JUST BOUNCE® ‘the ultimate cell training’

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr7 2012

I body•LIFE 7I2012

Milon maakt het verschil bij Samm Bewegen en Voedingsadvies

Monique, vertel eens over de opening van je zaak?

Dat was vrij hectisch. Door diverse vertragingen zijn we later open gegaan dan gepland. De openingsdagen zijn erg druk bezocht en door een goede openingsactie hebben we die eerste dagen 55 leden kunnen inschrijven.

Hoe was de concurrentiesituatie destijds?

Bijna hetzelfde als nu. Dongen heeft 25.000 inwoners en 6 fitnesscentra. Men dacht dat wij iets vergelijkbaars hadden. Gelukkig konden we met een proeftraining snel duidelijk maken dat trainen op de Milon Cirkel wel degelijk iets heel anders is.

Wat is je sterkte?

We zijn niet zo massaal en daarmee erg toegankelijk. Ook voor een doelgroep die niet zo snel naar een fitnessclub zou gaan. De Milon Cirkel sluit daar perfect op aan. Slechts 2 maal per week 35 minuten is erg goed vol te houden en in de cirkel heerst altijd een leuke sfeer.

Gaat de Milon Cirkel niet vervelen na verloop van tijd?

Nee, het overgrote deel van mijn leden traint al vanaf het begin. Ik ben wel van mening dat enkele mensen niet komen sporten omdat ze het zo leuk vinden, maar doordat de Milon cirkel resultaatgericht trainen is en omdat de training maar 35 minuten duurt is het goed vol te houden. En wat zeer belangrijk is: ze gaan met een goed gevoel weer naar huis omdat ze zich fitter en energieker voelen na de training.

Heb je met alleen de Milon Cirkel nog wel voldoende aantrekkingskracht?

Jazeker. Ik merk dat de mond-tot-mond reclame zijn werk goed doet. Inmiddels zijn we ook zeer actief op de website. Ook richt ik me op specifieke doelgroepen. In april had ik 30 rug-patiënten in huis voor een rugonderzoek waarvan er 20 lid zijn geworden.

Merk je dat je de leden echt resultaat kan bieden?

Ja en nee... Op trainingsvlak absoluut. Ze voelen zich fitter en energieker en worden in de meeste gevallen slanker en strakker. Maar het meeste resultaat van afvallen komt toch in combinatie met de juiste voeding. Vandaar dat ik ook verschillende voedingsadviezen geef en de leden begeleid. Helaas is het niet altijd mogelijk om grip te houden op hun voedingspatroon.

Voedingsadvies, begeleiding. Er komt veel op jouw bordje lijkt me…

Het is inderdaad wel druk maar ik doe het met veel plezier. Door de juiste indeling in de zaak is het overzichtelijk en goed te combineren met voedingsadvies. Midden in de Milon Cirkel heb je oog voor iedereen, zelfs als je een nieuw lid aan het instrueren bent.

Is een kleine club wat jou betreft de toekomst?

Personeel en huisvesting zijn de grootste kostenposten in een regulier fitnesscentrum. Die beide zaken heb ik kunnen beperken. En door mijn onderscheidende product, de Milon Cirkel kan ik meer persoonlijke aandacht schenken aan de leden, waar mensen zich toch prettiger bij voelen. Ook is een kleine club voor veel mensen laagdrempelig om binnen te stappen.

Hoe ondersteunt Milon je in je ondernemerschap?

Erg goed en daar ben ik enorm blij mee. Ze komen gevraagd en ongevraagd met advies over alles wat eventueel verbeterd kan worden, ik kan altijd naar de gratis opleidingen toe en leer van de andere Milon-clubs via de Netwerk meeting.

Wat is je advies voor andere ondernemers?

Het Milon concept zit erg goed in elkaar. Zeker de moeite waard om je eens goed in te verdiepen. Leden werven lukt in de meeste gevallen wel, maar wat doe je daarna? Ik focus me ook veel op ledenbehoud. De motiverende Milon training helpt daar erg goed bij en dus zijn veel van mijn leden al meerdere jaren actief bij me. In ledenbehoud ligt een uitdaging voor de fitnessbranche die Milon zeker kan helpen invullen.

Als een van de eerste in Nederland werd er een Milon Cirkel geleverd bij Samm in Dongen (NB). Mei 2008 was het eindelijk zover, na een flinke verbouwing. Monique van Boxel kan met recht een ervaringsdeskundige genoemd worden als het gaat om Milon. Daarom zochten we haar op…

advertorial I producten en concepten

Samm bewegen en

voedingsadvies

Milon Cirkel vanaf het begin (mei 2008)

Overige faciliteiten: BellaBody, vacustep en voedingsadvies, (sport)massages, wellness, natuurgeneeskundig therapeut, voetreflex therapie

body•LIFE 7I2012 I

Edities