Train functioneler, niet harder!

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2012

I body•LIFE 5I2012

Life Fitness speelt in op de trend van functioneel trainen

De Trend

Synrgy360 haakt in op de wereldwijd belangrijkste fitnesstrends waarbij een grenzeloze variëteit aan oefeningen in één apparaat samenkomen. Met de Synrgy360 worden 8 van de 20 belangrijkste trends uit het jaarlijkse onderzoek van het American College of Sports Medicine van 2012 ingevuld; waaronder functional fitness, krachttraining, lichaamsbeweging & gewichtsverlies, personal training, core training, small group training, boot camp en sport-specific training. Kijkend naar de top-10 trends uit het onderzoek van de American College of Sports Medicine van de laatste 5 jaar zijn het personal training, functioneel trainen en core training die steeds terugkomen.

Synrgy360

Met de Synrgy360 speelt Life Fitness in op deze fitnesstrends van de afgelopen jaren. Enerzijds met de trends op het gebied van functioneel trainen en anderzijds met de ontwikkeling van dit product, met behulp van input van onder meer Personal Trainers, maakt het Synrgy360 een product vanuit de markt. Het is een totaaloplossing, waarbij de klant zelf, afhankelijk van de trainingswensen, de configuratie van het toestel kan bepalen. Klanten kunnen kiezen uit verschillende trainingszones: De Versa Space waarop oefeningen met touwen, banden, Kettlebells en Medicine Balls gedaan kunnen worden, de Boxing Space met attributen gericht op boksen. Uiteraard is ook het populaire functionele krachttoestel, de Dual Adjustable Pulley verwerkt in één van de trainingszones: de Versa Cable Space voor Cable Motion oefeningen en de Versa Rebounder Space voor oefeningen met de Medicine Ball en stabiliteitsoefeningen. Daarnaast kan de Synrgy360 benut worden voor suspension trainingen met de TRX® en de TRX® Rip Trainer, snelheidstraining en oefeningen aan de monkeybar.

Versies

Tijdens FIBO 2012 werden 2 versies van de Synrgy360 geintroduceerd: de Synrgy360x en de Synrgy360s. De Synrgy360x is de grote versie van het systeem, duidelijk in de vorm van een X. Aan deze versie kunnen 16 mensen tegelijk trainen en is een ruimte van ongeveer 65 m2 nodig om alle oefeningen rondom het toestel optimaal uit te voeren. De Synrgy360s is geschikt voor 8 personen om aan te trainen en heeft een ruimte van ongeveer 30 m2 nodig.

HD Elite

Functioneel trainen in groepsverband stond ook centraal tijdens de demonstraties op de compleet vernieuwde HD Elite Racks van Hammer Strength. Door de modulaire opbouw van deze racks zijn er meer dan 30 configuraties mogelijk, afgestemd op de specifieke wensen van de klant. Zo werd tijdens FIBO bijvoorbeeld haltertraining gecombineerd met Cable Motion training en TRX® training in een small group training. Hiermee werd aangetoond dat HD Elite meer is dan alleen een Rack en dit maakt deze manier van trainen toegankelijk voor iedere clubomgeving.

Het nieuwe rack van Hammer Strength omvat 38 opties en accessoires zoals de Power Pivotâ„¢ die een Olympische halterstang op zijn plaats houdt voor rotatieoefeningen, instelbare weerstandspennen en negen opties voor verschillende pull-up bars. Waaronder de gepatenteerde Rotating Chin-Up Handle voor natuurlijker bewegen, die op een aantal standen instelbaar is. De diverse accessoires en opties maken het toestel uitermate geschikt voor small group trainingen gericht op functioneel trainen.

Stel uw eigen

product samen

Het unieke aan zowel de Synrgy360 als de HD Elite is de mogelijkheid voor de klant om zelf het toestel samen te stellen, naar eigen trainingswens, met behulp van de online product configurator. Daarbij kan de klant niet alleen kiezen uit de verschillende trainingszones, maar ook uit accessoires en kleuren. Deze online tool om zelf het toestel samen te stellen is te vinden op de website www.lifefitness.nl/buildyourproduct

Group Training:

Met functioneel trainen en small group training verandert de markt. Life Fitness anticipeert hierop door producten te ontwikkelen die hierop inspelen. Naast het ruime aanbod van de meer conventionele cardio en kracht apparatuur biedt Life Fitness meerdere producten aan die inspelen op het thema Group Training. Hieronder vallen producten als Synrgy360, HD Elite, de Circuit Series en de onlangs geintroduceerde group cycling bike, de LifeCycle GX. Life Fitness is klaar voor de toekomst, u ook?

Synrgy360 en HD Elite van Hammer Strength

De Life Fitness stand tijdens FIBO 2012 stond volop in het teken van functioneel trainen met name gericht op kleine groepen. Met de introductie van maar liefst twee nieuwe producten gericht op functional trainen was het dringen op de beursvloer. Voor zowel de demonstraties op de Synrgy360 als op HD Elite van Hammer Strength, uitgevoerd door de trainers van de Life Fitness Academy, was de belangstelling overweldigend. Hiermee werd bevestigd: Functioneel trainen, zowel individueel als in groepsverband, is hot!

advertorail - functioneel trainen I producten en concepten

body•LIFE 5I2012 I

Edities