Coverstory Matrix

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr4 2012

BGN Gewichtsconsulent van start in Zwolle!

In samenwerking met het Hamel College zal opleidingscentrum Start2move op donderdag 20 september van start gaan met de door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten) erkende opleiding tot Gewichtsconsulent in Zwolle. Deze opleiding is geschikt voor iedereen die graag meer kennis wil hebben van voeding en het daarnaast leuk vindt om met deze kennis mensen te begeleiden naar een gezonde en actieve levensstijl.

Na het afronden van het examen kunt u zich aansluiten bij de BGN. Diverse zorgverzekeraars

Speciaal voor fitnessinstructeurs en Personal Trainers is er de 4 daagse cursus Sport en Voeding. Deze specialisatie zal 2 juni 2012 weer van start gaan in Zwolle.

Meer informatie is te vinden op

www.start2move.nl.

I body•LIFE 4I2012

NEWS

Events/opleidingen

SL!M trainingen 2012

SL!M is het trainingsinstituut van HDD Group voor professioneel en succesvol management in de fitnessbranche. Of het nu om sales, frontdesk of groepsfitness gaat: voor elke afdeling binnen de fitnessclub biedt SL!M trainingen om de kennis van het personeel naar een hoger level te tillen.

14 juni 10.00 – 17.00 Sales Basisvaardigheden Waalwijk

28 en 29 juni 10.00 – 17.00 GFMi 2-daagse Waalwijk

5 juli 10.00 – 17.00 Basis Salesmanagement Waalwijk

Schrijf uzelf en/of uw personeel snel in voor één van bovenstaande trainingen, door telefonisch contact op te nemen met SL!M via telefoonnummer: +31 (0)416 67 51 00 of door een e-mail te sturen naar: slim@hddgroup.com.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.slimtrainingen.nl.

Het Indoor Cycling en Kranking Event van het jaar

Indoor Cycling Group Benelux organiseert op zondag 20 mei het Indoor Cycling en Kranking event van het jaar. Met twee mastertrainers van ICG: Tanja Schweitzer (Duitsland) en Doyle Armstrong uit Engeland. In totaal 5 Rides waar onder andere Myride+ te zien zal zijn zodat de deelnemers zelf in een workout kunnen ervaren én beleven hoe het is daadwerkelijk die berg op te fietsen en met grote snelheid naar beneden te gaan!

Programma:

10:00 uur: Indoor Cycling met Tanja Schweitzer (Germany)

11:00 uur: Krank Fusion met Nancy Hasselbaink (mastertrainer Kranking NL)

12:00 uur: Myride+ Sensationele indoor cycling beleving met Doyle Armstrong (UK)

13:00 uur: Lunch

14:00 uur: Indoor Cycling met Marcel Gierman (NL)

15:00 uur: Meditation Ride met Mauricio Gooiker (NL)

Inschrijven via: events@indoorcycling.nl

Maak kans op een gratis ticket: ga naar www.facebook.com/indoorcycling.nl en klik op “vind ik leuk.”

Release XCO #30

Xtreme core training bestaat alweer zeven jaar. De meest effectieve workout die in 45 minuten optimaal core, kracht en conditie traint. Maar ook wordt langzaam de EK leeuw in ons wakker en kleurt Nederland oranje. Wij maken er een groot feest van en laten Nederland weten dat wij niet alleen trainen en feesten maar ook nog denken aan de Orange Babies! Klagende buren? Sorry For Party Rocking! ;-) Orange babes en Orange dudes, wij rekenen op jullie!

www.xco.nl

Zomeropleiding Fit!vak Fitnesstrainer-A bij Opleidingen 2000

Zijn de zomermaanden rustigere tijden voor u en uw medewerkers? Dan is het extra interessant nu in te schrijven voor de zomeropleiding Fit!vak Fitnesstrainer-A in Nieuwegein. Deze opleiding is speciaal bedoeld voor mensen die al ruime ervaring hebben in de fitnessbranche en er bij voorkeur al in werkzaam zijn. Deze opleiding bevat zes lesdagen in twee weken. Verder kan de cursist vanaf vandaag al beginnen met studeren in de online theorie (alleen beschikbaar bij Opleidingen 2000) die te bereiken is vanaf iedere pc of tablet. Ideaal voor in de zomervakantie dus.

Na de zomervakantie doet de cursist theorie- en praktijkexamen zodat men nog voor het nieuwe seizoen beschikt over het Fit!vak diploma op EREPS level 3.

Lesdata: 30 juli, 1, 3 , 5, 8, en 10 augustus 2012

Examendata: 1 en 22 september 2012

Kijk op www.opleidingen2000.nl voor meer informatie.

START2MOVE BESTAAT 5 JAAR!

Opleidingscentrum Start2move bestaat deze maand 5 jaar.

Om dit te vieren ontvang je de hele maand mei de Fit!vak cursus Personal Trainer gratis bij de opleidingen Fitnesstrainer A of B. Beide opleidingen zullen eind september van start gaan en zullen worden aangeboden in Amersfoort, Arnhem , Leeuwarden en/of Zwolle.

www.start2move.nl

Uitnodiging Open Dag L.M. Mijers b.v. Fit & Gezond

De afgelopen jaren is L.M. Meijers b.v. Fit & Gezond als bedrijf zodanig gegroeid dat het mooie historische pand her en der opnieuw ingericht is. Nu zijn alle verbouwingen klaar met het nieuwe magazijn als slotstuk. Vandaar dat er een Open Dag plaatsvindt op zaterdag 2 juni van 10 tot 17 uur.

Om iedereen kennis te laten maken met het complete assortiment en het team is er een complete ‘Functional Zone’ ingericht waar diverse workshops worden gegeven van onder andere de aeroSling, Dynamax, Stroops en Kamagon. Er zijn lezingen en metingen met de InBody bio-impedantiemeters, presentaties over het Core Power Programma en er is een Personal Training spreekuur waar alle vragen aan een ervaren Personal Trainer gesteld kunnen worden. Kortom een bomvol programma om inspiratie op te doen!

www.meijers.com

nieuws I branche actueel

Zwangerschapspilates en pilates voor 55+ bij QUENO Sportopleidingen

Zwangerschapspilates of aangepaste lessen voor 55+ geven? QUENO Sportopleidingen geeft zaterdag 9 juni een eendaagse scholing voor Pilates Instructeurs om te leren lesgeven aan zwangeren, senioren en mensen met fysieke klachten. In deze scholing leer je differentiëren door basisoefeningen aan te passen voor verschillende doelgroepen. Tevens leer je werken met hulpmiddelen zoals een step of een bal om oefeningen geschikt te maken voor de betreffende doelgroep. De opleiding is geschikt om te differentiëren in je reguliere lessen of om speciaal lessen op te zetten voor zwangeren of senioren. www.queno.nl

body•LIFE 4I2012 I

Edities