Life Fitness introduceert met Discover een

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2012

I body•LIFE 8I2012

NEWS

BGN Gewichtsconsulent spoedopleiding in 10 dagen

In de huidige samenleving is er steeds meer vraag naar deskundigen op het gebied van voeding. Deze opleiding kan dus een interessante aanvulling zijn voor personal trainers, fitness trainers, fysiotherapeuten en sportleraren. De reguliere Gewichtsconsulent opleiding van Opleidingen 2000 duurt 18 lesdagen. De verkorte Gewichtsconsulent opleiding in slechts 10 dagen van Opleidingen 2000 is speciaal bedoeld voor mensen met voorkennis op het gebied van sporten, bewegen en het menselijk lichaam. Deze opleiding wordt erkend door de Beroepsvereniging

Gewichtsconsulenten Nederland. Met deze erkenning wordt uw consult geheel of gedeeltelijk vergoed door vele zorgverzekeraars. Opleidingen 2000, dé specialist in sportopleidingen. www.opleidingen2000.nl - info@opleidingen2000.nl

Branche actueel

Les Mills ‘Fairy Tales’ Megakwartaal 2012

Tijdens het komende Les Mills Megakwartaal op 17 en 18 november met als thema Fairy Tales, komen duizenden Les Mills instructeurs uit Nederland en België bijeen in NH Koningshof te Veldhoven. Dit jaar organiseren we voor de 11e keer het Megakwartaal, waarbij het 11e Les Mills programma, GRIT STRENGTH, voor de eerste keer op het Megakwartaal wordt gepresenteerd. Op het Megakwartaal zullen alle 11 de Les Mills programma’s aan bod komen en deze worden onder andere gepresenteerd door de internationale trainers Dan Cohen, Corey Baird en Vanessa Labort. Traditiegetrouw vindt er op de zaterdagavond weer de megaparty plaats met als thema Mysteryland.

Schrijf je in als instructeur of introducé via www.megakwartaal.nl of neem contact op met Les Mills via +31 0416 34 97 25

2-daagse specialisatie voor Freestyle groepslesinstructeurs

Op de congressen en inspiratie dagen zagen we al dat je als centrum meer moet doen om je doel en omzet te bereiken. Een kracht hierbij zijn groepslessen. Freestyle instructeurs als Lars Schuijling trekken volle zalen. Om verder te komen biedt QUENO Sportopleidingen Step advanced in twee dagen aan. Instructeurs leren in de opleiding verschillende gevorderde systemen. Cross phrasing 2 the max, dancing steps, magical change, syncopations en meer. Meer leuke, complexe combinaties opbouwen volgens een basis methodiek waardoor iedereen mee kan komen in de workout! De eerstvolgende Step Advanced start zondag 2 december.

Voor meer informatie:www.queno.nl

Bootcamp Trainer Winter Edition van start

Speciaal voor de echte bikkels organiseert opleidingscentrum Start2move op de zaterdagen 12 en 26 januari een 2-daagse cursus Bootcamp Trainer in Zwolle.

Deze cursus is geschikt voor trainers die graag gerichte en gevarieerde buitentrainingen willen verzorgen aan groepen of individuen. Je leert uitdagende en veelzijdige trainingen aan te bieden voor zowel de absolute beginner als de gevorderde sporter. Deze wellicht zeer koude cursus leert je in het bijzonder om te gaan met wisselende weersomstandigheden.De cursus kan worden afgesloten met een branche-erkend diploma Bootcamp Trainer.

Voor meer informatie:www.start2move.nl/bootcamp-trainer

Schrijf je nu in voor de JUST-QUIT Tour

JUST-QUIT is een uniek programma, ontwikkeld door LAPT en powered by Mindmarker, waarin rokers gedurende zes maanden worden geholpen van hun lichamelijke en geestelijke verslaving af te raken. Jaarlijks doen ruim één miljoen rokers een stoppoging, waarvan slechts vijf procent slaagt. LAPT brengt daar verandering in! Zowel LAPT licentiehouders als niet-licentiehouders kunnen JUST-QUIT aanbieden. LAPT geeft regelmatig interactieve ondernemersbijeenkomsten waarin de mogelijkheden van JUST-QUIT worden toegelicht. De eerstvolgende JUST-QUIT workshop staat gepland op: vrijdag 30 november bij Fit Sports – Emmen. Kijk voor meer informatie op www.justquitsmoking.nl of neem contact op met LAPT via telefoonnummer +31 (0)416 54 32 32 om je in te schrijven voor de JUST-QUIT Tour of stuur een e-mail naar info@lapt.nl.

Lancering Core Power Functional Training Zone tijdens PT Planet

Het PT Planet Congres van vrijdag 26 oktober zal in het teken staan van de lancering van de Core Power Functional Training Zone. EFAA opleidingen en Meijers Fit & Gezond hebben de handen ineen geslagen om te komen met een functioneel trainingsconcept, waarin de beste trainingsmaterialen worden gecombineerd met een hoogwaardig trainingsprogramma, een lezing over Functional Training en sterke, praktijkgerichte workshops.

Inschrijven kan via www.ptplanet.nl of kijk op www.corepower.nl

Effectiviteit 10-daagse Sportvastenkuur bewezen

Sportvasten presenteerde onlangs de nieuwe tussenresultaten van 6 maanden wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van Sportvasten met betrekking tot de afname van gewicht en buikomvang. Daarmee wordt de kritiek van onder andere voedingsexpert Dr. Frank weerlegd. Zes maanden na een 10-daagse Sportvastenkuur, verliezen mannen en vrouwen nog steeds gewicht en buikomvang. Het onderzoek is opgezet door bewegingswetenschapper drs. Miriam van Reijen. De eindresultaten van dit 1-jarig durend onderzoek worden in 2013 gepresenteerd.

Nieuw: Preventiecentrum Management opleiding

Inmiddels zijn er meer dan 30 centra die zich Fit!vak preventiecentrum mogen noemen. Zij hebben door middel van de preventiecentrum management opleiding van EFAA, het Fit!vak preventiecentrum keurmerk behaald. Deze centra onderscheiden zich, door middel van het keurmerk, van hun concurrenten door zich te profileren als hét preventiecentrum in hun regio. Tevens hebben zij een samenwerking gelegd met de eerstelijnszorg en zorgprofessionals in de regio. Inmiddels heeft EFAA voor centra die de organisatie al grotendeels op orde hebben een ‘Zelfstandig programma Preventiecentrum’ samengesteld. Er zijn centra die de organisatie en samenwerking met de zorg dermate hebben staan, dat ze aan een verkort preventie centrum traject kunnen deelnemen.

Meer informatie over de zelfstandige opleiding Preventiecentrum vindt u op www.efaa.nl onder ‘Opleidingen/management’. Mailen kan ook naar info@efaa.nl of bellen naar 0495-533229.

2 daagse JUST BOUNCE® Trainers opleiding

Deze opleiding voor trainers en personal trainers wordt gegeven op 10 en 11 november en 8 en 9 december 2012 bij Special Sports in Amstelveen. De oefenvormen: balans -, coördinatie -, conditie -, interval -, freestyle -, kracht -, flexibiliteits -, relaxoefeningen op de minitrampoline worden gegeven op basis van ontspanning en respect voor de zwakke schakels in het lichaam. Tijdens de opleiding is er behalve aandacht voor de verscheidenheid aan oefenvormen ook aandacht voor andere gezondheidspijlers zoals: ontspanning, rust en slaap, voeding, super-foods, water, detox en omgevingsinvloeden.

Voor meer informatie: info@justbounce.eu of www.justbounce.eu

body•LIFE 8I2012 I

Edities