Opleidingen en trainingen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2012

I body•LIFE 5I2012

Les Mills lanceert revolutionair barbell systeem: Les Mills SMARTBAR

Barbell workouts zijn al jaren effectief en populair, terwijl de veelgebruikte barbell systemen vrijwel niet veranderd zijn. Het verwisselen van gewichten is nog steeds omslachtig en tijdrovend en de losse schijven zijn vaak moeilijk vast te houden. Daarom lanceert Les Mills in 2012 de revolutionaire SMARTBAR. Met de nieuwe SMARTBAR gaat het wisselen van gewichten sneller en gemakkelijker dan ooit, waardoor er geen kostbare tijd en intensiteit verloren gaan tijdens een workout. De SMARTBAR biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor de gebruiker. Til de workout van je leden letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau!

Les Mills SMARTBAR

Op basis van jarenlange ervaring met het gebruik van haltersystemen in groepsfitnessprogramma’s, heeft Les Mills de unieke Les Mills SMARTBAR ontwikkeld! De SMARTBAR biedt tal van nieuwe mogelijkheden voor de gebruiker:

QUICK & EASY:

Wisselen van gewichten

Met het unieke ‘slide-on’ kliksysteem gaat het wisselen van gewichten eenvoudig en snel. Er gaat weinig tijd verloren,waardoor de trainingsintensiteit hoog blijft. Deelnemers kunnen het gewicht zelfs tijdens oefeningen in slechts enkele seconden aanpassen om nog betere resultaten te behalen.

SMART DESIGN: Effectievere workout

Door het roterende kliksysteem draaien de schijven rond en voelen op- en neerwaartse bewegingen gelijkmatig en soepel aan. Dit helpt deelnemers om een goede houding aan te nemen en te behouden en het resultaat van de workout te vergroten. Leden zullen, bijvoorbeeld in BODYPUMP lessen, de effectiviteit van de SMARTBAR direct voelen.

EASY GRIP:

Meer mogelijkheden

Veel gewichtschijven zijn moeilijk vast te houden, waardoor polsen en vingers eerder moe zijn dan de spieren waarvoor de oefening bedoeld is. De SMARTBAR gewichten met ergonomische handgrepen zijn makkelijk vast te houden. Deelnemers kunnen meer gewicht dragen en hebben minder kans op blessures.

De gewichtschijven met handgrepen zijn zo ontworpen dat gebruikers 2 of meer gewichtschijven tegelijk vast kunnen houden. In plaats van direct een overstap van 5 kg naar 10 kg te moeten maken, kunnen gebruikers nu stap voor stap naar een hoger gewicht toe werken. Men kan bijvoorbeeld een 5 kg schijf plus 2 schijven van 1 kg vasthouden en op deze wijze trainen met 7 kg aan los gewicht. Hierdoor worden gebruikers sneller sterker. Door de vele gebruiksmogelijkheden die de Les Mills SMARTBAR biedt is het tevens een interessant product voor Personal Trainers of gebruik in de vrije fitness.

Hoe werkt het?

De Les Mills SMARTBAR heeft aan beide zijden een kliksysteem met inklapbare clips (ook wel de ‘krokodillenbek‘ genoemd). Aan beide zijden kunnen maximaal 3 gewichtschijven bevestigd worden. Het gewicht glijdt simpel in het kliksyteem en klikt direct vast. Bij het wisselen van gewichten trek je simpelweg aan de ontgrendelaar en de gewichten laten eenvoudig los.

Kwalitatief materiaal

Barbell systemen hebben tijdens work-outs heel wat te verduren en zijn daarom slijtgevoelig. De SMARTBAR is zo ontworpen dat deze bestand is tegen ruwe omgang: Het kliksysteem is gemaakt van Zytel (glasvezel versterkt met nylon) en heeft een ‘non-marking thermoplastic elastomer’ cover, bestand tegen krassen. De metalen stang is gemaakt van carbon steel.

Iedere SMARTBAR set bevat: 1 barbell & 6 gewichten: 2 x 1 kg, 2 x 2,5 kg, 2 x 5 kg. 10 kg gewichten zijn los verkrijgbaar. In de Benelux wordt de Les Mills SMARTBAR exclusief aangeboden door Studion.

Neem voor meer informatie of bestellingen contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01 of mail naar info@studion.nl. Kijk ook eens op www.studion.nl.

advertorial I producten en concepten

body•LIFE 5I2012 I

Edities