Column John van Heel

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2012

I body•LIFE 7I2012

advertorial I branche actueel

body•LIFE 7I2012 I

Les Mills SMARTBAR

Les Mills lanceert dit jaar een nieuw & revolutionair haltersysteem met talloze mogelijkheden voor de gebruiker! Het systeem heet Les Mills SMARTBAR en is van zeer hoogwaardige kwaliteit. Het ergonomische design van de SMARTBAR is volledig doordacht: zo wordt het wisselen van gewichten tijdens de workout met de SMARTBAR makkelijker dan ooit. Daarnaast biedt de SMARTBAR meer opties voor training dan reguliere haltersystemen. Enkele voordelen van de SMARTBAR zijn: het unieke ‘slide-on’ kliksysteem, waardoor het wisselen van gewichten eenvoudig en snel gaat. Tevens zorgt het roterende kliksysteem ervoor dat de schijven ronddraaien, zodat op- en neerwaartse bewegingen gelijkmatig en soepel aanvoelen. De SMARTBAR gewichten zijn gemaakt met ergonomische handgrepen, zodat ze makkelijk vast te houden zijn.

Neem om de Les Mills SMARTBAR te bestellen of voor meer informatie contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416-675101 of stuur een e-mail naar

info@studion.nl. Kijk ook eens op www.studion.nl.

NEWS

producten en

concepten

De balletbarre- workout voor een slanker, strakker en leniger figuur!

Nederland is sinds begin dit jaar een nieuwe groepsfitness workout rijker, de TrippleShape barre-workout. Gladys Daniel is als eerste ingesprongen op deze balletfitness trend die de wereld verovert en ontwikkelde de TrippleShape Barreworkout. Deze barreworkout is geïnspireerd op de succesvolle barre-classes uit Amerika, Australië en Canada.

TrippleShape staat voor 3x Power (vandaar 3 P’s): Ballettechniek, Yoga en Pilates. Deze workout is uniek, omdat er gebruik wordt gemaakt van een balletbarre voor spierversterkende- en stretchoefeningen, iets dat tot op heden niet bij een sportschool te vinden was. Het resultaat is een slanker, steviger en leniger lichaam. De training motiveert je om bewust bezig te zijn met je spieren en lichaamshouding, met als gevolg een meer zelfverzekerde en elegante presentatie. Een workout met een female touch.Voor meer informatie, kijk op www.trippleshape.nl

Nieuwe website voor Milon Cirkel

De Milon Cirkel is aan een flinke opmars bezig in Nederland en Vlaanderen. Hoogste tijd voor een heldere en duidelijke website rondom dit nieuwe trainingsfenomeen. Vanaf heden is www.miloncirkel.com in de lucht. Dé plek voor consumenten én fitnessondernemers om meer te weten te komen over dit concept dat inmiddels al in bijna 40 fitnesscentra in Nederland voor een groot verschil zorgt. Meer resultaat en plezier voor de leden, zorgt immers voor meer resultaat voor de onderneming.

Meer informatie over Milon vindt u dus nu op www.miloncirkel.com.

Nieuwe opleidingslocatie Start2move in Amersfoort

Opleidingscentrum Start2move breidt het aantal opleidingslocaties verder uit. Naast de locaties in Arnhem, Leeuwarden en Zwolle is het nu ook mogelijk in Amersfoort één van de erkende Fit!vak opleidingen te volgen. Als opleidingslocatie is gekozen voor de uiterst moderne Club Pellikaan. Club Pellikaan is het beste te vergelijken met een luxe vijfsterrenresort, groots opgezet, een sfeervolle lounge en moderne sportfaciliteiten. Een meer dan uitstekende accommodatie om het vak van Fitnesstrainer onder de knie te krijgen! Op zaterdag 29 september zal in Amersfoort worden afgetrapt met de erkende opleiding Fit!vak Fitnesstrainer A. Bij inschrijving ontvang je nu een 2-daagse cursus Personal Trainer of Bootcamp Trainer helemaal gratis! Kijk voor meer erkende opleidingen op het gebied van fitness en gezondheid op www.start2move.nl.

JUST BOUNCE® Met plezier bewegen

Volgens de NASA is trampolinespringen de gezondste en meest effectieve bewegingsvorm. Dat treft, want sinds kort is er ook voor clubs en personal trainers de mogelijkheid deze superleuke bewegingsvorm aan te bieden! JUST BOUNCE® is de nieuwe succesformule op fitnessgebied voor een enorme doelgroep, geschikt voor jong en oud. De training is ontwikkeld door personal trainer, health & life coach Remy Draaijer en vindt plaats op de Rolls-Royce onder de minitrampolines: de bellicon®. Deze trampoline heeft bungee elastieken in plaats van metalen veren, waardoor je gewicht geleidelijker wordt opgevangen en je gewrichten niet worden overbelast. Bouncen verbetert je uithoudingsvermogen, spierkracht, lenigheid en coördinatie, verhoogt calorieverbruik en vetverbranding, stimuleert je lymfesysteem en traint alle 638 spieren van je lichaam. Remy ontwikkelde verschillende lessen waaronder JUST BOUNCE® Kids, Family, Power en Gold (senioren). Meer weten? Lees op pagina 24 meer over deze succesformule. Mis het niet!

Stroops® Performance Training

De Stroops® Performance Training Tools zijn ontwikkeld voor het trainen van fundamentele bewegingsvaardigheden voor iedere sporter, om te komen tot een verbetering van prestaties in elke tak van sport of ‘daily life’. In de filosofie van Stroops geldt: Everybody is an athlete.

De Stroops® trainingsmaterialen zijn praktische tools, die zowel indoor als outdoor gebruikt kunnen worden. Ze worden door topatleten gebruikt om prestaties te optimaliseren, maar steeds vaker vinden we ze ook terug in het fitnesscentrum en in verschillende bootcamp trainingen. Stroops® maakt gebruik van Slastix Tubing Technology. Slastix (acroniem voor sleeved elastics) is een tubing, beschermd door een nylon hoes, waardoor trainen met elastische weerstand veiliger en effectiever wordt. Door de Slastix Tubing te combineren met verschillende accessoires, zoals, harnas, biceps straps, riem of Fit-Stik creëer je voor elk gewenst trainingsdoel een specifiek trainingsproduct en maak je elke training tot een nieuwe uitdaging voor je klant!

Voor meer info: www.stroops.nl

Edities