body•LIFE Awards 2012 uitgereikt

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr8 2012

I body•LIFE 8I2012

Uitbreiding programma Goflex vloeren

Een nieuwkomer in het assortiment van Mansom Fitfloor is de Goflex High Impact Rubber vloer.

Deze vloer bestaat uit tegels van 3 cm dik en 50 cm vierkant, die worden gelegd met behulp van een koppelsysteem. De toplaag van de vloer heeft een gesloten oppervlak, waardoor hij eenvoudig kan worden schoongemaakt, vooral als deze ook nog wordt behandeld met een extra coating. Deze krachtpatser is zeer goed toepasbaar in de Free Weight Zone van uw centrum, op plaatsen waar gewerkt wordt met zware halters. Ook kan de vloer worden gebruikt op plaatsen waar contactgeluid een probleem is zoals, bijvoorbeeld, onder de Power Plate. Qua uitstraling is het een vloer zoals u gewend bent van Mansom Fitfloor; een robuuste rubber tegelvloer die tegen een stootje kan en uitstekend te combineren is met een kunststof vloer of een Goflex rubber vloer.

Voor meer informatie: www.mansomfitfloor.nl

NEWS

producten en

concepten

Nieuwe vertegenwoordiging Radical Fitness Benelux

Radical Fitness Benelux heeft de N’kosi Emmanuel (Manu) via zijn bedrijf "Nkosifit bvba/sprl", officiële aangesteld als de vertegenwoordiger voor Nederland. De ervaring en de kwaliteit van het werk in de fitnesswereld van de heer N’kosi hebben de doorslag gegeven. Hij is als Master trainer en Trainingsmanager Radical Fitness Benelux, al enkele jaren actief voor Radical Fitness. Radical Fitness is een groep die wereldwijd en sinds jaren gekend is door duizenden leden en professionele beoefenaars van fitness vanuit de 5 continenten en meer dan 30 landen. Het concept genaamd "I.M.F.", gelanceerd in 2004 door de beroemde Argentijnse choreografen Nathaniel en Gabriela Leivas, is een revolutionair en creatief groepslessen systeem en het perfecte evenwicht vormt tussen Freestyle en voorbereide choreographie.

Voor meer informatie: www.radicalfitness.net

Groepslesprogramma Vbarre® nieuwste trend in Fitnessland

De fitnessbranche blijft in ontwikkeling en kent op dit moment twee nieuwe belangrijke stromingen, namelijk Dans (zoals Zumba & Hip Hop) en Bootcamp (zoals Functional training & Crossfit). Beide trekken een ander publiek, maar laten ook een groot deel van het fitnesspubliek buiten beschouwing. Vbarre gaat dit gat opvullen en is daarmee het nieuwste groepslesprogramma op de Nederlandse markt. Kort gezegd, een combinatie tussen basis ballethoudingen, pilatesoefeningen en oefeningen die we kennen vanuit de fitness. De les is voor iedereen geschikt, dus ook als je geen dansachtergrond hebt. Tijdens de les wordt er gebruik gemaakt van een (ballet) barre, mat, tube, gewichtjes en een pilatesbal. De oefeningen volgen elkaar snel op en bij iedere oefening worden meerdere spiergroepen tegelijkertijd gebruikt. Hierdoor is de Vbarre les een intensieve workout gericht op het gehele lichaam, maar zeker ook geschikt om de bekende ’probleemzones’ - zoals heupen, benen en buik - aan te pakken.

Met Vibram FiveFingers de sportschool in!

Fitness, running, watersporten, yoga, wandelen, klimmen. Voor iedere sport of activiteit heeft Vibram de ideale FiveFingers. Een ding hebben ze in ieder geval gemeen: ze ondersteunen de natuurlijke bewegingen van het lichaam. Nieuw in de collectie is de KomodoSport; een multifunctioneel model voor de meest actieve fitness-enthousiasteling. Verschillende features van de KSO, zoals de hoogsluitende beschermingslaag aan de bovenzijde, komen terug mét functionele verbeteringen. Voor de eerste keer introduceert Vibram in dit type een revolutionair naadloos, 2 millimeter dik PU & CoolMax voetbed om de wrijving in de schoen te verminderen. De dunne boven-laag biedt niet alleen extra bescherming tegen steentjes en gruis, maar is ook scheurbestendig en ultra-ademend. De tenen zijn voorzien van een extra teenbescherming. 

Vibram FiveFingers zijn anders dan alle andere schoenen in de wereld. Ze beschikken over een unieke blote voettechnologie die talloze gezondheidsvoordelen biedt. FiveFingers verbeteren de biomechanica van het lichaam zodat je kunt bewegen zoals de natuur dat bedoeld heeft. 

Voor meer informatie:www.fivefingers.nl

Myline gaat van start met de eerste partnerclubs in Nederland

Myline is het succesvolle afslankprogramma uit Duitsland. Sinds kort kan er nu ook in de Nederlandse fitnessclubs aan dit programma deelgenomen worden. Amstelhof Sport & Health Club in Uithoorn en Living Healthy in Berlicum behoren tot de eerste Clubs in Nederland die een myline licentie hebben verworven. Het myline programma ondersteund de leden van de fitness clubs bij het afslanken en leidt duurzaam tot een gezondere levensstijl. De myline cursus duurt 8 weken. In deze periode vallen de myline deelnemers gemiddeld 6,5 kg af. Onafhankelijke studies aan Duitse universiteiten hebben het succes en de aanhoudende werking van het myline afslankprogramma bewezen.

Verdere informatie over myline Nederland, onder tel.: +49 (0) 5265 99091 of per Email: h.vanoosten@myline24.de

Precor verbindt de functionele trainingssoftware Preva met Networked Fitness

Preva is de nieuwste fitness-software van Precor. Met dit fitnessprogramma krijgt de training in de sportschool een totaal nieuwe invulling en krijgt de sporter de beschikking over de modernste techniek op sportgebied. Networked Fitness van Preva verbindt mensen met elkaar tijdens hun fitnessactiviteiten, combineert verschillende trainingen of begeleidt sporters bij het bereiken van hun persoonlijke doel d.m.v. een langetermijnplanning. Sporters kunnen door het invoeren van eigen parameters een persoonlijk trainingsprogramma samenstellen dat zoveel mogelijk op de eigen wensen is afgestemd. Op het display ziet de gebruiker niet alleen het door hem gekozen entertainmentmedium van zijn keuze maar ook de huidige stand van zijn training, en zo wordt een effectieve work-out ook nog onderhoudend. “Preva Net is een opwindend, nieuw feature binnen onze Networked Fitness-oplossingen”, aldus Stijn De Bie, Business Director Precor Benelux. “Het is een onderdeel van ons voortdurend groeiende Preva-aanbod dat is ontwikkeld enerzijds om sportscholen een concurrentievoordeel te bieden en anderzijds om fitnessbeoefenaars te ondersteunen bij het bereiken van hun persoon-lijke doel door optimaal gebruik van nieuwe technologieën.”

Voor meer informatie: www.precor.nl

Terug ontvangen premies via Belastingdienst en UWV door FitSelect hoopvol

Sinds begin dit jaar biedt FitSelect werving & selectie bedrijven binnen de fitness, wellness en leisurebranche exclusief de mogelijkheid om over een periode van 5 jaar te veel afgedragen premies en onbenutte subsidies terug te kunnen vorderen via de Belastingdienst en het UWV. Deze zgn. Recovery Audit gebeurd op “no cure no pay” basis en kan u als bedrijf dus alleen maar voordeel opleveren. Inmiddels zijn de eerste resultaten bekend met verrassende en klinkende resultaten. Bij clubs die dachten alles goed geregeld te hebben of het in eerste instantie niet interessant vonden maar toch wel wilden proberen, kwamen bedragen tussen de € 5.000,00 en € 25.000,00 terug. “Natuurlijk is dit geen garantie dat dit ook bij iedere club zo is, maar vanuit de gedachte “baat het niet dan schaadt het niet” is het zeker het proberen waard”, aldus Jack van Hoof van FitSelect.

Voor meer info: www.fitselect.nl of via Jack van Hoof: 06 27 02 00 37 of jvanhoof@fitselect.nl

Edities