Moes Chraou start nieuw vitaliteitsconcept

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2012

I body•LIFE 7I2012

De leukste - en effectiefste vorm van bewegen JUST BOUNCE® ‘the ultimate cell training’

Er is weer iets opmerkelijks de fitnesswereld binnen komen zeilen. Of in dit geval binnen komen springen. Personal Trainer en Health & Life coach Remy Draaijer kwam in Duitsland in aanraking met de bellicon®, een minitrampoline op basis van bungee elastieken. De bellicon® wordt aangemerkt als de Rolls-Royce onder de minitrampolines. Door de bungee elastieken wordt je gewicht geleidelijk opgevangen, waardoor je gewrichten niet worden overbelast. Remy haalde de bellicon® naar Nederland, ontwikkelde JUST BOUNCE® en een nieuw fitnessconcept was geboren.

Remy: “Er zijn veel methoden om fit te blijven, maar volgens de huidige wetenschap is er één methode die speelser, leuker, effectiever, makkelijker en gezonder is dan welke andere methode dan ook: trampolinespringen. De NASA bestempelt trampolinespringen zelfs als de meest effectieve vorm van bewegen.”

JUST BOUNCE® groepsles

Remy Draaijer noemt JUST BOUNCE® een holistisch bewegingsprogramma. “Door de les direct te beginnen met balansoefeningen (ook met gesloten ogen) is het nagenoeg onmogelijk met je gedachten af te dwalen. De instabiele ondergrond maakt dat je alle zeilen bij moet zetten om in balans te blijven, waardoor je tijdens de les maar ook daarna beter gefocust bent. Tegelijkertijd ervaren de deelnemers de lessen als heel speels, je ziet alleen maar vrolijke gezichten.”

Remy ontwierp verschillende groepslessen – Kids, Starters, Power, Family en Gold (senioren) – die bestaan uit coördinatie-, balans -, conditie -, interval -, freestyle -, kracht-, stretch, - en ontspanningsoefeningen. Je hoeft niet per se op het ritme van de muziek te bewegen. Ook de minder ritmisch ingestelde sporter komt dus aan zijn trekken. Een ander groot voordeel is dat je op je eigen niveau kunt trainen. Remy Draaijer: “Zelfs als je tijdens het bouncen je voeten voortdurend op de trampolinemat houdt, geef je je lichaam een geweldige training. Dat maakt JUST BOUNCE® ook een veilige manier van trainen.”

Total Body Training

Bouncen stimuleert je lymfesysteem, verhoogt je celstofwisseling, vergroot je spierkracht, lenigheid en coördinatie, verbetert je uithoudingsvermogen en verhoogt je calorieverbruik en vetverbranding. Bouncen traint alle 638 spieren van je lichaam. Remy: “Als je tijdens het bouncen met je hand je biceps omvat, voel je deze spier aanspannen en ontspannen. Dit gebeurt bij alle spieren in je lichaam. Ook de ademhaling speelt een belangrijke rol. De zogenaamde JUST BOUNCE® ademhaling zorgt voor meer ontspanning tijdens inspanning. JUST BOUNCE® zou je daarom behalve een training vooral een EXPERIENCE kunnen noemen.”

Ervaring deelneemster Wendy Mulder

“Mijn huisarts vertelde mij dat het vanwege mijn overgewicht niet goed was om te gaan hardlopen, je belast dan je gewrichten te veel. Ik baalde daarvan, want ik wilde juist sporten om kilo's kwijt te raken. Toen vriendinnen me meenamen naar een JUST BOUNCE® les, was ik meteen verkocht. Het is superleuk, mijn gewrichten blijven gespaard en mijn conditie wordt steeds beter. De JUST BOUNCE® lessen zijn goed te volgen en er is een leuke, ontspannen sfeer. Ik kan het iedereen aanraden!”

Premium fitnessclubs

Guus van der Meer van Special Sports Amstelveen: “Zeven maanden geleden kwam ik Remy Draaijer voor het eerst tegen. Zijn enthousiasme en levensfilosofie maakten mij nieuwsgierig naar zijn JUST BOUNCE® concept. Na een introductie op onze open dag bleek de belangstelling hiervoor zo groot dat we nu al zes uur ingeroosterd hebben, waarvan twee voor kinderen. De lessen zijn een groot succes.”

Ook bij SportLagune Heerhugowaard zijn ze enthousiast. Wibo Janssens: “Net als bij elke nieuwe rage waren wij in het begin wat terughoudend, ieder nieuw concept belooft je immers de hemel. De training en kennismaking met JUST BOUNCE® gaven onze instructeurs van SportLagune echter de volle overtuiging dat JUST BOUNCE® een hit wordt. Na ruim 5 maanden weten wij dat we een succesformule in huis hebben gehaald. We hebben nieuwe leden aangetrokken en een groot aantal sporters is lid gebleven vanwege deze nieuwe bewegingsvorm. Investeren in JUST BOUNCE® verdient zich al binnen 6 maanden terug!”

Overgewicht en ouderen

Verrassend voor Guus van der Meer was ook het feit dat ouderen de lessen kunnen volgen. “Het beweeglijke oppervlak is een uitdaging voor de sensomotoriek en blijkt naadloos aan te sluiten bij de huidige trend van trainen op instabiele ondergrond. Ook deelnemers met overgewicht genieten zichtbaar van de zweefmomenten. Er zijn meerdere soorten bungee elastieken, afgestemd op het gewicht van de deelnemers.”

Magneetwerking voor clubs

JUST BOUNCE® lessen zijn laagdrempelig en toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen, voor vrouwen en mannen, voor alle niveaus. JUST BOUNCE® bereikt dus een enorme doelgroep.

Remy: “Het leuke van bijvoorbeeld de JUST BOUNCE® Family les is dat kinderen samen met ouders en grootouders aan dezelfde les kunnen deelnemen. Maar JUST BOUNCE® kan ook prima worden ingezet tijdens bijvoorbeeld Personal Training, circuittraining en bootcamp.”  

JUST BOUNCE® Opleiding

De 2 daagse JUST BOUNCE® opleiding voor trainers en personal trainers wordt gegeven op 15 en 16 september, 13 en 14 oktober, 10 en 11 november en 8 en 9 december 2012 bij Special Sports in Amstelveen. Er zijn vier updates per jaar.

JUST BOUNCE® Licentie

Er zijn aantrekkelijke licenties / verdienmodellen voor clubs en voor personal trainers.

JUST BOUNCE® presentatiemiddagen voor clubs en trainers

Ervaar JUST BOUNCE® op een van de volgende dagen:

22 september, 20 oktober, 17 november en 15 december 2012

Locatie: Special Sports te Amstelveen

Tijd: 14.00 uur - 16.00 uur

Deelname gratis!

Opgeven kan via onderstaand mailadres of telefonisch.

Voor meer informatie:

Health Improvement BV, JUST BOUNCE®

+31(0)235731835 / +31(0)654323689

info@justbounce.eu, www.justbounce.eu

just bounce I producten en concepten

body•LIFE 7I2012 I

Edities