- Samenvatting rapport Rinse Bleeker

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2013
Het is voorbij

Overvalt u hetzelfde gevoel? De laatste oud en nieuw party net achter de rug hebbend vieren we nu alweer Sinterklaas (gelukkig nog met zwarte Piet), staan de kerstdagen voor de deur, en nog een week later en we schrijven alweer 2014! Het lijkt net eergister dat de hele wereld met angst en beven het ‘’Millenium moment’’ heeft afgewacht, waarbij vele miljarden dukaten later de voorspelde ’bug’ zich gelukkig nooit heeft geopenbaard.

De tijd vliegt voorbij. Het is alweer meer dan 5 jaar geleden dat de huizenmarkt in elkaar stortte en de ellende van de ’crisis’ zijn intrede deed. Vele verkiezingen, faillissementen en werkelozen later staan we nu aan de vooravond van een opgaande economie waarbij we ondanks de vele belastingverhogingen, ontslagen, nivelleringen en eigenrisico’s eind 2014 een economische groei kunnen tegemoetzien. Althans, dat is het gevoel van Knot van de DNB. Laten we voor het gemak maar even deze paar maanden afwachten en kijken in hoeverre de voorspelling van Klaas bewaarheid zal worden. Ondertussen moeten wij allemaal de portemonnee trekken en investeren in koelkasten, tv’s, pc’s, meubilair, nieuwe auto’s, huizen en wat al niet meer van die vooral meer dan prijzige consumptiegoederen. Zolang wij ons daaraan houden zullen we het boek ‘crisis en bezuiniging’ snel kunnen sluiten! Aldus sommige geleerden.

Jammer maar ook gelukkig, aan alles komt een eind! Zo ook aan het schrijven van deze column. Vanaf de eerste editie in 2007 heeft Fitmagazine en later body LIFE mij de kans en het vertrouwen gegeven mijn ongebreidelde mening te spuien over het wel en wee in onze branche, en ook de geregeldheden en ongeregeldheden waar wij dagelijkse mee worden geconfronteerd. Gaandeweg het traject werd ik regelmatig bejubeld door trouwe ‘lees fans’. Maar ook werd ik met de nodige dosis kritiek geconfronteerd waarbij mij min of meer werd verweten geen blad voor de mond te nemen. Een enkele keer vroeg men zich af waarom ik mijn nek uitstak terwijl de volgende mij een ‘wereldverbeteraar’ of een ‘moraalridder’ vindt.

1 ding weet ik zeker; Ik heb al die jaren met plezier gewoonweg mijn uiterste best gedaan om, weliswaar met een stevige knipoog, eenvoudig doch doeltreffend de zin en de onzin van sommige reticule gebeurtenissen, meningen en conclusies onder de loep te nemen.

Ondanks dat ik deze taak altijd heel serieus heb genomen en het schrijven veel voldoening geeft, denk ik dat de tijd rijp is ‘mijn pen neer te leggen dan wel door te geven’ aan mijn opvolger die zijn/haar eigen interpretatie zal geven aan de verdere ontwikkelingen in en om ons fitnessapparaat.

Tenslotte wil ik al mijn trouwe lezers bedanken voor de lovende woorden welke ik van jullie mocht ontvangen, terwijl een dank je wel voor het in mij gestelde vertrouwen aan de volledige redactie van bL, in mijn beleving de correcte afsluiting van mijn ‘schrijverscarrière’ zal betekenen.

Rest mij eenieder de allerfijnste kerstdagen met heel veel gezondheid en een flinke dosis geluk voor 2014 toe te wensen.

Column Marie Anne van Laak I business

Marie Anne van Laak

mvanlaak@delcom.nl

Delcom

body•LIFE 9I2013 I

Edities