zich op de Praxtour CTR in een hoogtekamer al voor op het nieuwe seizoen.

Het Brabantse O-Sommet biedt een revolutionaire trainingsformule waarmee fysiotherapeuten hun wielrennende cliënten kunnen begeleiden en sturen naar hun doelstellingen en zelfs naar topprestaties. Vanzelfsprekend worden daarbij Praxtour systemen toegepast. Steeds meer fysiotherapeuten raken overtuigd van het nut van deze formule en kiezen er voor.

De ontwikkelingen staan niet stil in de indoor cyclingwereld, en dus ook niet bij Praxtour. Het bedrijf is constant bezig met innovatieve oplossingen en toepassingen. Zo wordt er gewerkt aan verschillende nieuwe opties, waarover de directie nog niet veel wil prijsgeven. Maar dat de fitnesswereld en de sportieve fietser op het gebied van virtueel fietsen nog wat te wachten staat, is zeker.

Kijk op www.v-gym.nl of www.praxtour.nl voor meer informatie.

Veel mensen hebben het voornemen om meer aan sport te doen, simpelweg omdat ze weten dat het bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger leven. Toch zijn er veel drempels om daadwerkelijk te beginnen. Zoals bijvoorbeeld het feit dat bij de meeste sportscholen de groepslessen alleen op vaste tijden worden aangeboden en vaak alleen in de avonduren. Precies op de tijd, waarop de meeste mensen eten en de kids naar bed moeten. Voor velen is het dan ook stressen om de groepsles te halen, dat is toch niet meer van deze tijd?

Bekijk hier de demo video van V-GYM

Virtuele trainingen I producten en concepten

body•LIFE 5I2014 I

bekijk hier de demo video van

Praxtour VirtuReal Cycling