- Flexibiliteit en focus is het toverwoord

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2014
Flexibiliteit en focus is het toverwoord om te overleven

Een internationale trend kwam op gang en ze lanceerde een immens succesvolle serie van aerobicsvideo's. Een van haar video's is nog steeds één van de bestverkochte video's aller tijden. Het begrip sportschool kreeg dankzij haar een andere lading en ging van een beperkte mannenwereld naar één van de meest beoefende sporten in Nederland.

In de jaren '90 heeft de fitnessbranche wederom een enorme groeispurt gemaakt. Niet alleen vond er veel onderzoek plaats op basis van het belang van bewegen in het algemeen, ook worden bestaande vormen van bewegen opnieuw uitgevonden en in een ander jasje gestoken. Concepten als Les Mills, spinning en zumba doen hun intrede. Een gevolg van deze continue ontwikkeling in de branche is dat er nieuwe scholen en ketens ontstaan die snel op deze behoeften inspelen. Daarnaast zijn er een aantal bestaande scholen die de ontwikkelingen signaleren en integreren in hun bedrijfsvoering. Maar in elke fase zie je sportscholen met onvoldoende aanpassingsvermogen. Er vindt keer op keer een uitputtingsslag plaats in de fitnessbranche.

Vanaf 2010 is er in grotere mate een professionaliseringsfase gestart. Het voortbestaan zal veel meer afhangen van de focus op de doelgroep. Beweging is een onderdeel geworden van een levensstijl. Dit is voor iedere doelgroep verschillend. Eén ding hebben alle sportscholen, van groot tot klein, gemeen. Zij moeten focussen op datgene wat de sportschool onderscheidt van de rest. En om dit voor elkaar te krijgen zijn er zo weinig mogelijk zaken die moeten afleiden van het hoofddoel.

Waar jij je als fitnessondernemer niet druk om zou moeten maken is de betaling van de contributie van je leden. Als iemand een jaarabonnement afsluit, wil je ervan verzekerd zijn dat hij of zij ook alle termijnen op tijd betaalt. En is dit niet het geval, dan wil je niet dat het jou afleidt van de dienst die hem of haar geboden wordt. DirectPay kan je deze garantie bieden.

“Wij zorgen ervoor dat de fitnessondernemer zich over het innen van de omzet niet druk hoeft te maken. Wij dragen zorg voor het innen van de vorderingen op een manier waar ook uw debiteuren blij mee zijn. En zorgen ervoor dat u op tijd uw geld heeft, zonder zorgen. Zo dragen wij ook een steentje bij aan de focus”, aldus Ricardo Seffelaar van DirectPay. “De pay-off van DirectPay is niet voor niets 'dan kunt u verder'.”

Tot aan de jaren tachtig was de sportschool een lokaal gevuld met ijzer. Mannen stonden hieraan te duwen en te trekken met als hoofddoel het imponeren van het andere geslacht. Tot actrice en politiek activiste Jane Fonda besloot een carrièreswitch te maken en starte als gezondheidsgoeroe.

DirectPay I business

body•LIFE 5I2014 I

Edities