Life Fitness speelt in op de trend van functioneel trainen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2012
Winnaar Skechers actie

Winnaar: Peggy

Mijn sportuitdaging voor 2012 is om na jaren van niks doen weer hard te lopen. Het zijn nu nog maar korte stukjes, maar het begin is gemaakt.

Met een druk gezinsleven is het soms lastig om naar een sportclub of centrum te gaan. Hoe makkelijker is het om even een klein rondje te hardlopen, frisse lucht, je hoofd even leegmaken of luisteren naar mijn favoriete muziek.

Mijn doel is dat ik straks een rondje van 5 km kan lopen en hopelijk raak ik dan ook de nodige kilo's kwijt. 

Ook ben ik sinds vandaag gestopt met roken, zodat het hardlopen straks een stuk beter gaat.

Ik hoop dan ook dat ik straks de nodige kilometers in een paar kleurige Skechers GOrun mag afleggen.

 

2e plaats:

Karin van Hoek, Oss

Mijn sportuitdaging voor 2012 is:

1: De Vierdaagse lopen

2: aansluitend daarop beginnen met hardlooptraining zodat ik eind van het jaar minstens 10 kilometer kan hardlopen.

Mijn conditie was tot het nulpunt gedaald. Als ik de trap naar de eerste verdieping opgelopen was stond ik al te hijgen en als ik naar zolder moest (2 trappen) trad er al verzuring op in mijn benen. Kortom: de alarmbellen gingen rinkelen. Ik moest er iets aan gaan doen.

 

Mijn man en dochten liepen in 2011 de Vierdaagse voor de tweede keer. En ze hebben me zover gekregen mee te gaan trainen. In het begin heb ik een gevecht moeten leveren maar inmiddels ben ik zover dat ik een driedaagse gewandeld heb, 3 x 30 km, zonder problemen. Dus laat die Vierdaagse nu maar komen!

 

Jammer dat ik pas op mijn 53e tot het inzicht kwam dat ik echt iets aan mijn conditie moest doen. Maar 'je bent nooit te oud om te leren'. En heel belangrijk: mijn rugklachten die sinds mijn 20e bestonden, zijn sinds ik ben gaan lopen gereduceerd tot bijna 0 !

 

Ik zou graag in aanmerking komen voor de Sketchers GOrun hardloopschoenen zodat ik mijn tweede uitdaging voor dit jaar op een optimale manier kan starten!

3e plaats: Mirjam Stappenbelt Oldenzaal

Als fulltime werkende moeder van 2 kinderen had ik behoefte aan sport en ontspanning. Vorig jaar ben ik begonnen met hardlopen. Het doel was 10km binnen een uur te lopen.

Ik begon met een trainingsschema via mijn mp3. Binnen de kortste keren kon ik de 5 km volhouden. Ik genoot van het sporten en begon steeds vaker tijd vrij te maken voor hardlopen. Het maakte mijn hoofd leeg en voelde me superfit na elke sessie.

De 10 km die ik als doel had gesteld kwam al snel binnen bereik en eind 2011 liep ik 10km in 50 minuten. Mijn doel was bereikt.

Voor 2012 was mijn doel; wekelijks min. 30km hardlopen. Tot april ging het goed.

Maar toen sloeg het noodlot toe.......... Tijdens het fietsen naar mijn werk

werd ik door een andere fietser gehinderd en maakte een lelijke val, waarbij

ik mijn heup en bekken zwaar kneusde.

Mijn doel voor 2012 heb ik moeten bijstellen, maar ik ben nog steeds super gemotiveerd. Mijn ultieme doel is dat ik in de zomer weer zonder pijn 5km kan hardlopen. Wellicht lukt het me dan eind 2012 weer een 10km loop te halen.

Het zou natuurlijk fantastisch zijn als dat op een paar nieuwe Skechers GOrun gaat gebeuren.

Wie weet...............!

In de vorige editie van body•LIFE kondigden we een actie aan van Skechers: degene die het beste verhaal met de beste motivatie kon insturen, maakte kans op een paar Skechers Go Run schoenen. Hierbij plaatsen we de drie beste inzendingen (helaas moesten we ze iets inkorten, red.)

actie Skechers I producten en concepten

body•LIFE 5I2012 I

I body•LIFE 5I2012

NEWS

Nieuwe eigenaar Opleidingen 2000

Afgelopen maand is Opleidingen 2000 door voormalig eigenaar Cees Arendse sr. overgedragen aan Tim Schoormans. Tim was reeds vele jaren binnen het bedrijf werkzaam als algemeen manager en docent. Wie Tim kent, weet met hoeveel enthousiasme hij altijd zijn werkzaamheden vervulde en Cees Arendse draagt het bedrijf dan ook met het volste vertrouwen aan hem over.

Tim is vastbesloten om de positieve ontwikkeling voort te zetten. Waarbij het vooral draait om de professionaliteit van de trainers, coaches en managers die het opleidingsinstituut aflevert aan de branche.

Tim heeft er blijkbaar zin, want de planning van de opleidingen in het nieuwe seizoen staat al weer op de website.

Kijk op www.opleidingen2000.nl voor alle nieuwe opleidingen en data.

LIJFSTIJL Franchise breidt uit met enkele top PT-ers!

De afgelopen maanden is het LIJFSTIJL trainers netwerk uitgebreid met enkele zwaargewichten uit de PT-wereld. Imro Beuk - Zeist (Balance personal training), Bilal Durmaz – Nijverdal (Gym to B) en Rob Floris - Zevenaar (Funktional Fitness) hebben allen ingezien dat samenwerken meer oplevert dan alles los van elkaar zelfstandig bedenken op meerdere plaatsen. De komende periode zullen ze diverse onderdelen uit de zeer ruim opgezette formule gaan integreren in hun bedrijfsvoering. Ook geïnteresseerd wat samenwerken voor jou kan betekenen als kleine zelfstandige?

Kijk dan eens op www.lijfstijlcentrum.nl

Actueel nieuws

uit de markt

Wellness Solutions B.V. bemiddelt wederom succesvol bij overname sportcentrum

Wellness Solutions B.V. heeft wederom succesvol bemiddeld bij de verkoop van een sportcentrum. Dit keer voor IZI Fitness Tiel en IZI Fitness Veenendaal. De eigenaars Danny van Dijk en Onno Feenstra laten een mooi centrum achter aan de koper Erwin Prins. Bent u op zoek naar een centrum of wilt u uw sportcentrum verkopen, kijk dan eens op www.wellnesssolutions.nl. Wij hebben een groot aantal serieuze kandidaten en investeerders in ons bestand op zoek naar een sportcentrum.

U kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken: 026-3519430.

Life Fitness en Wellnesselande verlengen succesvolle samenwerking

Eind mei werd de samenwerking tussen Life Fitness en Wellnesselande officieel verlengd tot en met 31 december 2015. Eigenaar Victor Meertens en Country Manager Herman Bakker van Life Fitness onderstrepen hiermee de succesvolle samenwerking die al dateert van begin 2007. ‘Wellnesselande fungeert niet alleen als showsite voor Nederland, maar klanten uit heel Europa en soms zelfs daar buiten bezoeken deze club. Wellnesselande is de ideale club volgens het Journey concept met een diversiteit aan zones met genoeg uitdaging en progressie voor iedere sporter’, aldus Bakker. In de zomer zal de club vernieuwd worden met de nieuwste Life Fitness producten waaronder de Synrgy360x, Lifescape, de Lifecycle GX en Signature Series Plate-Loaded.

Naast Wellnesselande omvat de samenwerking ook een complete herinrichting van Carnisselande, de andere club van Meertens in Barendrecht. Deze budgetclub wordt in de zomer vernieuwd met onder meer de nieuwste Life Fitness cardiolijn Activate Series.

Wie ben ik?

De fit20 studio van Wendy is nu ruim een maand open. Hoe is het haar tot nu toe vergaan?

“In de afgelopen maand ben ik actief bezig geweest met de promotie van fit20 om enerzijds meer naamsbekendheid te creëren en anderzijds nieuwe leden te werven. Ik heb o.a. geadverteerd in lokale kranten in Veenendaal en Ede in combinatie met een redactioneel artikel waarin ik het concept van fit20 nader heb kunnen toelichten. Acties die behoorlijk wat respons hebben opgeleverd en hebben geleid tot afspraken voor een kennismakingstraining en nieuwe leden hebben opgeleverd. Verder heb ik een aantal netwerkbijeenkomsten bezocht en verschillende contacten opgedaan en mensen uitgenodigd voor een kennismakingstraining. Via de fit20 website heb ik al diverse aanvragen voor een brochure en kennismakingstrainingen gekregen. Nu sta ik al met mijn studio op een aparte pagina op de fit20 website, maar deze zal verder gepersonaliseerd gaan worden. Ik zal hier ook mijn nieuws en klantervaringen e.d. op gaan plaatsen. In Google scoort fit20 hoog”, aldus Wendy.

Reacties van leden

“De reacties van mensen die lid zijn geworden zijn over de hele linie positief. Ze bestaan uit mix van jongeren en ouderen, voor de helft mannen en voor de helft vrouwen. De meesten waren in het begin sceptisch ten aanzien van dit concept: 1 x per week 20 minuten trainen, dat kan toch niet, was hun reactie. Nu ze het een aantal keren ervaren hebben, stellen ze hun mening vrij snel bij en merken ze al een verschil voordat ze begonnen met trainen. Ze zijn sterker en strakker geworden en kunnen meer zaken aan. De training van 20 minuten wordt door de leden als intensief en vrij zwaar ervaren, maar dat moet ook wel om ervoor te zorgen dat het lichaam de juiste ‘prikkels’ krijgt om te gaan versterken.”

Ondernemen

Ben je in de afgelopen periode nog tegen bepaalde zaken aangelopen? “Wat ik nu ervaar is dat het ondernemerschap veel facetten heeft. Aan de ene kant houd ik me bezig met het werven van nieuwe leden en het geven van kennismakingstrainingen en aan de andere kant ben ik bezig met het geven van reguliere trainingen. Daarnaast heb je het promoten van het bedrijf en dienen alle bijkomende zaken zoals financiën en de administratie ook geregeld te worden. Belangrijk is om deze verschillende facetten zo goed en efficiënt mogelijk in te plannen. Dit is niet altijd even gemakkelijk, het is echt een leertraject. Daarbij krijg ik van fit20 de nodige ondersteuning en kan ik met vragen ook terecht bij de andere franchisenemers van fit20. Ik heb altijd de drive gehad om een eigen bedrijf te starten en ben er nog steeds enthousiast over. Vooral het geven van de trainingen, de persoonlijke omgang met mensen en de vooruitgang die ze maken vind ik leuke aspecten van mijn bedrijf. Ik hoop dan ook op deze voet verder te gaan.” Hoe het met Wendy verder gaat, kunt u lezen in de volgende uitgave van body•LIFE.

In het vorige nummer van body•LIFE heeft u het interview kunnen lezen met startende onderneemster Wendy Vink, die begin dit jaar de franchise studio fit20 Veenendaal-Ede opende. In elke editie van body•LIFE komt een verslag over hoe het Wendy vergaat.

Tekst: Loet van Bergen

Wie ben ik?I business

Edities