Opleidingen en trainingen

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2012

TTT Shape opleiding

29 september en 13 oktober Den Haag, 30 september en 14 oktober Amsterdam

2 curcusdagen waarin je leert hoe je alle belangrijke spiergroepen traint in een groepsles. Een uitstekende aanvulling op de basis aerobic opleiding. De meest effectieve en veilige oefeningen en variaties met gebruik van dynabands, tubes en dumbells. De perfecte opleiding voor groepslesinstructeurs die shapelessen willen geven. Ook zeer geschikt voor personal trainers en fitnessinstructeurs die hun oefeningenrepertoire willen uitbreiden.

TTT Cycle opleiding

29 september Den Haag, 19 en 26 oktober Broek op Langedijk

Deze tweedaagse opleiding is speciaal voor beginnende indoor cycling instructeurs. Geef je nog geen fietslessen of nog maar kort? Dan geeft deze korte opleiding je de juiste basis om mee te starten. TTT CYCLE trainer Danny Janson is een veelgevraagd en ervaren fitness- en cyclingdocent. Zijn enthousiasme en gave om theoretische kennis op praktische manier over te dragen zijn al jaren zijn visitekaartje. De cursist kan zelfstandig een indoor cyclingles geven, inclusief warmingup en cooldown; is op de hoogte hoe een les te differentieëren m.b.t. intensiteit en/of blessures; kan lessoortgericht effectief instructie geven en corrigeren.

The gladiator workouts®

28 oktober Den Haag

Dit is het nieuwe, high intensity (groeps)fitness en personal training concept . THE GLADIATOR WORKOUTS® bestaat in de basis uit 3 fitnessformats die alledrie specifieke fitness-eigenschappen benadrukken en perfect zijn om te periodiseren. Inhoudelijk hebben de workouts gemeen dat ze de hormoonhuishouding op de juiste manier beinvloeden. Daarbij zijn ze zorgvuldig ontworpen om zowel kracht, cardio en core te trainen op een functionele manier. In THE GLADIATOR WORKOUTS® vind je een concept van ‘ready-to-use’ trainingschema’s in een mooi en inspirerend jasje. Met een ondersteunend programma dat het geschikt maakt voor iedereen ongeacht geslacht, leeftijd of fitheid.

The gladiator workouts® fight

30 september Den Haag

TGW® FIGHT is een bijscholing van THE GLADIATOR WORKOUTS®. Certified GLADIATORS kunnen door het volgen van deze bijscholing hun status opwaarderen maar ook als niet-certified is deze training een aanwinst.

Wat kun je verwachten? Ready-to-use fitnesstrainingen gebaseerd op het TGW®-concept met vechtsportinvloeden. Zo is er een speciale MAXIMUS FIGHT en een nieuwe training met escrima-sticks, uniek in NL als groepsles! Je waant je een echte GLADIATOR.

Meer informatie over de opleidingen van Train de Trainers is te vinden op:

www.trainthetrainers.nl

2- daagse Basis opleiding XCO® certified instructor

28 September en 5 Oktober 2012 in Zoetermeer.

Het XCO® groepsfitness licentieprogramma verstevigt niet alleen je core; buikspieren en onderrug maar verbetert bovendien ook de conditie en geeft een optimale verbranding van calorieën.

2 - daagse Basis opleiding BURN®certified instructor

26 Oktober en 2 November 2012 in Zoetermeer.

Het BURN®licentieprogramma is een toegankelijke, effectieve en motiverende "shape" les. Bovendien verbrand je 33% meer Kcal door het gebruik van de extra tool; XCO set.

Meer informatie:www.burnworkouts.nl

I body•LIFE 7I2012

Pilates bijscholing

Start: vrijdag 21 september, locatie QUENO Healthclubs Groningen

Blijf up to date en zorg telkens voor vernieuwing in je lessen! Je bent Pilates instructeur en je wilt geen volledige opleiding volgen maar wel even een opfriscursus doen? In de bijscholing komt alles aan bod om je weer met nieuwe energie Pilates lessen te laten geven!

Fitness Instructor

Start: zaterdag 22 september – 5 dagen, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

In deze korte maar intensieve opleiding leer je fitnessschema's maken voor verschillende doelen, fysieke klachten, inspanningsfysiologie en anatomie, groepsfitnessles geven, houding (en waarom!), instelling van fitness toestellen en deze kritisch bekijken. Een intensieve opleiding, maar als jij er voor gaat, zullen we er alles aan doen om je te helpen tot aan de eindstreep!

Docent Yoga 2

Start 6 oktober, 2 dagen, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Je geeft al yoga les en je bent toe aan vernieuwing. Meer asana's, differentiaties, meer verdieping. In 2 dagen krijg je een geschikte aanvulling voor je lessen die je meteen in de praktijk kan brengen.

Pilates voor senioren, zwangeren en bij fysieke klachten

Zondag 7 oktober, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Werk met alle doelgroepen en differentieer in je lessen. Groepsles geven aan alleen 55+ of zwangere dames, of oefeningen individueel kunnen aanpassen? Na deze cursus kun je, o.a. door gebruik te maken van materialen, alle oefeningen zodanig aanpassen dat ze voor alle deelnemers geschikt zijn. Tevens aandacht voor nieuwe inzichten binnen Pilates.

Step workouts olv Larz Schuijling

Zondag 7 oktober 2012, Locatie QUENO Healthclubs Westerbork

LARZ komt 2 step workouts geven bij QUENO Sportopleidingen! Ben je een echte liefhebber? Nieuwe inspiratie opdoen? Join us! Je kunt kiezen voor 1 les a 15,00 of twee lessen voor 25,00. De lessen zijn toegankelijk voor instructeurs en gevorderde steppers.

Docent Yoga

Start vrijdag 12 oktober, 4 dagen, locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Intensieve opleiding om basic yoga lessen te leren geven. In de opleiding leer je diverse asana's, lesopbouw, geleide meditatie en yoga techniek. De traditionele houdingen geven rust en ruimte in het lichaam. Een geschikte trainingsvorm om mensen naar ontspanning te brengen terwijl ze zich inspannen. In de opleiding tot yoga docent wordt gewerkt met Hatha yoga.

Cycling Instructor

Start zaterdag 13 oktober, 2 dagen, Locatie QUENO Healthclubs Westerbork

In deze opleiding leer je verantwoorde lessen te geven (all the way betekent niet altijd tot je grens gaan) voor verschillende doelgroepen. Technieken, fiets instellingen, werken met je hartslagmeter, programma's maken, gedegen lesvoorbereiding, muziek keuze, doelstelling van je les en meer.

Aerobic / step Instructor

Start zaterdag 13 oktober, 5 dagen Locatie QUENO Healthclubs Westerbork

5 daagse opleiding voor step en aerobic instructeurs. In deze korte, intensieve opleiding leer je alles wat je nodig hebt om zelfstandig lessen aerobic en step te verzorgen. Deze basis is een must voor elke groepsles instructeur, ook ter ondersteuning van Body Pump, Zumba etc. Vooropleiding niet nodig. Ervaring met step, aerobic (of dans) gewenst. Je leert werken met 2 opbouw systemen, juiste lesopbouw, techniek, tijdig aangeven in de muziek visueel en aftellen (cuëing), omgaan met fysieke klachten, anatomie en fysiologie, klanten binding, elke les een “feel good ervaring” en meer.

Docent Dreumesdans

Zaterdag 27 oktober Locatie QUENO Healthclubs Westerbork

Dreumesdans (1 t/m 3 jaar) is een bewegingsvorm waarbij kinderen op een vrijblijvende manier kennismaken met bewegen en dansen op muziek. Dreumesdans heeft een duidelijke structuur en opbouw waardoor het heel geschikt is om te doen met jonge kinderen. Voor sportcentra de manier om een nieuwe doelgroep (en ouders) naar het centrum te halen.

Meer informatie over alle opleidingen en inschrijving: www.queno.nl

Fit!vak (Pre)diabetes en Obesitas

27 september Zwolle

De cursus Bewegingsdeskundige (pre)diabetes en obesitas geeft je inzicht in het ontstaan van beide ziektebeelden. Daarnaast krijg je praktische tools, om aan de slag te gaan met de door TNO ontwikkelde beweegprogramma’s.

Voor cursisten die in het bezit zijn van het diploma Fit!vak Fitnesstrainer B, is er de mogelijkheid examen te doen en het EREPS4+ diploma te bemachtigen!

Fit!vak Fitnesstrainer A

28, 29 en 30 september in Amersfoort, Arnhem, Leeuwarden en Zwolle

De opleiding Fitnesstrainer A is bedoeld voor cursisten die graag met een Fit!vak erkend diploma aan de slag willen als Fitnessinstructeur. Bovendien is deze opleiding een uitstekende basis om door te groeien naar het vak Personal Trainer.

Fit!vak Fitnesstrainer A Spoedcursus

28, 29 en 30 september in Amersfoort, Arnhem, Leeuwarden en Zwolle.

Deze verkorte cursus is geschikt voor mensen die al ervaring hebben opgedaan in de fitnessbranche of in het bezit zijn van een niet-erkend fitnessdiploma. Heb jij al jarenlang ervaring op het gebied van les- en leidinggeven of ben jij in het bezit van een ALO- of Fysiotherapie diploma?

Fit!vak Fitnesstrainer B

29 en 30 september in Zwolle en Arnhem

De opleiding Fit!vak Fitnesstrainer B is geschikt voor ambitieuze fitnessinstructeurs die graag meer kennis en ervaring willen op doen om te kunnen werken met specifieke doelgroepen. (bv. gevorderde sporters, topsporters en mensen met specifieke klachten en/of wensen). Na afloop van de opleiding ben je in staat een specifiek voedings- en trainingsplan op te stellen en de klant deskundig en effectief te begeleiden richting zijn of haar doelstelling.

BGN Kind en Voeding

29 september Zwolle

De 6 daagse cursus Kind en Voeding is een door de BGN (Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) geaccrediteerde specialisatie voor de erkende Gewichtsconsulent. De cursist leert de specifieke kenmerken betreffende voedingsbehoeften van kinderen per leeftijdscategorie. Er wordt daarnaast uitgebreid ingegaan op eetpatronen, fysiologie en stofwisseling van kinderen en adolescenten

Meer informatie is te vinden op

www.start2move.nl

Opleidingen I producten en concepten

body•LIFE 7I2012 I

Lars Fridrichs, directeur van sportcentrum Fit & Fun in Deventer: “Het karakter van GRIT STRENGTH spreekt mij bijzonder aan. Ik merk dat de deelnemers het geweldig vinden!”

Enkele maanden geleden heeft HDD Group de wereldwijde primeur gekregen van Les Mills International voor de exclusieve lancering van het allernieuwste Les Mills programma: GRIT STRENGTH. GRIT is een Engelse term die staat voor ‘doorzettingsvermogen tonen om uitdagingen te overwinnen’.

GRIT STRENGTH springt in op een belangrijke trend binnen fitness: High Intensity Interval Training (HIIT). Daarnaast vragen clubleden steeds vaker om korte workouts, die snel resultaat geven. Ook in deze behoefte voorziet GRIT STRENGTH, aangezien het programma deelnemers in slechts 30 minuten een full body workout geeft. De clubs die GRIT STRENGTH al aanbieden zijn razend enthousiast over dit vernieuwende programma verklaart in een vraaggesprek Lars Fridrichs van sportcentrum Fit & Fun in Deventer en Eerbeek het succes van GRIT STRENGTH binnen de club.

Lars Fridrichs is directeur van sportcentrum Fit & Fun in Deventer en Eerbeek. Naast het ondernemerschap, geeft Lars ook circuittrainingen, GRIT STRENGTH en helpt hij de klanten in de fitnesszaal. Lars is al sinds 1984 werkzaam in Deventer: hij heeft in 2001 Fit & Fun in Deventer overgenomen en in 2010 Fit & Fun in Eerbeek. Op dit moment zijn er ruim 3.300 leden actief binnen beide clubs. Fit & Fun biedt een all inclusive concept aan, met onder andere groepslessen, toestelfitness, een sauna en zonnebanken. De club probeert hierbij om altijd de beste service te geven. Op dit moment biedt Fit & Fun 10 Les Mills programma’s aan: BODYATTACK, BODYBALANCE, BODYCOMBAT, BODYJAM, BODYPUMP, BODYSTEP, BODYVIVE, CXWORX, RPM en sinds kort GRIT STRENGTH. De programma’s zijn op beide locaties erg populair en klanten komen speciaal voor de Les Mills programma’s naar de clubs.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Les Mills?

Lars: Ik ben gecharmeerd van de werkwijze waarop Les Mills functioneert. Daarom introduceerde ik in 2005 de Les Mills programma’s BODYPUMP en RPM. Kort hierna zijn de andere programma’s erbij gekomen. Het is duidelijk te zien dat de instructeurs enthousiast zijn tijdens het geven van de programma’s en dat ze achter het concept staan.

Hoe ben je in aanraking gekomen met GRIT STRENGTH?

Lars: Een tijd geleden las ik er iets over in een nieuwsbrief. Ik wist meteen dat GRIT STRENGTH iets voor mij was. Tevens sprak ik op de FIBO iemand van HDD Group, die mij adviseerde om de meest fitte instructeur naar de Module Training te sturen, want “het is een super zwaar programma”. In eerste instantie schrok ik hier van, maar dat liet ik niet merken. Vervolgens ben ik toch naar de Module Training gegaan en ik kan terug kijken op een hele leerzame en fantastische training. Het was zwaar, maar het ging, dankzij de professionele aanpak van de Les Mills Trainers, perfect.

Voldoet GRIT STRENGTH aan je verwachtingen?

Lars: GRIT STRENGTH voldoet zeker aan mijn verwachtingen. Het succesverhaal is simpel: klanten blijven continu mee doen. Het is tevens een mooie aanvulling op de andere Les Mills programma’s. Het karakter van de training spreekt mij bijzonder aan. Ik merk dat de deelnemers het ook geweldig vinden. Eén deelnemer vertelde mij zelfs dat het ‘verslavend’ is. Het is mooi dat ik de klanten nu kan behouden die anders naar cross fit of een soortgelijke activiteit elders zouden overstappen.

Les Mills GRIT STRENGTH is een compleet ander programma dan de andere Les Mills groepslessen. Welk verschil zie jij?

Lars: Een van de grote verschillen is de kortere duur van het programma. GRIT STRENGTH duurt slechts 30 minuten en dat spreekt de klanten aan. Dit is tevens het geval bij CXWORX, dat we in Eerbeek aanbieden. Het is een kort, maar zeer intensief en zwaar programma. De groep wordt steeds hechter en begint een echt team te worden. Klanten geven aan dat ze sterker worden en gewicht verliezen.

Hoe heb je deelnemers aangespoord om naar de GRIT STRENGTH workouts te komen?

Lars: Ik ben binnen de club rond gaan vragen of er mensen bereid waren, om aan dit programma mee te doen. Veel mensen vonden dit een leuk initiatief. Daarnaast maken we ook gebruik van posters, flyers en gemotiveerde instructeurs. Zij zijn de beste vertegenwoordigers van de Les Mills programma’s en kunnen klanten overhalen om mee te doen. GRIT STRENGTH wordt op dit moment twee keer in de week gegeven, maar we zijn van plan om dit in de toekomst uit te gaan breiden. Het aantal deelnemers dat per les mee doet is maximaal 15 personen.

Wat is je algemene indruk?

Lars: GRIT STRENGTH is echt een aanrader! Steeds meer klanten zijn geïnteresseerd in groepsfitness en GRIT STRENGTH zorgt voor meer diversiteit in de groepslessen. De eerste keer dat je mee doet is het zwaar, maar daarna weet je wat je te wachten staat.

Neem voor meer informatie over GRIT STRENGTH contact op met Les Mills via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail naar info@lesmills.nl. Kijk ook eens op de website:

lesmills.com.

advertorial I producten en concepten

Edities