- Succesvol Five-concept komt naar Nederland

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2014
Succesvol Five-concept komt naar Nederland

Hiervoor is in Duitsland het Five-concept ontwikkeld, een revolutionaire trainingsmethode met de nadruk op achterwaarts strekken. Om zo met pijnvrije heupen, rug en gewrichten door het leven te gaan.

Al meer dan 150 fitnesscentra en fysiotherapeuten bij onze oosterburen hebben het Five-concept opgenomen in hun trainingsprogramma. Vooral het afgelopen jaar is dit aantal sterk gegroeid omdat veel mensen baat hebben bij deze aanpak. Het is een ideale aanvulling op bestaande oefeningen. Het concept is gebaseerd op de bevindingen van bewegingswetenschapper en arts Walter Verp. Samen met Lutz Kruger, directeur van Five, ontwikkelde hij vijf apparaten om de bewegelijkheid te trainen.

Achterwaarts strekken

De nadruk van deze training ligt op het achterwaarts strekken van het lichaam. Uit studie en proefondervindelijke vaststelling blijkt dat het gezond is om de voorovergebogen lichaamshouding, waarin we ons veelvuldig bevinden, te compenseren. Dat is ook de doorbraak van het fysioparadigma: achterwaarts strekken is juist gezond. Het blijkt een enorm positief effect te hebben op het verbeteren van de bewegelijkheid van je lichaam. En op het verhelpen van klachten aan schouders, rug, nek en heupen. Veel mensen zijn pijnvrij dankzij Five. Niet alleen senioren, kantoormedewerkers of mensen met een zwaar fysiek beroep hebben baat bij deze nieuwe methode. Ook steeds meer atleten nemen Five op in hun trainingsschema.

Five

– Vermindert en geneest lichte tot heftige pijn in het bewegingsapparaat;

– Werkt zeer effectief tegen artrose en gewrichtsproblemen;

– Verbetert de atletische eigenschappen en vormt de derde trainingszuil naast conditie- en krachttraining;

– Optimaliseert en versterkt het spiersysteem;

– Is preventief;

– Werkt in hoge mate pijn verzachtend, al na 2 tot 3 trainingen.

Ga voor meer informatie naar www.five-concept.nl. Hier vind je ook een overzicht van de locaties waar Five is uitgerold of waar het binnenkort verschijnt in Nederland en België.

Revolutionaire trainingsmethode: achterwaarts strekken

We bewegen te weinig en te eenzijdig. Ook langdurig zitten blijkt ongezond te zijn en kan leiden tot rug- en gewrichtsklachten. Huidige trainingsmethoden en therapieën kunnen helpen de pijn te verminderen. Uit nieuwe inzichten blijkt echter dat het gericht trainen van het bewegingsapparaat leidt tot een veel sterkere afname van de klachten.

Concepten I producten en concepten

body•LIFE 5I2014 I

Edities