- XCO® goes International

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2013

I body•LIFE 4I2013

fit20 genomineerd voor Innovatieprijs

De Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) heeft een innovatie prijs ingesteld voor de meest innovatieve formules. Na een zorgvuldige voorselectie waren er nog 3 formules over die meedongen naar deze onderscheidende prijs. Gezien de uiterst tijdsefficiënte en effectieve trainingsmethode van fit20 en de eigen ontwikkelde iPad applicatie waarin de trainingsresultaten worden geregistreerd en in grafiekvorm naar klanten worden gemaild, werd ook fit20 genomineerd. Tijdens de NFV bijeenkomst op 28 mei werd bekendgemaakt wie de winnaar is geworden van deze trofee. Helaas was dit niet fit20, maar de nominatie zegt toch genoeg. Leuke bijkomstigheid is dat ING als sponsor zorg droeg voor het laten maken van een video op locatie van de drie gekwalificeerde bedrijven die voor deze award streden. www.fit20.nl

NEWS

Business nieuws

Online fitness ondersteuning met Mind your Step

Het is een bekend gegeven: cursisten die vol vuur aan een trainingsprogramma of cursus beginnen en het na enkele weken toch voor gezien houden. De eerste weken is de inzet groot en wordt er enthousiast meegedaan. Dan komt de klad er een beetje in en worden er steeds vaker trainingen overgeslagen. Ten slotte wordt de handdoek in de ring gegooid. Door Mind your Step, een online doelstelling en motivatie programma dat wordt ingezet naast het begeleidingsproces in de fitness aan te bieden, ontloop je deze valkuil.

Mind your Step zorgt ervoor dat deelnemers de focus op het doel houden en om leren gaan met afleiding. Door te ontdekken wat werkelijk belangrijk voor hen is, wordt het een stuk eenvoudiger én leuker om door te gaan tot het doel is bereikt! Het programma bestaat uit een doelstellingmodule en daarna een 6-tal thema’s met theorie en oefeningen met betrekking tot fysieke en mentale facetten.

Meer informatie: www.mind-your-step.nl

Nederlands kampioen formatiedansen demonstreert de mobiele Slim Belly

Op 31 mei jongstleden organiseerde de VES voor de 3e keer op rij de minibeurs. Potentiële en preferred partners van de VES presenteerden zich bij Squash & Wellness Bussum daarbij exclusief aan de VES leden. Meermalig Nederlands kampioen en WK finalist formatiedansen Double V verzorgde daarbij een spetterend optreden.

De succesvolle dansformatie uit Hoorn demonstreerde de Slim Belly gordel waarmee mensen voornamelijk bij de probleemzone buik afslanken. De resultaten spreken voor zich: vermindering van de buikomvang tot wel acht cm in slechts vier weken.

Met de mobiele Slim Belly gaat er een nieuwe wereld open. Men kan zowel met cardio-apparaten trainen als met groepslessen meedoen. 13 miljoen Nederlanders en 10 miljoen Belgen vinden fitness niet leuk. Velen daarvan willen echter wel afslanken. Met Slim Belly bereiken fitnesscentra juist deze mensen en positioneren zich als dé afslankspecialist exclusief in de regio.

Opleidingen 2000 reikt eerste LEVEL I City Bootcamp diploma’s uit

Opleidingen 2000 heeft de eerste LEVEL I diploma’s uitgereikt voor de nieuwe opleiding "City Bootcamp - Train als een oermens in de stad", de officiële trainersopleidingen met Angélique Heijligers en Juri Klaric. Het basisprincipe van de TAEOIDS-methode is leer anders denken over jezelf, je omgeving en jouw plaats daarin. Als deelnemer, maar ook als trainer. In deze LEVEL I opleiding wordt de brede basis gelegd van het trainen als een oermens in de stad, het idee van de natuurlijke mens in een onnatuurlijke omgeving. Hierna ben je in staat zelf de City Bootcamp trainingen op te stellen en te verzorgen. Na de zomer start er weer een nieuwe groep LEVEL I - CITY BOOTCAMP en dan gaat ook de eerste LEVEL II - CITY BOOTCAMP van start. Bij de LEVEL II opleiding word je opgeleid tot een echte specialist en mag je jezelf officieel TAEOIDS-Trainer noemen. Dit is de elite vervolgopleiding in City Bootcamp.

Opleidingen 2000, dé specialist in sportopleidingen. www.opleidingen2000.nl info@opleidingen2000.nl

Tocht voor goed doel

Britse avonturiers Dave Cornthwaite en Squash Falconer bezoeken Nederlandse fitnessclubs tijdens hun wereldrecordpoging, een tocht om te proberen het record voor de langste afstand te verbreken in één reis en wel op een elliptische fiets: de elliptigo. De GO Trek daagt hen uit tot 5.000 km dwars door Europa in 8 weken met als doel om anderen te inspireren om ‘Vaker Ja te zeggen…’ en geld in te zamelen voor goede doelen zoals Villa Joep. Tijdens hun tocht zijn ze door diverse sporters vergezeld zoals ook prins Pieter Christiaan. In Nederland hebben ze een aantal atletiek- en fitnessclubs aangedaan waar Elliptigo’s ingezet worden, zoals My Move in Krimpen a/d IJssel, Juliën Sport Health & Beauty in Lienden en Fitland in Mill. Bij Juliën Sport heeft Squash op een Elliptigo op hoogte kunnen trainen voor een afbeelding van de Mount Everest die zijzelf als eerste vrouw heeft beklommen. Vervolgens hebben ze bij Hotel Fitland Mill heerlijk overnacht in een kamer die eveneens het trainen op hoogte nabootst.

Volg Dave en Squash tijdens hun 5.000 km van Yes op www.thegotrek.com

Personal fitness op de beursstand van Precor

Van 11 tot 14 april stelde Precor zijn innovaties aan het vakpubliek voor, waaronder de software Preva, de verbeterde Adaptive Motion Trainer (AMT) en uitbreiding van de serie trainingstoestellen Discovery Line. Preva-software zorgt voor een gepersonaliseerde training en sterkere klantenbinding. Door de nieuwe cloud-oplossing heeft de trainende persoon wereldwijd toegang tot zijn gegevens, zoals trainingsdoelen. Aanvullende trainingen zoals hardlopen of fietsen, kunnen mobiel worden toegevoegd via de Preva-app. Daarnaast hebben sportscholen met Preva de mogelijkheid op de console hun klanten individuele doelgerichte informatie te tonen, bijvoorbeeld groepscursussen of aanbiedingen. Naast de verbeterde AMT met open stride-functie, die zwevende bewegingen, variabele stappen en vloeiende overgangen mogelijk maakt, heeft Precor zijn Discovery Line, die in 2012 voor het eerst werd voorgesteld, uitgebreid. Nieuw zijn de krachtmachines Leg Extension, Leg Curl, Biceps Curl en Seated Dip.

Meer informatie: www.precor.nl

Pilates workshops nu online

Debbie Jenner’s nieuwste ontwikkeling van haar Pilates Company is het geven van opleidingen en workshops live, maar online. Instructeurs in Nederland, maar ook in Curaçao en Australië, schrijven zich in en doen mee. Voor wie in Nederland en België woont scheelt het reistijd en kosten. Debbie biedt deze workshops daarom voordelig aan wegens de lage kosten. Zij geeft ook live les aan consumenten en personal training sessies voor deelnemers over de hele wereld. Debbie heeft naast haar reguliere aanbod ook een aantal nieuwe workshops in petto. Zij geeft in juni Outdoor Pilates workshops en een workshop met gebruik van muismatten. In het najaar geeft zij haar Fusion Series: Spinning-Pilates Fusion, Pilates-Yoga Fusion en op veler verzoek haar Barre Fusion (met gebruik van een ballet barre en klein materiaal) voor non-dansers. Debbie is ook ‘On Tour’ dit jaar. Zij geeft een verscheidenheid aan workouts of lezingen over diverse onderwerpen..

Meer informatie: www.pilatescompany.nl.

FitCoach veroverd Nederland

Het nieuwe FitCoach beweeg- en leefstijl begeleidingsprogramma is Nederland aan het veroveren. FitCoach (de Pebble die in het programma gebruikt wordt) is het ‘Award winning’ programma van 2013 onder de beweegmeters. De missie van de makers is ‘Duurzaam bewegen, duurzaam gezond’. Het FitCoach programma reikt de deelnemer een Pebble en een Actilink aan, een beweegmeter en ontvanger, waardoor de deelnemer volledig inzage krijgt in het eigen beweeggedrag. Tevens krijgt de deelnemer een op de persoon afgestemd beweegplan aangereikt en ondersteuning om dat beweegpatroon te ontwikkelen naar de gezondheid- en preventienorm. John van Heel van de EFAA vult aan “Onze missie is om mensen die wel willen, maar een stok achter de deur willen, helpen naar duurzaam bewegen. Het programma bewijst zich keer op keer op keer. En niet onbelangrijk, het is echt leuk om te doen en het volledige inzicht te hebben in hoe je beweegt, dat op zich al stimuleert enorm.”

Vanuit EFAA, worden trainers, gewichtsconsulenten, fysiotherapeuten, HRM managers en sportcentra opgeleid tot FitCoach leefstijladviseur. Op www.fitcoach.nl zijn de eerste gecertificeerde Leefstijladviseurs te vinden. Wil je ook met FitCoach aan de slag, mail naar info@efaa.nl, kijk op www.efaa.nl en op www.fitcoach.nl of bel 0495-533229.

body•LIFE 4I2013 I

Edities