- Column Marie Anne van Laak

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr3 2013

I body•LIFE 3I2013

FitCoach – het ultieme retentieprogramma

Het FitCoach programma, een leefstijlprogramma met 24/7 beweegregistratie! Het FitCoach programma biedt niet alleen de mogelijkheid om unieke leefstijlbegeleiding aan te bieden; door kwalitatieve leefstijl coachmomenten met de deelnemer en door de inhoud van het programma levert het vooral een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de leefstijl van deelnemers, en dus aan de retentie.

Het FitCoach programma biedt een unieke mogelijkheid om klantcontacten te structureren en te garanderen dat klanten de gewenste ondersteuning ontvangen. Tijdens de regelmatige leefstijl coachcontacten zal de nadruk liggen op het totale beweeggedrag van de deelnemer. Een belangrijk hulpmiddel voor deze leefstijlbegeleiding is een innovatieve beweegmonitor die de deelnemer de gehele dag draagt, de zogenaamde Pebble. Deze beweegmonitor registreert feilloos het gehele beweegpatroon van de deelnemer en zendt die informatie naar een leefstijl-portaal (www.leefstijlclub.nl). Op dit portaal kan de deelnemer zijn activiteiten bijhouden.

Hebt u interesse in het FitCoach programma, neem contact op met EFAA via info@efaa.nl of bel 0495-533229.

NEWS

Business nieuws

Afvallen met Megawalk zeer populair

USA healthclub in Haaksbergen startte onlangs met een nieuw concept: Megawalk. Vanwege de enorme belangstelling werd het aantal Megawalk-lesuren uitgebreid van 21 naar 25 stuks.

Megawalk is een lesuur van plusminus 40 minuten. Het traint bovenlichaamsspieren, buikspieren, beenspieren en verbetert de conditie in één training. Daarnaast kunnen beginners de les goed volgen ook al is de conditie beneden peil. Er is geen motoriek of enige basis voor nodig! Megawalk is dus conditieverbeterend en afslankgericht. Onlangs heeft USA de cursus Mega-afvallen door Megawalk opgestart met 100% niet goed geld terug garantie. Zij garanderen dat je 6 kilo kunt afvallen in één maand, resultaat niet behaald dan krijgt iedere deelnemer zijn inleggeld weer terug.

Sinds vorig jaar februari is USA al bezig met Megawalk. Dat sporters 10, 20 of zelfs 30 kilo afvallen is al geen uitzondering meer. Als men zich opgeeft om in één maand 6 kilo af te vallen, heeft men keuze uit 80 groepslesuren. Megawalklessen zijn er wekelijks 21. Andere groepslessen die veel worden gevolgd zijn: 30 minuten Surfing(circuit), 20 minuten Buikspiertraining, Spinning, Step/BBB, Zumba, Slenderen en Yoga/Pilates. Voor elk wat wils! De lesuren zijn 7 dagen per week te volgen en zijn heel overzichtelijk weergeven op de App van USA (ook te downloaden via de site) of de website www.usasport.nl

START2MOVE!

Op zaterdag 25 mei gaan er weer 2 nieuwe cursussen Bootcamp Trainer van start in Tilburg en Zwolle.

Deze 2 daagse cursus is geschikt voor trainers die graag gerichte en gevarieerde buitentrainingen willen verzorgen aan groepen of individuen. Je leert uitdagende en veelzijdige trainingen aan te bieden voor zowel de absolute beginner als de gevorderde sporter.

Tijdens deze praktijkgerichte cursus leer je diverse nieuwe trainingstechnieken en oefeningen op het gebied van cardio en kracht. Je ontwikkelt een breed repertoire aan nieuwe oefenvormen in de buitenlucht zoals: circuittraining, balans- en stabiliteitstrainingen, spelvormen, intervaltrainingen, krachttraining, snelheidstraining, groepsoefeningen, fitness games etc.

In de theorielessen wordt uitgelegd hoe je de juiste keuzes maakt op basis van de trainingsprincipes, de beginsituatie en het lesdoel.

Kijk voor meer informatie op www.start2move.nl

Grootste gezondheidsplatform in de fitnessmarkt

FeelGoodCompany heeft in 6 maanden tijd het grootste gezondheidsplatform van Nederland in de fitnessbranche gerealiseerd. In de huidige tijd is er sprake van toenemende concurrentie in de fitnessbranche als gevolg van ketenvorming, low budget formules, personal training studio’s en outdoor fitness. In dit klimaat is het FeelGoodCompany gelukt om het grootste gezondheids- en fitnessplatform van zelfstandige ondernemers in Nederland te realiseren. Bovendien verwacht FeelGoodCompany ook in de komende maanden aanhoudende groei.

FeelGoodClubs is een collectief van Health, Sport & Fitness clubs die zich ten doel hebben gesteld om kwaliteit in hun dienstverlening centraal te stellen. Het is een landelijk dekkend netwerk van clubs die op hun locatie gezondheid en bewustwording voor de eigen gezondheid van mensen faciliteren. De ondernemers delen kennis en kunde en proberen zich steeds meer te ontwikkelen door het investeren in de kwaliteit van hun dienstverlening.

Samenwerking is, ook in de fitnessbranche, de sleutel tot succesvol ondernemen.

Meer info: www.feelgoodcompany.nl

Nieuw bij Opleidingen 2000: Fit!vak Personal Trainer Combinatiepakket

Om erkend Personal Trainer te worden dien je in Nederland te beschikken over 2 diploma's:

• Fit!vak Fitnesstrainer-A (EREPS level 3: Fitness Instructor)

• Fit!vak Fitnesstrainer-B (EREPS level 4: Personal Trainer)

Veel van de cursisten volgen daarom logischerwijs na hun Fitnesstrainer-A opleiding ook de Fitnesstrainer-B opleiding om uiteindelijk in loondienst of zelfstandig als Personal Trainer aan de slag te kunnen gaan.

Ben jij ook iemand die uiteindelijk Personal Trainer wil worden? Dan krijg je tot maar liefst 200 euro korting als je je direct inschrijft voor Fitnesstrainer-A én Fitnesstrainer-B.

Opleidingen 2000, dé specialist in sportopleidingen. www.opleidingen2000.nl - info@opleidingen2000.nl

Nu maar liefst ZES opleidingen van OPLEIDINGEN 2000 erkend door de BGN:

Opleidingen 2000, dé specialist in sportopleidingen is nu ook specialist in voeding! Opleidingen 2000 biedt momenteel maar liefst ZES opleidingen aan die erkend worden door de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. Naast de reguliere 18-daagse en de verkorte 10-daagse BGN Gewichtsconsulent opleiding biedt Opleidingen 2000 nu ook specialisaties aan op het gebied van voeding, namelijk BGN Kind & Voeding en BGN Sport, Voeding & Supplementen. De opleiding Beweegconsulent (erkend door BGN) leert je om mensen op de juiste manier in beweging te krijgen en te houden. Hierbij wordt rekening gehouden met wat het beste past bij de klant en de leefsituatie waarin de klant zich bevindt. De opleiding Leefstijlcoach (erkend door BGN) geeft jou als gezondheidsprofessional de beste tools in handen om goede resultaten te kunnen behalen met je klanten. Niet alleen met betrekking tot de fysieke situatie, maar de cognitieve en emotionele randvoorwaarden die een programma succesvol maken.

Opleidingen 2000, dé specialist in sportopleidingen.

www.opleidingen2000.nl - info@opleidingen2000.nl

Nieuwe website Sportievebanen.nl

Intenz Gezondheidsplan is een nieuwe dienst gestart: www.sportievebanen.nl. Deze website biedt dé oplossing voor de fitness- en gezondheidsbranche waarin werkzoekenden en openstaande vacatures langs elkaar heen lijken te lopen.

Veel mensen zoeken momenteel een nieuwe baan. Zo ook vele sport- en gezondheidsprofessionals, die op zoek zijn naar een nieuwe óf aanvullende uitdaging. Intenz Gezondheidsplan concludeert dit onder andere uit de vele sollicitatiebrieven die Intenz en zusterorganisatie High Five Health Promotion wekelijks ontvangen. Tegelijkertijd weet Intenz ook dat sportscholen en andere gezondheidsorganisaties hun vacatures niet altijd snel en met de juiste mensen gevuld krijgen. Opvallend. De optelsom was voor Intenz Gezondheidsplan dan ook snel gemaakt en sinds enkele weken is www.sportievebanen.nl live! Dé vacaturesite waarmee professionals en sport- en gezondheidsorganisaties elkaar op een eenvoudige manier kunnen vinden, dankzij het netwerk van Intenz Gezondheidsplan.

Voor meer informatie, zie www.sportievebanen.nl

body•LIFE 3I2013 I

Edities