- Hoe bereikt u de potentiële fitnessconsument?

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2013

Een zieke werknemer is voor een werkgever op zichzelf al vervelend. Dit wordt echter nog vervelender als de werknemer ziek thuis zit omdat iemand anders hem heeft aangereden of verwond. Hierdoor kunnen zowel het doorbetaalde loon als de re-integratiekosten flink oplopen.

Loonschade en re-integratiekosten werknemer eenvoudig te verhalen

Als een werknemer letselschade oploopt, dan lijdt de werkgever vaak schade. De werkgever is immers verplicht om gedurende maximaal 104 weken het salaris van de arbeidsongeschikte werknemer door te betalen. In beide jaren gaat het om minimaal 70% van het salaris. Vaak is dat op grond van de CAO of arbeidsovereenkomst zelfs 100%.

Naast het doorbetaalde loon, zijn er ook vaak re-integratiekosten. Volgens de Wet verbetering Poortwachter moet de werkgever namelijk alles in het werk stellen om de werknemer te re-integreren, zodat de werknemer weer passende arbeid kan verrichten.

Veel werkgevers zijn er niet van op de hoogte dat zij zowel het doorbetaalde loon als de re-integratiekosten kunnen verhalen, als de arbeidsongeschiktheid van de werknemer is veroorzaakt door de schuld van een ander. Bijvoorbeeld bij een verkeersongeval of een medische fout.

Het verhaalsrecht voor het doorbetaalde loon is beperkt tot het netto loon. Het strekt zich niet uit over de sociale en andere werkgeverslasten. Daarnaast is het verhalen van het doorbetaalde loon aan een maximum gebonden. De bedoeling is dat de werkgever niet meer loonschade kan vorderen dan de werknemer als loon had verkregen als hij niet arbeidsongeschikt was geweest. Met betrekking tot de re-integratiekosten kan een werkgever zowel de re-integratiekosten in het eerste spoor als de re-integratiekosten in het tweede spoor verhalen. De kosten van een re-integratie- of out-placementbureau komen ook voor verhaal in aanmerking.

Voordat van uitbetaling van het netto doorbetaalde loon en de re-integratiekosten sprake kan zijn, moet de aansprakelijkheid van de veroorzaker eerst worden erkend. Als er bij de werknemer sprake is van eigen-schuld, dan hoeft de aansprakelijke partij slechts de loonschade te vergoeden die hem is toe te rekenen. Wanneer de aansprakelijkheid van de veroorzaker is gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering – en dat is met uitzondering van geweldsdelicten bijna altijd het geval – dan is de verzekeraar de aan te spreken partij.

Het netto doorbetaalde loon kan op grond van de wet binnen vijf jaren na de eerste arbeidsongeschiktheidsdag worden verhaald, hetgeen ook zal gelden voor het verhalen van de re-integratiekosten.

Column Vlaminckx I business

Maudi van Bree (Vlaminckx Advocaten)

Maudi van Bree (1988) is werkzaam bij Vlaminckx Advocaten te Venlo.

m.vanbree@vlaminckx.nl / www.vlaminckx.nl /

T: 077-3201948 / F: 077-3524516

body•LIFE 5I2013 I

Core Power App verkrijgbaar in de App store!

Voor trainers die het vizier hebben gericht op functionele training is er een handige tool ontwikkeld waarmee je je workouts altijd bij de hand hebt: de Core Power App! Core Power is een functioneel trainingsprogramma dat gebruikt maakt van verschillende trainingsmaterialen zoals BOSU®, Flowin®, aeroSling® en Kettlebells. Met de Core Power App, die gratis verkrijgbaar is in de App store, kunnen functionele workouts gedownload worden van 15 en 30 minuten. Het unieke aan de Core Power App is de grote database aan videomateriaal, waarin functionele oefeningen met verschillende trainingsproducten terug te vinden zijn in drie intensiteitniveaus. De Core Power App is de ideale tool om inspiratie op te doen voor nieuwe functionele trainingsvormen die je direct kunt toepassen in de praktijk! Download nu de Core Power App en laat weten wat je er van vindt op www.facebook.com/pages/Core-Power

Meer informatie: www.corepower.nl

I body•LIFE 5I2013

NEWS

Health, lifestyle &

voeding nieuws

Inge de Bruijn blijft in vorm door de Milon Cirkel

Je zou het niet zeggen, maar dit jaar wordt Inge de Bruijn alweer 40. Deze mijlpaal betekent ook als je 4-voudig Olympisch kampioene bent, dat je je lichaam goed zal moeten onderhouden. Dat doet Inge op de Milon Cirkel, een unieke combinatie van spiertraining en conditietraining waarmee je in slechts 35 minuten je hele lichaam traint. Inge: “Ik had een tijdje niet gesport. Toen ik weer wilde beginnen wees mijn moeder me op de Milon Cirkel. Ze doet het zelf ook en zag steeds meer mensen 'Milonnen'. Ze vindt het heerlijk. Na de eerste training was ik ook verkocht. Het is heel gemakkelijk omdat de instellingen van de toestellen automatisch gaan via je eigen chipkaart. De toestellen helpen je om het maximale uit je training te halen en in 35 minuten heb je een complete work-out gehad. Ideaal als je iets aan sport wil doen, maar dat niet teveel tijd mag kosten.” Behalve in het fitnesscentrum van Inge, is de Milon Cirkel inmiddels al in ruim 110 kwaliteits-fitnesscentra een groot succes. Wilt u daar meer van horen en wilt u weten waarom 98% van de fitnessondernemers de Milon Cirkel aanbeveelt aan anderen? Neem dan contact met ons op via www.miloncirkel.com.

Lijfstijl Coaches gaat samenwerking aan met Ultimate Crossrun

Lijfstijl Coaches biedt in samenwerking met de organisatie van de Ultimate Crossrun een draaiboek aan voor het organiseren van een cursus Start2Cross voor uw leden. Het is verstandig om je klanten een gericht trainingsdoel te bieden. Door dit te doen, behouden ze hun trainingsmotivatie en zijn minder snel geneigd om in de zomermaanden hun abonnement stil te zetten of aan het nut van hun (jaar)abonnement te gaan twijfelen. De Lijfstijl Ultimate Crossrun (LUCR) is daarvoor een uitgelezen kans. Het is ook enorme stimulans als klanten samen voor hetzelfde doel gaan. Vergelijk het met een voetbalcompetitie, commitment van het hele team gedurende het hele seizoen. Retentie in optimale vorm. Voor de LUCR kunnen de klanten zich individueel inschrijven, maar beter is het om klanten te motiveren als team in te schrijven. Een team bestaat uit 5 personen, waar binnen ieder geslacht vertegenwoordigd moet zijn. Heel veel plezier de komende tijd en mochten er vragen zijn, mail dan even naar info@lijfstijlcentrum.nl, info@lultimatecrossrun.nl

Edities