Column Vlaminckx

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2012

Vetverbranders zijn dan ook hét handelsmerk van Stacker2 geworden. Als nummer 1 op afslankgebied staan de producten van Stacker2 bekend om de sterkste extracten in de markt. Sinds het Nederlandse bedrijf Stacker Europe vanaf 2010 de Europese markt exclusief bedient, is Stacker2 in Europa een gevestigde merknaam die bekend staat om de krachtigste en kwalitatief hoogwaardigste producten in de markt.

Groeiende populariteit

Stacker 4, Black Burn en Testo-4HD zijn momenteel de best sellers in Europa. “Van IJsland tot Griekenland en van Rusland tot Spanje, in ieder Europees land wint Stacker2 aan populariteit en marktaandeel”, vertelt Ralph van Renselaar, eigenaar van Stacker Europe. Sinds 2004 is hij actief binnen de import/export en samenstelling van sportvoeding, afslankproducten en energiedrankjes. Daarvoor heeft hij een bachelor food & business afgerond. In 2010 heeft Ralph Stacker Europe opgezet in samenwerking met de Amerikaanse licentiehouder van het merk Stacker2. “Er is toen gekozen voor een strategie om het Amerikaanse merk in een Europees jasje te steken. Dat hield in: een fantastische uitstraling en etikettering, productclaims en samenstellingen die kloppen met de Europese wetgeving. Dit alles binnen een scherpe prijs/kwaliteitverhouding en een stabiele prijs. Door deze strategie is Stacker2 er in geslaagd om een toonaangevend merk in Europa te worden met een afzet in 24 landen.” Volgens Ralph zijn de Stacker2 producten niet meer weg te denken uit het schap van de sportvoedingswinkel, gezondheidswinkel, drogist en sportschool. “Iedere dag ontdekken duizenden mensen dat de Stacker2 producten qua uitstraling, smaak en werking tot het beste behoren dat er verkrijgbaar is. Wat dan ook opvalt, is dat mensen die Stacker gebruiken, steeds weer naar het merk teruggrijpen. Dit leidt al jarenlang tot een groeiend marktaandeel en klanten die graag bij ons terugkomen”, aldus Ralph.

Ontwikkeling

De ontwikkelingen bij Stacker2 staan echter niet stil. Een team van meer dan 120 mensen, waaronder een eigen ‘research and development’ afdeling, werkt continu aan verbeteringen en nieuwe producten. Ralph: “Soms zijn de verbeteringen zichtbaar, zoals de uitgesproken labels van de sportlijn, of de Rush promoverpakking met een gratis T-shirt. Andere verbeteringen zijn niet zichtbaar en zitten in het optimaliseren van de smaak van de energiedrankjes en de sportvoeding.” Rush bijvoorbeeld was vorig jaar een van de meest succesvolle pre-workout introducties. Het product was door de aanwezigheid van het ingrediënt 1,3-dmaa supersterk. De roep om een versie van Rush zonder dmaa werd steeds luider waar Stacker Europe snel op ingesprongen is. Wij kunnen producten aanpassen niet alleen op de veranderende wetgeving, maar ook wat de Europeaan wil. Wat dit punt betreft zijn we onderscheidend vergeleken met het oude importeren van kant-en-klare Amerikaanse producten. Vanuit de vraag uit de markt is de onlangs geïntroduceerde Rush Accelerated dan ook gelanceerd, een versie die net zo krachtig is als voorheen en verkrijgbaar in 3 topsmaken (fruit punch, tropical lemonade, sinaasappel). Dit pre-workout product zorgt volgens Ralph voor betere, fellere en energiekere training met een waanzinnige adrenalinerush en een maximale pomp die je met reguliere supplementen niet bereikt. “Dit product is Stacker2’s sterkste en het meest effectieve (100% dopingvrije) pre-workout supplement die de fysieke grenzen verlegt.”

Daarbij wordt de kwaliteit van de extracten en de hoeveelheid werkzame alkaloïden per mg, ook op microniveau, continu in de gaten gehouden en geoptimaliseerd om zorg te dragen voor het best mogelijk eindproduct. NVE Pharmaceuticals beschikt over het farmaceutische GMP certificaat, die alleen ter beschikking wordt gesteld aan bedrijven die voldoen aan de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. “Dat is ook bittere noodzaak”, zegt Ralph. “De Europese markt beschermt haar eigen Europese producten sterk. Het wordt dan wat betreft ingrediënten, etiketten en claims voor Amerikaanse merken steeds lastiger om in Europa verkocht te worden.” Een voorbeeld hiervan is de in werking tredende EFSA wetgeving, een wetgeving die iedere claim die niet 100% bewezen is, verbiedt. Voor producten van buiten de EU (met name Amerika) is dat een groot probleem, omdat de Amerikaanse verpakking in 90% van de gevallen niet EFSA proof is. “Er bestaat grote vraag naar Amerikaanse merken die een eigen visie op de Europese markt hebben en daar de producten op aanpassen. Stacker Europe sloeg deze slag in 2010 al en werkt enkel met producten die aan bovenstaande eisen voldoen. Hierdoor is er een grote continuïteit in de afzet.”

Waarom voedingssupplementen?

Een andere discussie die speelt is waarom mensen voedingssupplementen moeten gebruiken. Alle belangrijke vitaminen en mineralen zitten toch in de dagelijkse voeding? Ralph: “Natuurlijk zitten er in normale voeding voldoende voedingsstoffen. Maar als je wilt afslanken of wilt aankomen of spieren wilt kweken, dan is dat met normale voeding ontzettend moeilijk. Veel mensen hebben door gebrek aan informatie, ingeslopen gewoonten of door drukte, gewoon niet de mogelijkheid om volledig op eigen kracht hun doelen te bereiken. Op dat moment bieden voedingssupplementen ontzettend veel toegevoegde waarde.” Ralph noemt enkele voorbeelden van situaties waarin supplementen en sportvoeding helpen bij het behalen van persoonlijke doelstellingen, zoals dankzij de Stacker 4 fatburner. Een product dat afslanken gemakkelijker maakt en zorgt voor sneller verlies aan kilo’s. Terwijl een pre-workout product, zoals de populaire Rush Accelerated ervoor zorgt dat je energie en kracht hebt om zwaar te trainen. Een ander voorbeeld is het eiwitsupplement 100% Whey waarmee de hersteltijd van de spiervezel wordt verkort en de rustfase (groeifase) wordt verlengd. “En met onze proteïnereep, zoals Go Pro bieden we een lekker tussendoortje, maar dan wel een met een gezondere voedingswaarde en minder snelle suikers. Zo verschaffen we voor elk wat wils.” Sportscholen die geïnteresseerd zijn, kunnen met Stacker Europe contact opnemen voor directe leveringen. Er is sprake van zeer lage minimale bestelbedragen (100 euro) en producten kunnen per stuk afgenomen worden. Door een effectief en gestroomlijnd logistiek systeem worden orders vrijwel altijd binnen 24 uur geleverd.

www.stackereurope.com

voedingssupplementen I producten en concepten

body•LIFE 9I2012 I

Edities