- Column Vlaminckx

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2013

Summerschools bij QUENO Sportopleidingen

Deze zomer kunnen sportinstructeurs terecht voor diverse basis en advanced opleidingen tijdens de summerschools. Een summerschool houdt in dat de opleiding opeenvolgend wordt aangeboden in plaats van bijvoorbeeld wekelijks één dag. Hierdoor kan men in korte tijd een diploma behalen of zich specialiseren in een discipline. QUENO Sportopleidingen biedt onder andere Docent Yoga, Pilates Instructor, Yoga 2, Cycling Instructor, MindFit Trainer en Docent Dreumesdans aan in de zomermaanden.

Uitgelicht:

MindFit Trainer, 29 juni, bestaat uit fysieke ontspanningsoefeningen, Tibetaanse- en Indiase Yoga, Pilates en aandachtstraining. Het is een zeer laagdrempelige manier om te leren ontspannen voor je doelgroep. In de opleiding krijg je een uitgewerkte reeks van 4 lessen aangeboden waarmee je meteen les kunt geven.

Docent Yoga, start 5 juli, is een vier daagse opleiding speciaal voor sport en dansdocenten. In de opleiding leer je 32 Asana’s (Yoga houdingen), zonnegroet, lesopbouw, Pranayama (ademhaling) en ontspanning.

www.queno.nl

I body•LIFE 4I2013

NEWS

Health, lifestyle &

voeding nieuws

Eén toestel, ongekende mogelijkheden: de IQ – IRON QUBE van Gym80 International

Met de IQ – IRON QUBE demonstreert Gym80 wederom haar leiderschap in de fitnessindustrie. Dit 9 m2 apparaat bevat verschillende oefenstations en biedt ongekende variaties voor functional training, wat op dit moment enorm populair is in de fitness industrie. Met zijn veelzijdigheid biedt de IRON QUBE een efficiënte, dynamische en statische total body workout. De IQ is uit te breiden met twee extra pakketten, waarmee het systeem optimaal aangepast kan worden voor gezondheidsclubs en therapeutische faciliteiten.

De IQ is in Nederland en België exclusief verkrijgbaar via Innovex Fitness. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw club? Neem dan contact met Innovex Fitness ( 010 - 592 67 74 of info@innovexfitness.nl)

Les Mills lanceert 12de programma: GRIT Plyo!

Op de kwartaalworkshops in mei lanceerde Les Mills het 12de Les Mills programma: GRIT Plyo, onderdeel van de Les Mills GRIT Series! GRIT Plyo is een nieuwe, 30 minuten durende High Intensity Interval Training, waarbij gebruik wordt gemaakt van ‘killing’ plyometrische oefeningen die de conditie op de proef stellen. GRIT Plyo is gebaseerd op de principes van plyometrie. Er wordt een step gebruikt om power en snelheid te vergroten, evenals kracht in het onderlichaam. Krachtige behendigheidstraining leidt tot 40% meer spiervezels en creëert een slank en atletisch figuur. GRIT Plyo vergroot het uithoudingsvermogen, verhoogt de energie en het kracht-uithoudingsvermogen. GRIT is met name bedoeld voor sporters die meer uit hun workout willen halen. Sporters die hard willen werken en diep durven te gaan.

Kijk voor meer informatie over GRIT Plyo op lesmills.com of stuur een e-mail naar info@lesmills.nl.

TriggerPoint SMRT-COREâ„¢ een nieuw functionele training

SMRT-CORE™ is een trainingsconcept waarin ‘Self Myofascial Release Technieken’, core training en dynamische flexibiliteit worden gecombineerd in één functionele training. De training richt zich op het optimaliseren van controle vanuit de core en flexibiliteit in de functionele ketens. SMRT is een acroniem voor Self-Myofascial Release Techniques. Maar SMRT-Core gaat verder dan traditionele foam rolling: met behulp de GRID™ foam roller creëren we ‘total body tension’ core oefeningen, gevolgd door dynamische stretches. Deze ‘micro cyles’ kun je direct toepassen in je (small Group) PT sessies, als warming-up, core training of als ‘movement prep’. De GRID is de nieuwe foam roller: ontwikkeld met verschillende oppervlakken, die het gevoel van de hand imiteren: de handpalm, vingers en vingertoppen. Het oppervlak van de GRID is ontwikkeld om naast SMRT ook een proprioceptieve prikkel te geven. Daarnaast optimaliseren de stroken die over de GRID lopen de bloedsomloop voor maximaal resultaat. Tijdens de SMRT-CORE™ Certificatie op 28 juni leer je de meerwaarde van Self Myofascial Release Technieken begrijpen en toe te passen in fitness, revalidatie en sport.

Inschrijving: www.meijers.com bij opleidingen.

KickFun meer dan een groepslesconcept

KickFun draait al een behoorlijk aantal jaren mee in de fitnesswereld. Recent werd de huisstijl vernieuwd en zijn een aantal nieuwe producten gelanceerd zoals de KickFun Count software, een online software programma waarmee de instructeur de groepslesbezetting snel en eenvoudig kan bijhouden en inzien. In enkele secondes kan de docent het aantal deelnemers registeren die in de les aanwezig waren. Iedere maandagochtend om 08:00 uur krijgt de instructeur per mail een overzicht m.b.t. de lesbezetting van afgelopen week. Alle gegevens m.b.t. de groepslessen worden cijfermatig en in grafieken weergegeven. In het rapport dat u ontvangt kunt u ook zien welke lessen populair en rendabel zijn. Verder levert Kickfun de KickFun members per kwartaal een luxe campagne aan. Deze kunnen zowel intern als extern gericht zijn. De campagnes zijn niet alleen voor KickFun beoefenaars. Hierdoor zijn de campagnes gericht op alle leden en potentiele leden en ondersteunen wij u op het gebied van marketing en events.

Meer informatie: www.kickfun.com

Nieuwe Fitbit Flex-armband meet al je dagelijkse activiteiten en je slaappatroon

Fitbit introduceert de Fitbit Flex in Nederland. Deze comfortabele armband is de meest geavanceerde activiteitstracker die er is. Zo houdt hij realtime voor jou bij hoeveel stappen je neemt en hoeveel kilometer je daarbij aflegt. Daarnaast meet hij het aantal trappen dat je beklimt en het aantal calorieën dat je verbrandt. Extra bijzonder aan de Fitbit Flex is dat hij ook ‘s nachts actief is om je slaappatroon te meten. De Fitbit Flex draag je altijd bij je: 24 uur per dag, zeven dagen per week. Nog nooit was je zo gemotiveerd om van alledaagse activiteiten een sportieve uitdaging te maken – naar je werk lopen, de trap nemen in plaats van de lift, omlopen naar de supermarkt: overal liggen kansen voor een actiever leven. ’s Nachts pak je de benodigde rust – ook met de Fitbit Flex om je pols. De armband meet hoe vaak je wakker bent geworden en hoe lang je hebt geslapen. In de ochtend wekt de Fitbit Flex je met een zacht trilsignaal, zodat je partner naast je gewoon kan doorslapen. Fitbit Flex synchroniseert draadloos met de Fitbit-app op je smartphone en je profiel op de Fitbit-website. Daar check je altijd en overal – realtime – je voortgang.

Meer informatie: www.fitbit.com

Edities