FIBO goes Köln

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2013

branche actueel I FIBO

I body•LIFE 2I2013

Het is echter een heel andere beurs, die terugkeert naar haar geboorteplaats. “We verlieten Köln als een hardcore fitness en bodybuilding evenement, vandaag keren we terug als een internationale vakbeurs voor fitness, wellness en gezondheid”, zegt FIBO directeur Olaf Tomscheit. “Deze beurs heeft gezamenlijk met de hele fitnessbranche een enorme stap in de richting van de zorgmarkt gezet. Waar voorheen de eerste fitnessgeneratie de zalen overspoelde met knallende kleuren en de paden voor alle spiermassa nauwelijks breed genoeg waren, is de FIBO anno 2013 een beurs waar ondertussen elke vijfde bezoeker werkzaam is in de gezondheidszorg, fysiotherapie, medische praktijk of revalidatiecentrum. Vandaar dat er op de FIBO veel aandacht is voor deze doelgroep met een eigen FIBOmed Congres.”

Bereikbaarheid

Moderne hallen met daglicht, goede verkeersverbindingen: bezoekers en exposanten kunnen zich verheugen op de FIBO in de Köln Messe. Want de beurs bezet de nieuwe hallen 6, 7 en 9 die in 2006 zijn voltooid. Voor FIBOactive zijn de hallen 4.2 en 5.1 gereserveerd, terwijl FIBO POWER, een onafhankelijk evenement parallel aan de FIBO, wordt gehouden in de zuidelijke hallen 1, 2.1 en 2.2. Daar is alles op het gebied van bodybuilding, kracht- en vechtsporten te zien en te beleven. In totaal beslaat de FIBO een beursoppervlakte van ongeveer 100.000 m2, een groei van 20% ten opzichte van de laatst gehouden FIBO in Essen met 78.000 m2. Olaf Tomscheit: “We zijn blij dat we nu onze exposanten met de verhuizing naar Köln hoogwaardige faciliteiten en moderne beurshallen kunnen bieden. Met andere woorden: er is nu geen voorkeur hal meer zoals hal 3 in Essen. Het was ons als organisatie een doorn in het oog dat we niet de wensen konden vervullen van onze exposanten naar een volwaardige beursplaats. Dat kunnen we nu wel.”

Wat vinden de bezoekers waar?

Het hart van de FIBO wordt gevormd door de hallen 6,7 en 9 waar leveranciers uit de hele wereld de nieuwste trainingsapparatuur laten zien en demonstreren. In de eerste plannen waren alleen hal 6 en 7 gereserveerd voor apparatuur. Maar nog voor de FIBO 2012 bleek de belangstelling dermate groot dat hal 9 als extra hal is toegevoegd. Deze nieuwe hal heeft zelfs een speciale betekenis en wordt de toekomsthal van de FIBO. Wat dat betekent, legt Olaf Tomscheit uit. “In hal 9 worden naast trainingsapparatuur vooral nieuwe ideeën, innovaties en concepten gepresenteerd. Eveneens vinden de bezoekers in hal 9 de FIBOmed, een beurs speciaal gericht op de gezondheidsbranche. Hier zullen ook verschillende instellingen, zoals de Bundeszentrale für Gesundheitliche Aufklärung (BZgA), de World Health Organisation (WHO), de Deutsche Gesellschaft für Sportmedizin und Prävention (DGSP) alsook de Sporthochschule Köln zich presenteren. Ook in de andere hallen is veel te zien en te beleven, zoals FIBOactive in hal 8, waar exposanten staan van sport- en fitnesskleding, accessoires, voedingsproducten, muziek en geluid, fitnessvakanties, vechtsportuitrusting, boeken en video’s enzovoort. Daarnaast worden er dagelijks shows en demonstraties gehouden op diverse podia. Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld het Fit for Fun Cycling Festival dat voor de negende keer wordt gehouden en liefhebbers van indoorcycling uit de hele wereld trekt die zich onder leiding van top-presentatoren helemaal kunnen uitleven.”

FIBOmed

De FIBO heeft zich in de afgelopen jaren meer en meer in de gezondheidsmarkt geprofileerd. “Of preventie of therapie: Fitnesstraining kan onderdeel zijn van het medicijn”, licht Olaf Tomscheit toe. Op het gebied van preventie en leefstijl toont de beurs sinds jaren een duidelijke toename richting medical fitness en wellness en health care. Sinds 2006 is het aantal bezoekers op de FIBO afkomstig uit de gezondheidssector, zoals internisten, sportartsen en fysiotherapeuten, verdubbeld. Met het FIBOmed congres krijgen de bezoekers presentaties voorgeschoteld op het snijvlak tussen de fitnessbranche en de gezondheidszorg.

Op het congres staan verschillende thema’s op het programma zoals de gezondheidseffecten van spiertraining en conditietraining en voedingstips en/of fitnessrecepten om burn-out en depressies te voorkomen. Verder zijn er seminars over de therapeutische mogelijkheden van bewegingstraining bij diabetes, hart- en vaatziekten en kanker. Het programma wordt gecompleteerd met een seminar over gezondheidsbevordering op de werkplek en een speciaal seminar over de verzorging van topsporters. Op zaterdag is er ook een aparte fysiotherapiedag die verzorgd wordt door deskundigen op het gebied van fysio- en ergotherapie van het Georg Thieme Verlag in Stuttgart en FiHH uit Hamburg.

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten van de jaarlijkse FIBO is de uitreiking van FIBO Innovatie Award, die dit jaar op vrijdagmiddag 14 april zal plaatsvinden. Een prijs die niet alleen van belang is voor de winnaars, maar ook voor de genomineerden, omdat ze worden gepresenteerd aan deskundigen en bezoekers! Een jury bestaande uit sportwetenschappers, sportartsen en journalisten gaat zich, onder leiding van de TÃœV Rheinland Groep en in samenwerking met het tijdschrift Fit for Fun, de komende tijd buigen over alle inzendingen om te komen tot een aantal genomineerden en de uiteindelijke prijswinnaars. Criterium is dat het product vernieuwend is en pas een jaar op de markt is. Er zijn drie categorieën voor de FIBO Innovatie Award: trainingsapparatuur, gezondheidsbevordering en design & communicatie. Jammer is dat er geen Award wordt uitgereikt aan trainingsconcepten of dienstverlening. Alle genomineerden zullen worden tentoongesteld op het Innovatie Forum in hal 9 in een fraaie setting met een zithoek met loungestoelen waar bezoekers in een aangename sfeer de genomineerde producten kunnen bekijken en er informatie over kunnen verkrijgen. Het zal voor de 14de keer zijn dat deze prijs wordt uitgereikt. In de afgelopen jaren zijn er veel innovatieve producten op de FIBO beloond met de Innovatie Award zoals o.a. de Power Plate, de mobiele persoonlijke trainer ‘My wellness key’van Technogym en het innovatieve bewegingslandschap van Cube Sports. Het is elke weer verrassend met welke innovatieve producten de leveranciers op de markt komen.  

FIBO 2013 – Internationale vakbeurs voor Fitness, Wellness en Gezondheid

11 - 14 april 2013. 11 - 12 april uitsluitend voor vakbezoekers. 13 - 14 april voor vakbezoekers en consumenten.

Voor meer informatie, programma’s en online reserveren van toegangskaarten www.fibo.de

Octane Fitness

Op de stand van low impact cardio specialist Octane Fitness kunt u het concept CROSS CiRCUIT® ervaren. Met dit small group training concept gaat u meer verdienen met uw bestaande ruimte, leden, instructeurs en apparatuur. Daarnaast kunt u veranderen en verbeteren, door een zijstap te nemen. De laatste innovatie op cardio gebied, LateralX, is namelijk ook te ervaren op stand B16 in hal 7.

Meer informatie: www.octanefitness.com

------------------------------------------------------------------------------------

Matrix

Ervaar tijdens Fibo de gloednieuwe 7xi console van Matrix Fitness!

Matrix Fitness begrijpt dat niet alle sporters met plezier staan te zweten en zorgt daarom voor entertainment. Gebruiksvriendelijke entertainment welteverstaan. Dus geen ingewikkelde browsers en toetsenborden, maar een console ingericht zoals een tablet. Zo kunnen uw sporters tijdens hun work-out gemakkelijk iets posten op Facebook, een grappig filmpje kijken op YouTube, het weer checken en het nieuws bijhouden. Kortom: hapklare entertainment zonder dat een sporter zijn sessie hoeft te onderbreken. Zeker het bekijken waard! En, als u toch bij de Matrix Fitness-stand bent, vraag dan direct even naar mPower en Versa Strength, want ook deze wilt u niet missen!

------------------------------------------------------------------------------------

HDD Group

HDD Group is dit jaar voor de tweede keer met een stand aanwezig op de FIBO in Duitsland. Ga je ook naar de FIBO en ben je benieuwd naar het allernieuwste op het gebied van groepsfitness en personal training? Zorg dan zeker dat je een bezoek brengt aan de stand van HDD Group! De stand is terug te vinden in Hal 8, standnummer D07. Meer informatie www.hddgroup.com.

------------------------------------------------------------------------------------

Better Belly®

Voor het 4e jaar staat Better Belly® dit jaar op de FIBO. Better Belly® is de Health & Slimmingbelt waar écht resultaat mee wordt geboekt. Mensen die met Better Belly® trainen verminderen daadwerkelijk in omvang. Better Belly® werkt d.m.v. infrarood en wie denkt dat alleen mensen die van hun buik af willen komen resultaat boeken, heeft het mis. Inmiddels zijn zelfs fysiotherapeuten ervan overtuigd dat Better Belly® verlichting geeft bij rugklachten. Wij nodigen u van harte uit op onze stand: 8/E64

Better Belly® * www.betterbelly.nl * info@betterbelly.nl

------------------------------------------------------------------------------------

Hidalgo International

Hidalgo just for bags focust zich al jaren op de Fitness & Health markt, al sinds 1993 zijn wij gespecialiseerd in het vervaardigen van tassen.  Door onze ervaring en deskundigheid kunnen wij u goed helpen een geheel eigen tas te creëren. Naast het maken van een eigen tas heeft Hidalgo ook een breed assortiment standaard tassen waar u een keuze uit kan maken,  met of zonder uw logo.

Wij nodigen u van harte uit, in onze stand, Hal 4.2, stand B27

------------------------------------------------------------------------------------

Milon

Natuurlijk komt u van 11-14 april ook naar Keulen. U bent ondernemer en wilt dus op de hoogte blijven van alles wat de fitnessbranche anno 2013 te bieden heeft voor u en uw leden. Als u er dan toch bent, bezoek dan zeker even de stand van Milon. De Milon Cirkel zorgt inmiddels namelijk voor een ware fitnessrevolutie. Want als we fitnesstraining gemakkelijker, veiliger, leuker en effectiever maken, maakt u het verschil bij uw concurrenten. Men zal u weten te vinden om hoe goed u bent, niet om hoe goedkoop u bent.

De Nederlandse en Belgische medewerkers zijn alle dagen aanwezig om u uit te leggen hoe het toch kan dat 12 toestellen zo’n enorm verschil kunnen maken bij de inmiddels 103 fitnesscentra in de Benelux die met de Milon Cirkel werken.

• Ervaar het gemak van de volautomatische instellingen

• Ervaar het gevoel van de excentrische weerstand

• Ervaar de dynamiek van een training in de Milon Cirkel

U bent van harte welkom om de Milon Cirkel beter te leren kennen. Afspraken via benelux@milon.com. Zomaar binnenlopen mag natuurlijk ook.

------------------------------------------------------------------------------------

Indoorcycling Group Benelux

Ook dit jaar is de Indoorcycling Group Benelux weer aanwezig op de FIBO met een compleet nieuwe stand en nieuwe locatie. Uiteraard zal het Myride®+ systeem gedemonstreerd worden onder leiding van de internationale trainers van ICG®. Myride®+ ondersteunt de lessen met beelden naar de mooiste bestemmingen wereldwijd. Het unieke van dit systeem is dat er zowel met een virtuele coach in de daluren getraind kan worden, maar ook met live instructie. De instructeur neemt deelnemers mee over bergen en door dalen, van Las Vegas naar het Gardameer. Binnen fietsen was nog nooit zo leuk! Daarnaast introduceert ICG® een model bike die toegevoegd wordt aan het bestaande gamma. Details blijven tot de FIBO nog even een verrassing. En wilt u in actie komen, dan is het mogelijk om op zaterdag 13 en zondag 14 april mee te fietsen op het Indoor Cycling Festival samen met de master trainers van ICG®. Genoeg reden dus om zeker dit jaar naar de FIBO te komen naar Hal 6/C26.

Meer informatie: www.indoorcyclingbenelux.nl * info@indoorcycling.nl

------------------------------------------------------------------------------------

Praxtour

Virtueel fietsen wordt steeds populairder bij spinninglessen. Maar voor het echte werk moet je bij Praxtour zijn. De Course (racefiets) en Cruise (toerfiets) bieden echte weerstand, echte routefilms (bergen en vlak) en een bijna levensecht fietsgevoel. De sporter wordt uitgedaagd om tot het uiterste te gaan. En nu is er ook de CtR, het paradepaardje van Praxtour. Je fietstocht wordt helemaal levensecht want de bike beweegt mee met beklimmingen en afdalingen en geeft snelheidsafhankelijke rijwindkoeling. Ervaar de toekomst van virtueel fietsen op de Fibo in Hal 7/F40.

Meer informatie: www.praxtour.nl

------------------------------------------------------------------------------------

Meijers Fit & Gezond

Na het succes van de laatste editie van FIBO in Düsseldorf zijn de verwachtingen hooggespannen voor de grootste fitness beurs van Europa, die dit jaar voor het eerst in Keulen wordt gehouden.

FIBO 2012 was een editie waarin ‘functionele training’ centraal stond. Op dit thema heeft Meijers Fit & Gezond heeft zich de afgelopen jaren steeds krachtiger gepresenteerd en dit jaar is het dan ook hét moment om nog groter uit te pakken. Samen met onze internationale partners BOSU® , Stroops®, Dynamax®, Hyperwear®, Aquabags® en Kamagon® creëren we een functioneel speelveld van 120 m2 waar fitness en performance samenkomen. Ook dit jaar zult u Meijers Fit & Gezond weer herkennen aan een toegankelijke ‘open’ standruimte met een enthousiast team van internationale toptrainers en demonstraties waar de dynamiek en energie vanaf straalt. We ontvangen u graag met een kop koffie op stand D04 in Hal 9.

Meer informatie: www.meijers.com

------------------------------------------------------------------------------------

First Class Nutrition en MP3 drinks

Sportorders heeft met First class nutrition en MP3 drinks twee sterk groeiende merken om te vertegenwoordigen op de FIBO. First class nutrition is ondertussen niet enkel in België een belangrijke speler op het vlak van voedingssupplementen, naast diverse andere landen in Europa zijn we recentelijk ook in Nederland, Frankrijk en Griekenland met sterke partners als exclusieve nationale distributeurs een samenwerking aangegaan. MP3 drinks is ook in volle expansie, een totale make-over zit er aan te komen en de FIBO is ideaal om hiermee uit te pakken! Niet enkel wordt het merk in een nieuw jasje gestoken, ook de Europese groei valt niet meer te ontkennen. Innovatie, dynamiek, expansie en spektakel... allemaal woorden die perfect door onze producten zullen vertaald worden op FIBO. Bezoek zeker onze stand in in Hal 4.2 standnummer A01-A02 en ervaar onze kracht van dichtbij!

------------------------------------------------------------------------------------

XCO Sports Company

XCO Sports Company heeft een stand op de FIBO met de programma’s XCORE by XCO® en BURN WORKOUTS®. Ben je benieuwd naar deze workouts en wil je meedoen met een MASTERCLASS? Dan kan dit ook tijdens de CONVENTIE op de FIBO. Donderdag 11 april; XCORE by XCO® 12.00-13.00, Vrijdag 12 april BURN® 14.30-15.30, zaterdag 13 april ; XCORE by XCO® 12.00-13.00 en Zondag 14 april; BURN® 10.45-11.45. Wil je meer informatie over deelnemen tijdens de conventie op de FIBO, check dan snel op www.fibo.de of kom langs op onze stand E05 Hal 8. Bovendien verloten we onder alle bezoekers van onze stand een gratis jaarlicentie incl. opleiding en materiaal naar keuze!

Meer informatie: www.xco.nl

------------------------------------------------------------------------------------

MoveToLive

De FIBO 2013 staat al weer bijna voor de deur. Het event waar iedereen met een passie voor sport en ondernemen elkaar jaarlijks ontmoet. Verbinden, netwerken maar aan de andere kant elkaar ook durven uitdagen is dit jaar ons beursthema: Enjoy the Challenge! We nemen u graag mee in een wereld volop nieuwe mogelijkheden om uw leden te binden en te verrassen. Effectievere workouts, meer fun & entertainment en veilig en verantwoord trainen; binnen ons veelzijdig assortiment kunnen wij heel gericht inspelen op uw lokale situatie. We zien u graag terug op een van onze stands; hal 6, stand A/19, B/25 en C/16.

Meer informatie: www.movetolive.com

------------------------------------------------------------------------------------

Life Fitness

Tijdens de komende edite van FIBO in Keulen introduceert Life Fitness drie nieuwe configuraties van het multifunctionele Synrgy360 concept. Vorig jaar werden de Synrgy360X en de Synrgy360S succesvol geïntroduceerd tijdens de beurs en met veel enthousiasme ontvangen. Door de uitbreiding naar vijf verschillende configuraties biedt Synrgy360 nu voor iedere ruimte en doelgroep een oplossing. Daarnaast staat technologie centraal op de stand met de onlangs geïntroduceerde Discover cardiolijn met tablet console. Kom van 11 tot en met 14 april langs op stand B34 in hal 6 en bekijk de diverse productdemonstraties!

Meer informatie: www.lifefitness.nl

------------------------------------------------------------------------------------

Keiser

Op de stand van Keiser vindt u dit jaar naast alle modellen en producten ook tal van demonstraties van onze mastertrainers voor o.a. iZone, het innovatieve trainingssysteem voor fysio, revalidatie, topsport, fitness en personal training. Net als de andere apparatuur van Keiser wordt hierbij gebruikt gemaakt van ‘s werelds meest krachtige element: lucht. Ook vindt u op de stand een testopstelling waar u ter plekke een vergelijk kunt maken tussen trainen met weerstand met behulp van lucht versus weerstand van gewichten. Daarnaast vinden er gedurende de dag demonstraties plaats van onze bekroonde cardioapparatuur, M3 Indoor Cycling en M5 Striding. De M5 Strider is sinds zijn introductie zeer succesvol in fitness, personal training en fysiotherapie vanwege het bedieningsgemak, de geringe afmetingen, het geringe onderhoud en vooral de ongeëvenaarde soepele beweging. Sinds kort heeft ook het concept van groepslessen met M5 Strider zijn weg naar Nederland gevonden. Ondernemer Henk Uiterweerd van USA Sport in Haaksbergen heeft sinds de aanschaf van Keiser M5 Striders maar liefst 100 nieuwe aanmeldingen gekregen, en draait 20 groepslessen M5 Striding per week. Henk Uiterweerd zal ook op onze stand aanwezig zijn om u te vertellen over zijn succesvolle introductie van deze lessen. Op de stand van Keiser staat het personeel van The Sports Company (voor Benelux) als Keiser Germany (voor Duitsland) u graag te woord. U vindt ons in hal 6 stand B40.

------------------------------------------------------------------------------------

Climbstation

De Climbstation wordt voor het eerst internationaal gepresenteerd op de FIBO, en heeft daarmee direct een nominatie voor de FIBO Innovation Award in de wacht gesleept. Klimmen staat bij kenners bekend als de leukste en effectiefste full-body workout. De Climbstation is het beste te vergelijken met een verticaal draaiende hardloopband, met speciale klimgrepen van polyester. Deze grepen kunnen overal op de band worden bevestigd. De band kan naar boven en naar beneden draaien door middel van een ingebouwde motor. Door hydraulische zuigers kan de hellingshoek van de klimwand variëren tussen de +15 en de -45 graden. De snelheid en de hoek worden aangestuurd door de instelbare computer, die met sensoren in de gaten houdt waar de klimmer zich bevindt. Door een bijzonder apparaat als de Climbstation neer te zetten kunnen fitnesscentra hun werkgebied vergroten en hun klantenkring uitbreiden. Leasing is mogelijk vanaf € 600 per maand, huur voor losse evenementen in overleg. Iedere Climbstation wordt met de hand gebouwd in Finland en heeft een levensduur van circa tien jaar. Bij speciale wensen is maatwerk mogelijk. De Climbstation is te zien op stand H/12 in hal 9. Meer informatie op www.climbstation.eu of telefonisch bij Mario Wolff, 06-48172310.

Foto: climbstation fibo

------------------------------------------------------------------------------------

Greinwalder

Hoe verloopt 2013 voor uw club? Bent u tevreden met de resultaten? Ervaar op de FIBO welke programma´s Greinwalder Marketing Services voor u beschikbaar heeft, om 2013 (nog) succesvoller te maken. Uiteindelijk hebben we de laatste 8 jaar bewezen de marktontwikkelingen optimaal te benutten met creatieve, soms controversiële, maar altijd effectieve marketingtools. Neem een voorsprong op uw planning met een succescampagne. Zoekt u inactieve, wat oudere plaatsgenoten? Scoor dan met ´Hoe fit is Nederland´. Positioneert u zich op gebied van afslanken? Bied dan snel en effectief resultaat met Slim Belly. Bezoek onze gezellige standborrel op vrijdag vanaf 17.00 uur (hal 8, stand D40).

------------------------------------------------------------------------------------

Mad Dogg Athletics Europe

De makers van het wereldberoemde Spinning® programma, Mad Dogg Athletics (MDA) is 's werelds grootste apparatuur-gebaseerde onderwijs bedrijf en eigenaar van de merken Peak Pilates®, Resist-A-Ball®, Bodyblade®, en SPIN Fitness. De afgelopen 20 jaar heeft MDA meer dan 200.000 instructeurs opgeleid en heeft een netwerk van meer dan 35.000 fitnessclubs in meer dan 80 landen. Het bedrijf produceert Spinner® fietsen, Pilates- en functionele trainingsapparatuur, DVD's en een complete lijn van Spinning® kleding en accessoires. Kom langs op FIBO 2013 in hal 6/ standnummer C50 en bekijk onze producten en diensten.

------------------------------------------------------------------------------------

X-Force

Op de stand van X-force vindt en ervaart u fitness apparatuur van absolute topklasse. Met X-Force kunt u excentrisch (negatief) trainen. Dit biedt een veel effectievere, diepere en meer intensieve spierontwikkeling . Test zelf de X-Force en laat u verrassen door het gevoel van een extra 40% gewicht dat X-Force u geeft in de excentrische fase. Een must have voor de betere fitnessclub. Het X-Force expertise team komt werkelijk uit alle delen van de wereld en informeert u graag uitgebreid over de voordelen en de concepten die X-Force uw club èn uw klanten biedt. Kom langs op onze stand E23 in hal 6. Uw drankje staat voor u klaar. Meer informatie kunt u vinden op www.astepahead.nl of telefonisch op +31 172 233223.

------------------------------------------------------------------------------------

Indoorcycling Group Benelux

Ook dit jaar is de Indoorcycling Group Benelux weer aanwezig op de FIBO met een compleet nieuwe stand en nieuwe locatie. Uiteraard zal het Myride®+ systeem gedemonstreerd worden onder leiding van de internationale trainers van ICG®. Myride®+ ondersteunt de lessen met beelden naar de mooiste bestemmingen. Het unieke van dit systeem is dat er zowel met een virtuele coach in de daluren getraind kan worden, maar ook met live instructie. Binnen fietsen was nog nooit zo leuk!

Daarnaast introduceert ICG® een model bike die toegevoegd wordt aan het bestaande gamma. Details blijven tot de FIBO nog even een verrassing.

Wilt u in actie komen, dan is het mogelijk om op zaterdag 13 en zondag 14 april mee te fietsen op het Indoor Cycling Festival samen met de master trainers van ICG®. Hal 6/C26, Meer informatie: www.indoorcyclingbenelux.nl

------------------------------------------------------------------------------------

First Degree Fitness Europe

We presenteren op onze stand alle verschillende modellen Fluid Rowers en Upperbody Ergometers, inclusief interactieve WebRace mogelijkheden. Tevens te bezichtigen op de stand is de MDD gecertificeerde Medische Upperbody Ergometer E-920, plus de drie premium roeiers uit de nieuwe Vortex Rower serie. Ook te testen is de Fluid-Zone, een nieuw total body circuittraining concept, geheel op basis van de dynamische en stress-vrije ervaring van trainen op waterweerstand.

Bezoek onze stand in hal 7, stand B40

Op de FIBO treft u exposanten van over de hele wereld die hun nieuwste producten en diensten op het gebied van Fitness en Wellness aan u presenteren. Traditiegetrouw zult u ook in Keulen weer vele bekende (Nederlandse) bedrijven tegenkomen. Body LIFE maakt onderstaand voor u alvast een selectie van de exposanten die zeker de moeite van een bezoek waard zijn.

FIBO Voorbeschouwing I branche actueel

body•LIFE 2I2013 I

Edities