Testlab Woodway Curve

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2012

De meerwaarde van aeroSling®

Suspension Training is de fitnessrevolutie van de laatste jaren. Het ‘hangend trainen’ heeft een hoge vlucht genomen sinds de introductie in 2009 van TRX® door Meijers Fit & gezond. Maar de markt is in ontwikkeling en verbeteringen dienen zich aan. Van alle innovaties is de aeroSling® Elite verreweg de meest opvallende! Deze onderscheidt zich van de traditionele suspension trainers door een geïntegreerd kogellager katrol systeem. De katrol zorgt voor nog meer balansuitdaging tussen de linker- en rechter lichaamshelft en dwingt de romp tot stabilisatie. Ook maakt het alternerende bewegingen mogelijk, waarbij de romp actief roteert en waarmee over de volledige Range of Motion kan worden bewogen.

Daarnaast maakt het katrolsysteem het mogelijk om de armen onafhankelijk van elkaar te bewegen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld schouder revalidatie, waarbij vooral de ’Rotator Cuff’ spieren worden getraind.

De aeroSling® Elite is vervaardigd uit hoogwaardige licht-gewicht materiaal afkomstig uit de klimmerswereld, is TÜV-gecertificeerd en heeft vervangbare onderdelen. Voor meer informatie: www.aerosling.nl of www.meijers.com

I body•LIFE 2I2012

NEWS

producten en

concepten

Wintervet verbranden met XCO-TRAINERS®

Voor wie vóór het bikiniseizoen snel en efficiënt weer strak wil worden is er een nieuwe methode: BURN®. Dit is een programma waarbij men 33% meer calorieën verbrandt door te bewegen met twee buisjes gevuld met grit. Deze zogenaamde Xco-trainers® of XCO®’s zijn uitgevonden en ontwikkeld door een Nederlandse fysiotherapeut. Door verplaatsing van het grit wordt het gewicht in de buisjes steeds verlegd waardoor spieren en bindweefsel kortstondig extra worden belast en vet sneller wordt verbrand. Men kan ermee fitnessen, sporten, joggen, wandelen of eenvoudige oefeningen doen. Voor iedere leeftijd en conditie zijn er verschillende mogelijkheden.

In diverse sportscholen en fitnesscentra wordt al met de XCO®’s gewerkt. Het nieuwste programma ‘BURN’ (Body U Really Need) duurt maximaal 50 minuten en wordt ieder kwartaal vernieuwd met andere oefeningen en muziek. In Nederland zijn momenteel ruim 300 fitnesscentra gecertificeerde XCO®-centers. XCO®-trainer is te bestellen via www.xco.nl

Meer informatie over ‘BURN’ op www.burnworkouts.nl of bel 070-4276810

Nieuwe cardiolijn

Life Fitness lanceert de Activate Series: een nieuwe cardiolijn met een reeks efficiënte en effectieve trainingen voor elke gebruiker.

De Activate Series, met loopband, crosstrainer, upright en recumbent bike, heeft duizenden uren aan tests ondergaan. Hierdoor wordt de onovertroffen betrouwbaarheid en duurzaamheid waar Life Fitness om bekend staat gegarandeerd.

De Activate Series bouwt voort op de geschiedenis van Life Fitness als toonaangevend merk voor fitnessclubs en top fitnessfaciliteiten wereldwijd. Deze lijn is ontworpen met de hulp van het meest geavanceerde biomechanicateam van de fitnessindustrie. Alle apparatuur uit de lijn beschikt over een eenvoudig te gebruiken console die verkrijgbaar is in dertien talen. Met de digitale Lifepulseâ„¢-hartslagmeting kan de gebruiker de intensiteit van de training in de gaten houden.

Meer informatie: www.lifefitness.nl

Body Bike Special Design Covers

Naast het feit dat Body Bikes in tal van kleuren verkrijgbaar zijn, zijn de covers van de professionele indoor cycles volledig zelf te ontwerpen.

Jij bedenkt het, Body Bike maakt het en bezorgt je een reeks limited edition fietsen, speciaal voor jouw club ontworpen. Bedenk een speciaal ontwerp en maak van je fiets een uniek stuk. Of brand Bikes met het logo van je club. Body Bike heeft tevens 4 kant-en-klare design covers, de One Tribe RPM, Nature, Skyline en Testbeeld cover.

De Body Bikes zijn volledig gesloten fietsen met een cover over de crank en het centrale vliegwiel. Alle essentiële onderdelen zijn gemaakt uit roestvrij staal. Roest en slijtage krijgen daardoor geen kans. Dankzij deze unieke kenmerken en een remblok voorzien van synthetisch Kevlar en lagers van topkwaliteit, gaan de Body Bikes ongelofelijk lang mee.

Neem voor meer informatie over de Body Bike Special Design Covers contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01.

Maak kennis met de kracht van water!

Een van de meest toonaangevende revoluties binnen functionele fitness: Aquabags®. Ze zien er onschuldig uit, totdat je ze oppakt en er mee aan het werk gaat. Het ongecontroleerde water duwt en trekt het gewicht naar alle kanten. Je moet heel je lichaam schrap zetten om de oefeningen te laten slagen.

De ultieme functionele training die niet alleen je romp een opdonder geeft, maar ook je zwakste plekken vindt en versterkt. Trainen met Aquabags® is leuk, juist omdat het zo anders is, maar het is tegelijk een manier van trainen die je tot het uiterste drijft. Geen enkele herhaling is hetzelfde, wat van elke training een uitdaging maakt. Alsof je traint met een op hol geslagen halter, zandzak of medicijnbal.

Aquabags® bieden eindeloos veel mogelijkheden en omdat je zelf de hoeveelheid water bepaalt zijn ze geschikt voor alle doelgroepen.

Meer info: www.aquabags.nl

Carver Fitness®

Wat begonnen is als een idee, is uitgegroeid tot een absoluut uniek Cardio toestel. Wij zijn ervan overtuigd dat de basis behoefte van de mensheid is om zelfstandig en onafhankelijk in het leven te staan. Als Nederlandse producent zijn we na 5 jaar van ontwikkeling en research erin geslaagd daar aan bij te dragen. Het resultaat mag er zijn. De 3D laterale Carver beweging is zeer gemakkelijk aan te leren. Al binnen 30 sec kun je de beweging maken en binnen 10 minuten sta je geheel los op de Carver. Dit resulteert in een spectaculaire verbetering van de coördinatie en balans. Door de toename van spiermassa zal de kracht toenemen en het vetpercentage aanzienlijk dalen. We zijn er bijzonder trots op dat mede door al deze unieke eigenschappen Carver Fitness® vanaf maart 2012 ook verkrijgbaar zal zijn in fitnessland #1 van de wereld; the USA!

www.carverfitness.com

Edities