- Column Fitter Nederland

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2014

The Gladiator Workouts

7 september, Den Haag

Group Exercise Instructor

Start 13 september, Den Haag

Teaching Skills

13 en 20 september

Basic Fitness Instructor

27 september en 18 oktober, Den Haag

The Gladiator Workouts Bootcamp

4 oktober, Delft

Cycle Instructor

12 en 26 oktober, Den Haag

Meer informatie:

www.trainthetrainers.nl

Opleiding XCORE®

2- daagse Basis opleiding XCORE® certified

instructor, 22 en 29 augustus 2014 in Zoetermeer (11.30-17.30).

Het XCORE® groepsfitness licentieprogramma verstevigt niet alleen je core; buikspieren en onderrug maar verbetert bovendien ook de conditie en geeft een optimale verbranding van calorieën. Bij deze les maak je gebruik van de XCO-Trainer®; check www.xco.nl.

Opleiding BRN®

2 - daagse Basis opleiding BRN®

certified instructor, 20 en 27 september

2014 in Zoetermeer (12.30-18.00).

Het BRN®licentieprogramma is een toegankelijke, effectieve en motiverende "shape" les. Bovendien verbrand je 33% meer Kcal door het gebruik van de XCO® set, dan wanneer je zonder deze set zou trainen ; check www.BRNworkouts.nl.

Opleiding XCO Outdoor®

Zaterdag 20 september in Voorburg (9.30-17.00).

Deze cursusdag is een combinatie van theorie en praktijk. Bovendien ontvang je een handout DVD en certificaat. Als XCO Outdoor instructeur ben je na de opleiding in staat basiscursussen te verzorgen en loopsessies uit te voeren en te begeleiden. www.xco.nl

FIT!VAK FITNESSTRAINER-A

(FITNED level 3)

28-7, 30-7, 1-8, 4-8, 6-8, 8-8, 11-8, 13-8 en 15-8 Nieuwegein

FIT!VAK FITNESSTRAINER-A (FITNED level 3)

4-8, 6-8, 8-8, 11-8, 13-8 en 15-8 Nieuwegein

FIT!VAK BEWEGINGSDESKUNDIGE (PRE)DIABETES & OBESITAS

Dinsdag 28 oktober, Nieuwegein

BGN GEWICHTSCONSULENT

Zaterdag 11 oktober, Nieuwegein

NIEUW! VITAALCOACH TRAJECT

Mail naar info@opleidingen2000.nl voor een persoonlijk Vitaalcoach opleidingstraject.

BEWEEGCONSULENT,

beweegt mensen

Vrijdag 26 september, Nieuwegein

BOOTCAMP INSTRUCTOR

Zondag 28 september, Amsterdam

Meer informatie: www.opleidingen200.nl

Opleidingen en trainingen

Ook in de komende periode starten er weer veel opleidingen. En dat is wel een bewijs dat de branche volop in beweging is - de goede kant op. Want des te meer trainers en begeleiders (aanvullende) cursussen en opleidingen volgen, des te hoger het algemene niveau van de sector. Kies de opleiding die bij u of uw personeel past, en doe er uw voordeel mee. Een beter opgeleide begeleider is immers een duidelijke meerwaarde voor elke klant!

Opleidingen I producten en concepten

body•LIFE 5I2014 I

Fit!vak Personal Trainer

Zondag 14 september, Zwolle

Tijdens deze 2-daagse Fit!vak cursus leer je wat het vak van Personal Trainer inhoudt en hoe jij het onderscheid maakt. Belangrijke vragen zijn: Hoe kom ik aan klanten? Hoe zet ik mijn kwaliteit optimaal in? Hoe verdien ik een goed belegde boterham?

Functional Trainer

Zondag 31 augustus, Arnhem

Zaterdag 13 september, Zwolle

Deze 2-daagse cursus richt zich in het bijzonder op Personal Trainers die met hun klanten op een leuke en effectieve manier aan de slag willen met vrije materialen zoals de TRX, Kettlebell en Bosu-bal. Daarnaast wordt er uitgebreid stilgestaan bij de meerwaarde van functionele trainingsvormen.

Sport en Voeding

Vrijdag 5 september, Tilburg

Donderdag 30 oktober, Zwolle

Deze 4-daagse cursus is geschikt voor iedereen die meer kennis en praktische handvatten wil hebben om te komen tot een gericht voedingsplan. De cursus is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke onderzoeken en richt zich op diverse doelgroepen zoals mensen met overgewicht, sporters en diabetespatiënten.

Fit!vak Fitnesstrainer A

Vrijdag 26 september, Zwolle en Leeuward

en Zaterdag 27 september, Den Haag,

Tilburg en Weesp

Zaterdag 4 oktober, Amersfoort

Zondag 12 oktober, Arnhem

Het erkende diploma Fitnesstrainer A van Fit!vak is een absolute must voor iedereen die aan de slag wil in de fitnessbranche als Fitnesstrainer of Personal Trainer. Start2move staat bekend om haar persoonlijke, praktijkgerichte aanpak en hoge slagingspercentages. Gemiste lessen kunnen te allen tijde gratis worden ingehaald.

Fit!vak Fitness trainer B

Vrijdag 3 oktober, Leeuwarden en Zwolle

Zondag 5 oktober, Arnhem, Den Haag en Tilburg

Deze erkende Fit!vak opleiding is geschikt voor ervaren trainers die graag met een Europees Erkend Diploma Ereps 4 aan de slag willen als Personal Trainer of zich verder willen verdiepen als trainer.

Sportmassage

Zaterdag 13 september

Deze door ACE erkende opleiding tot Sportmasseur bestaat uit maar liefst 16 lesdagen en is inclusief AED- en Reanimatie- certificaat.

www.start2move.nl

Fitness Outdoor Specialist / Bootcamp trainer

Op basis van de trainersinzichten van de internationaal erkende NASM personal training opleiding heeft EFAA een unieke en practische korte opleiding ontwikkeld voor trainers en personal trainers.

Wil jij als Fitness professional Bootcamp en/of Outdoor Trainingen gaan geven? Dan is deze opleiding iets voor jou. Tijdens deze tweedaagse praktijkgerichte opleiding leer je hoe je op een leuke, veilige, functionele en effectieve manier Bootcamp (outdoor) trainingen kan geven. Hierbij komen alle trainingsvormen aan bod, zoals: core, balans, plyometrie, uithoudingsvermogen, snelheid en beweeglijkheid, coördinatie en kracht.

Kijk op www.efaa.nl voor meer informatie en inschrijving.

Fitness A plus

Deze opleiding is bedoeld voor startende instructeurs die na een praktische opleiding aan de slag willen als erkend fitnessinstructeur. (Het diploma wordt erkend door Fit!vak op niveau 3.) Deze opleiding is daarnaast uitermate geschikt voor mensen die erna de NASM Personal training en/of Fitnesstrainer B opleiding willen doen.

Voedingsspecialist/Gewichtsconsulent opleiding voor Personal Trainers

Specialiseer je op het gebied van voeding met deze erkende opleiding Voedingsspecialist/gewichtsconsulent. Na het behalen van dit diploma kan je aansluiten bij de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland). Diverse zorgverzekeraars vergoeden de kosten van de consulten die gegeven worden door een BGN geregistreerde gewichtsconsulent.

Informatie of inschrijven; info@efaa.nl, www.efaa.nl of 0495-533229.

Hardloop Academie

Vanuit de Hardloop Academie (centraal in het land) presenteert EFAA de volgende modulen:

- Running Instructor opleiding;

- Persoonlijke hardloopschema’s module A;

- Persoonlijke hardloopschema’s module B;

- Hardlopen en Techniek;

- Oefenvormen voor alle loopniveaus;

- Trainen en hartslag.

Dit complete aanbod van hardloopopleidingen is ondergebracht binnen de Hardloop Academie. Na het volgen van deze opleidingen mag je jezelf een hardloopspecialist noemen.

Meer informatie;

EFAA

T 0495-533229

E info@efaa.nl

W www.efaa.nl

I body•LIFE 5I2014

producten en concepten I Opleidingen

Basis voor succes- stap twee

In de vorige editie heb je gelezen hoe belangrijk het is om vier segmenten in je club te organiseren. Stap twee is het beoordelen van je personeel. Doe dit aan de hand van deze vier kernwaarden:

1. Samenwerking

2. Verantwoordelijkheid

3. Hospitality

4. Practice what you preach

Deze criteria spreken redelijk voor zich. Je begrijpt vast hoe belangrijk het is dat de samenwerking en sfeer onderling goed moet zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor de duidelijke afkadering van verantwoordelijkheden. Hospitality wordt alleen begrepen door degene die met passie hun werk doen. Je kunt medewerkers hier op aanspreken en zelfs het leren, maar je doet er beter aan om voor gepassioneerde mensen te kiezen. Vriendelijk zijn, een open houding en behulpzaamheid is voor hen vanzelfsprekend, geen taak. Practice what you preach. Tja, daar zijn de meningen over verdeeld. Persoonlijk vind ik dit een absolute eis. Jij verkoopt gezondheid. Weet ook dat 90 procent van de mensen geïnspireerd en gemotiveerd blijft door het zien van fitte, gezonde persoonlijkheden. Een absolute (retentie!)kans voor ons als fitnessondernemers.

Plan van aanpak

Zet de volgende stap naar succes en gebruik deze vier criteria als uitgangspunt. Plan een teammeeting en behandel deze items met elkaar. Maak het bespreekbaar en laat iedereen zijn of haar sterke punten en verbeteringen noteren. Baseer je beoordeling op basis van deze kernwaarden in de analyse van je personeel en tijdens de eerst volgende functioneringsgesprekken.

Neem er drie maanden de tijd voor om stap twee op de rit te krijgen. Gebruik deze checklist om te meten of het je gelukt is:

Algemeen:

Is de sfeer binnen het team verbeterd? JA/NEE

Is het merendeel van het team (80%) ‘over de streep’ en werken ze met een positieve houding aan de eigen verbeterpunten? JA/NEE

Is het mogelijk om afscheid te nemen van de mensen die niet willen meewerken/veranderen, zo ja, is het in werking gezet? JA/NEE

Per medewerker:

Draagt deze persoon een positieve bijdrage binnen het team? JA/NEE

Worden zijn/haar talenten optimaal benut? JA/NEE

Is hij/zijn een gastvrouw/heer? JA/NEE

Heeft hij/zij een passie voor gezondheid en sport? JA/NEE

Straalt hij/zij fitheid uit?

Het zijn simpele vragen, maar zo belangrijk dat je ze met JA kunt beantwoorden. Ik weet het… Soms is het heel moeilijk om gewoontes te doorbreken of om afscheid te nemen van mensen die al jaren bij je werken. Als je meer dan 80% over de streep krijgt, kun jij conclusies trekken of de overige 20% mee wil op die kar. Willen ze niet mee? Wees kritisch en maak de juiste keuzes. Een super-team is alles bepalend in de weg naar succes en om op de top te blijven.

Wil je graag hulp binnen jouw club? Reageren? Stuur een e-mail naar marije@fitternederland.nl.

Column marije de vries I producten en concepten

Marije de Vries (1981) onderneemt en werkt als trainer en coach binnen de fitnessbranche en het bedrijfsleven. Met een door haar ontwikkeld veranderingsprogramma helpt zij ieder jaar duizenden mannen, vrouwen en werknemers met de overstap naar een ideale lifestyle. Kijk op www.fitternederland.nl voor meer informatie.

Edities