- Trends 2014

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2013

Super sunday: Het indoor cycling event voor de instructeur

Op zondag 2 februari organiseert de Indoorcycling Group Benelux voor de 5e keer Super Sunday. Wat Super Sunday zo bijzonder maakt, is dat deze dag speciaal voor de indoor cycling instructeur is. Team ICG kiest ervoor het evenement kleinschalig te houden zodat iedere instructeur de aandacht krijgt die hij/zij verdient. Dit jaar staan er 3 Rides en 1 Lezing op het programma. De trainers voor Super Sunday zijn niemand minder dan Nancy Hasselbaink (NL), Kristof Cuppens (BE) en een van de mastertrainers van ICG. Zij gaan ervoor zorgen dat iedereen met een goed gevoel en nieuwe ideeën naar huis toe gaat. Tussendoor staat er een overheerlijke lunch klaar waarbij iedereen met elkaar kan bijpraten. De locatie is Gold’s Gym Nieuwegein.

Wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in via www.indoorcyclingbenelux.nl en profiteer van de vroegboekkorting tot 1 januari 2014.

www.indoorcycling.nl www.indoorcyclingbenelux.nl

Nieuw hoofdkantoor Start2move

Vanaf 1 januari 2014 zal het hoofdkantoor van opleidingscentrum Start2move verhuizen naar het Landstede Sportcentrum in Zwolle.

In dit prachtige, multifunctionele sportcomplex spelen oa de eredivisieteams van Landstede volleybal en basketbal en is de opleiding Sport en Bewegen gevestigd.

Het “Theater van de Sport” biedt naast diverse moderne cursusruimtes een businesslounge, 5 grote sportzalen en een fitness- en krachtruimte.

Start2move is op dit moment één van de snelst groeiende Fit!vak erkende opleidingscentra in Nederland en heeft naast Zwolle, opleidingslocaties in Amersfoort, Arnhem, Den Haag, Leeuwarden, Tilburg en Weesp.

Kijk voor het complete aanbod aan opleidingen op www.start2move.nl

Nieuw format Les Mills GRIT Series

Na een succesvol jaar waarin Les Mills het GRIT Series aanbod uitbreidde met GRIT Plyo en GRIT Cardio, zag Les Mills dat er nog meer uit deze vernieuwende Team Training programma’s gehaald kon worden. Daarom is het format van de GRIT Series iets gewijzigd vanaf Q1.

De veranderingen op een rijtje:

• Verandering in tijd- en herstelblokken: individueel maximaal aantal herhalingen

Er wordt minder nadruk gelegd op het bewegen op het ritme van de muziek.

• Mixen en matchen van de programma’s: meer variatie

Alle drie de programma’s zullen worden verdeeld in twee blokken van 15 minuten, wat mixen en matchen mogelijk maakt.

• Wedstrijdelement: extra beleving

Tenslotte is er aan de workouts een wedstrijdelement toegevoegd. Wanneer deelnemers hun persoonlijke maximaal aantal reps halen tijdens de workout, kunnen ze deze registreren, zodat ze het aantal tijdens de volgende les kunnen verbeteren.

Meer info: lesmills.com.

Reality hardloop-app Paofit

Met Paofit voegt Life Fitness wederom een nieuwe app toe dankzij het LFopen platform. Een ipad app voor hardlopers, die er op de Life Fitness cardiolijn Discover de mooiste routes van de wereld mee kunnen lopen. Natuurparken in de VS, steden in Azië, of bossen in Europa: de keuze is aan de sporters. Alleen, of samen met vrienden waar ook ter wereld, want met de mixed reality-technologie van Poafit kunnen meer personen tegelijkertijd zichtbaar dezelfde route lopen; tegen of met elkaar. De app brengt namelijk iedere deelnemer aan de route - als avatar - op de exacte snelheid in beeld. Let the race begin! Het LFopen platform maakt het mogelijk voor app-ontwikkelaars om middels de API van Life Fitness, apps te ontwikkelen die compatibel zijn met LFopen producten zoals de Discover Tablet consoles. Naast de hardloop-app Paofit, zijn er inmiddels al een aantal fitness –en health-apps ontwikkeld.

Promovideo: http://www.youtube.com/watch?v=jSoZ689WWz0

Compatibel apps: LFconnect App, Lose It!, SoFit, Paofit, Kinomap, Bull Trainer, Cardio Legend, Runtastic.

nieuws I branche actueel

body•LIFE 9I2013 I

Edities