2013 Sport en Voeding

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2013

I body•LIFE 2I2013

Sporten met een app is helemaal hot!

Polar introduceert de leukste en slimste trainingsapp voor de iPhone 5 en iPhone 4s: de Polar Beat. Ook introduceert Polar de H6 hartslagsensor, een comfortabele hartslagsensor die live de hartslag weergeeft in een app. Gebruikt men de H6 hartslagsensor in combinatie met Polar Beat, dan ontvangt men ook een aantal leuke en unieke Smart Coaching functies van Polar die de gebruikers optimaal begeleiden en voor meer plezier en motivatie zorgen. Zoals bijvoorbeeld de Conditietest. Je conditie wordt nauwkeurig gemeten terwijl men lekker op de bank ligt en men ontspant! Zo weet men hoe de conditie is en ziet men of er vooruitgang is geboekt.

Meer informatie: www.polar.com

Het nieuwe afslanken

SanaSlank Nederland komt met een geheel nieuw concept op het gebied van afslanken: de SuperslankBox. Met deze methode worden eiwitproducten en fruit gecombineerd en is het mogelijk om op eenvoudige en vooral smakelijke wijze te werken aan een gezond lichaam met een gezond gewicht. Dagelijks mag vers fruit en verse groenten aan het dagmenu worden toegevoegd. Zo is afvallen gezond, lekker en goed vol te houden! Er zijn zes SuperslankBoxen met verschillende thema’s verkrijgbaar, waaronder een Box ‘chocolade & fruit’, een Box ‘hartig’ en een Box ‘smoothies’. Een Box bevat 28 eiwitmaaltijden, voldoende voor een hele week. De SuperslankBox bevat een boekje met een compleet weekmenu, tips en recepten. Kijk voor meer informatie op www.superslankbox.nl

NEWS

Health &

Wellness nieuws

Opleidingsdag Trigger Point Performance Therapy

Op 22 maart a.s. geeft Meijers Fit en Gezond een Trigger Point Ultimate 6 Certificatie. Tijdens deze opleiding leer je de Trigger Point Tools toepassen op de 6 key areas van het menselijk bewegingsapparaat, van enkel tot schouder. Dit proces stimuleert de proprioceptie van de spieren. Trigger Point Performance Therapy is een revolutionaire zelfmassage therapie en wordt gekenmerkt door massage op en rond lichamelijke trigger points. Trigger points zijn gevoelige drukpunten in skeletspieren en zijn vaak de oorzaak van spier- en gewrichtsklachten. Met behulp van Myofaciale Compressie Techniek (MCT) kunnen trigger points en spierverklevingen worden behandeld en kan de weefselkwaliteit worden geoptimaliseerd. Trigger Point Performance Therapy vermindert de pijn tijdens bewegen, bevordert de blessurepreventie en verbetert het lichamelijk presteren.

Meer informatie: www.meijers.com

Debbie Jenner start met live online workshops en lessen

Debbie heeft ex-studioklanten en oud-cursisten ver-spreid over de hele wereld, en via Facebook kwam de vraag steeds of zij niet via het webinar systeem lessen kon gaan geven. Waar Facebook allemaal niet goed voor is! Dus sinds 1 februari kan men inloggen om mee te doen aan wekelijkse lessen van 45-minuten, en sinds 1 maart kunnen instructeurs een aantal van Debbie’s workshops live volgen via internet. “Doordat ik zelf steeds vaker in Engeland zit, is dit voor mij een uitvinding, toch kan ik blijven lesgeven, het maakt niet uit waar ik ter wereld ben. Als er maar een goede internet verbinding is”, aldus Debbie. Voor meer informatie: www.pilatescompany.nl

Kortekaas Interieurs ontwikkelt een probleem oplossing

Meestal zie je dat de instructeur zittend (achter het bureau) verscholen is achter zijn computerscherm en op dat moment geen ogen of tijd heeft voor uw sportende klanten. Dat is nu verleden tijd. Kortekaas Interieurs heeft de Pinguïn ontworpen, een instructeursbalie die in elke ruimte geplaatst kan worden en die actief in de ruimte aanwezig is, waardoor uw sportklanten gelijk zien waar ze zich moeten melden met een vraag, en de instructeur weet dat hij dan nodig is. De Pinguïn is zo ontworpen dat er ruimte genoeg is voor de computer, muis en toetsenbord, eventueel kan de printer de kast geplaatst worden. Tevens kan deze Pinguïn gebruikt worden als infozuil of voor het inplannen van een lesuur door uw klanten. De Pinguïn is gemaakt van hoogwaardige materialen, voor het front van de Pinguïn kunt u zelf de fotoprint bepalen, uw eigen logo of een bepaald thema, alles is mogelijk. Voor meer informatie en prijzen, bel Kortekaas Interieurs 0522-254244.

Eerste Power Slim centers gecertificeerd

Eind 2012 hebben de eerste Power Slim voedingscoaches de Advanced Academy met succes afgerond. Met het behalen van deze opleiding mogen zij zich voor één jaar ‘gecertificeerd Power Slim voedingscoach’ noemen. Met het volgen van de Advanced Academy en het behalen van het bijbehorende examen, worden de voedingscoaches ervaren adviseurs die bij uitstek geschikt zijn om afvallers te adviseren en begeleiden tijdens en na het behalen van het gewenste streefgewicht. De afgelopen tijd heeft Power Slim Nederland veel geïnvesteerd in het professionaliseren van haar voedingscoaches. Naast de Basic Academy, die men dient te volgen voordat men met het Power Slim concept mag werken, is er nu dus ook de Advanced Academy. Deze opleiding gaat dieper in op voedingsleer, afslanken en de fase gewichtsbehoud.

Meer informatie: www.powerslim.nl

Sauna abdicatie in de kleur oranje

Van der Heij Saunabouw introduceert een sauna die behandeld is met een milieuvriendelijke verfsoort waarmee de structuur van het hout goed zichtbaar blijft. De cabine is niet alleen in bijna elke gewenste kleur leverbaar maar ook in vele maten en met de door u gewenste kachel, glasfront, accessoires zoals emmers, opgietlepels, zandlopers, thermo- en hygrometers Ook saunamutsen kunnen in vele kleuren worden geleverd.

Meer informatie www.vanderheijsaunabouw.nl

body•LIFE 2I2013 I

Edities