Nieuwe cijfers fitnessbranche

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr6 2012

Soul Cycle: de nieuwste fitnesstrend

De nieuwste trend op fitnessgebied in New York is Soul Cycle. Een soort spinning, maar dan geïnspireerd op uitgaan. De work-out vindt dan ook plaats in een soort 'disco'. Het is een combinatie van fietsen en uitgaan en wordt ook wel 'party ride' genoemd. Soul Cycle instructeurs combineren de intensiteit van een full-body workout met de wilde sfeer van een nachtclub, compleet met lichtshow en champagne. De workout bestaat niet alleen uit fietsen, ook worden er gewichten gebruikt waardoor het bovenlichaam getraind wordt. Iedere sessie is anders en worden er andere oefeningen gedaan. In Amerika is Soul Cycle inmiddels een ware hype. Nu maar afwachten of deze ook naar Nederland zal overwaaien.

I body•LIFE 6I2012

NEWS

producten en

concepten

Ontdek het trainen in zwevende toestand

De nieuwe Adaptive Motion Trainer met Open Stride van Precor bracht niet meer of niet minder dan een schokgolf teweeg bij de lancering op de Europese markt. Op FIBO 2012 kreeg het veelzijdige toestel alleen maar lof toegezwaaid door de bezoekers die het mochten testen. Wie tot nu toe geen gelegenheid had het zelf allemaal uit te proberen, krijgt nu de kans! Op de nieuwe website: www.amtfitness.com is alle informatie over de nieuwe AMT met zijn Open Stride-functie te vinden. Het belangrijkste kenmerk van deze functie is dat naast de bestaande variatie om de paslengte te veranderen, ook nog eens een verstelling in de hoogte is toegevoegd, zodat er nog meer bewegingsvormen ontstaan. Uitvoerige beschrijvingen en gedetailleerde foto’s, overzichtelijk en aantrekkelijk gepresenteerd, geven een duidelijk beeld van de voordelen van het nieuwe cardiotoestel.

Lancering nieuw Les Mills programma GRIT groot succes

HDD Group heeft van Les Mills International enkele maanden geleden de wereldwijde primeur gekregen voor de exclusieve lancering van het allernieuwste Les Mills programma. De officiële naam van het vernieuwende programma is GRIT. Waarom de naam GRIT? GRIT is een moderne Engelse term die staat voor ‘doorzettingsvermogen tonen om uitdagingen te overwinnen’. Een zeer toepasselijke naam dus, want het programma is erg uitdagend. GRIT springt in op een belangrijke trend binnen fitness: high intensity interval training. Daarnaast vragen clubleden steeds vaker om korte workouts, die snel resultaat geven. Ook in deze behoefte voorziet GRIT. De clubs die GRIT al aanbieden zijn razend enthousiast over dit vernieuwende programma.

Wilt u meer weten over Les Mills GRIT? Neem dan contact op met +31 (0)416 34 97 25 of stuur een email aan info@lesmills.nl.

Skechers GOrun wordt meest innovatief product genoemd

SKECHERS USA Global leader in de footwear industrie maakte in juni bekend dat Skechers GOrun van de performance footwear lijn als meest innovatief product werd verkozen door twee grote running magazines. De ‘2012 Spring Shoe Review’ van de april editie van Competitor Magazine noemde Skechers GOrun de ‘Editors Pick for Most Innovative new running shoe’. In de mei/juni editie van het running magazine Women’s Running werd Skechers GOrun uitgeroepen tot ‘Most innovative Award Winner’. In de komende maanden gaat de nieuwe Skechers Performance divisie de nodige ontwikkelingen doorvoeren die als basis gaan dienen om de sportcollectie verder uit te breiden. Daarbij rekening houdend met de verschillende behoeften en niveaus van de atleten als voor meerdere sporten en activiteiten.

Eerste urbanathlon in Amsterdam

De nieuwe trend in fitnessland is 'urbanathlon'. Deelnemers dienen daarbij obstakels als auto's, bussen, trams, autobanden en andere stadse obstakels te overwinnen.

16 september is de eerste urbanathlon in Amsterdam. Het parcours is van te voren uitgezet. De trend is komen overwaaien uit, hoe kan het ook anders, de Verenigde Staten. Het idee is afkomstig uit het mannenblad Men's Health en kent inmiddels in steden als New York, Chicago en Los Angeles al veel volgers. Het is dus goed mogelijk dat je binnenkort mensen de trappen van hoge gebouwen op ziet lopen, sprintjes van lantaarnpaal naar lantaarnpaal ziet trekken of push-ups in speeltuinen ziet doen.

Voor meer informatie: www.urbanathlon.nl

Dynamax: “Fun Work – Hard Play”

Belangrijk bij medicine ball training is het vermogen van de bal om impact te absorberen zodat met maximale kracht en snelheid kan worden gegooid en gevangen. De gepatenteerde cover van de Dynamax ballen zorgt er enerzijds voor dat de ballen zacht en gripvol aanvoelen. Anderzijds zorgt de gepatenteerde cover voor een groot absorptievermogen van de impact van harde worpen. Zo kunnen medicine ball oefeningen gemakkelijk en veilig met maximale kracht en snelheid uitgevoerd worden. Het gewicht dient net zwaar genoeg te zijn om voldoende weerstand te bieden zonder dat dit ten koste gaat van de techniek en de snelheid van de beweging. De ballen zijn verkrijgbaar in gewichten variërend van 1,8 – 9 kg (4-20 pounds) en hebben een standaard diameter van 35,5 cm (14 inch).

Voor meer info: www.meijers.com

Nieuw bij Bodybow: de SpineGym Core Trainer

Bodybow Healthcare introduceerde onlangs de SpineGym, een apparaat dat de rug, buikspieren en houding traint. Het principe is dat kleine bewegingen diepe spieren rond de ruggengraat activeren en zo de geoefende spiergroep versterken. Er zijn drie basisoefeningen: rug, buikspieren en rotatie. 20 -30 herhalingen per oefening is voldoende voor het versterken van de spiergroep. Deze training voorkomt dat de diepe spieren passief worden en houdt ze actief en sterk. Het actief houden van deze diepe spieren is preventief tegen rugpijn en versterkt de buikspieren. De SpineGym traint ook de bewustwording van de houdingspositie en het versterken van die spiergroepen. Het apparaat is gemaakt van hoogwaardig carbon fiber. De set is makkelijk uit elkaar te halen en op te bergen of mee te nemen in de bijgeleverde tas. Levering met gebruiksaanwijzing en DVD met oefeningen. 3 jaar garantie op fabrieksfouten.

Voor meer informatie:

www.fysiowebwinkel.nl

body•LIFE 6I2012 I

Edities