Milon maakt het verschil bij: BoukeSport in Reusel

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr9 2012

I body•LIFE 9I2012

Nieuwe EU-wetgeving: consument staat in de kou

Vanaf 14 december treedt de nieuwe wetgeving voor gezondheidsclaims in werking. Doel is consumenten te beschermen tegen misleidende reclame-uitingen over voedingmiddelen en -supplementen. De verwarring onder consumenten dreigt echter alleen maar toe te nemen. Dit meldt het tijdschrift Fit met Voeding in haar nieuwste nummer. Ruim zes jaar is de EFSA (Europese Voedsel Veiligheid Autoriteit) bezig geweest met de beoordeling van zo’n 4.000 ingediende gezondheidsclaims over voeding. Het resultaat: slechts 222 gezondheidsclaims zijn toegewezen en mogen legaal op verpakkingen, folders en websites worden vermeld. Het betreft voornamelijk claims over bekende vitamines. Op veel producten mag niet meer worden vermeld waarvoor ze dienen. Voorbeeld: een getekend hartje op het etiket van een coënzym Q10-voedingssupplement is voortaan verboden. Het woord ‘energie’ mag er evenmin op staan. Voor de consument is het raadzaam voortaan zélf op zoek te gaan naar informatieve en betrouwbare bronnen over (specifieke) voedingssupplementen. Het tijdschrift Fit met Voeding wil de komende jaren in die behoefte voorzien, naast de website www.ortho.nl.

Les Mills ‘Fairy Tales’ Megakwartaal boordevol beleving!

In het weekend van 17 en 18 november vond het Les Mills Megakwartaal 2012 plaats in NH Koningshof te Veldhoven. Tijdens dit weekend namen bijna 3.000 instructeurs en club introducés deel aan de nieuwste releases van de inmiddels 11 Les Mills programma’s. De Internationale Les Mills Trainers die dit jaar waren uitgenodigd voor het evenement, Dan Cohen, Corey Baird en Vanessa Labort, zorgden samen met het Nationaal Trainersteam ervoor dat het Megakwartaal een onvergetelijke ervaring werd!

Alle activiteiten van het Megakwartaal stonden in het teken van het thema ‘Fairy Tales’. Naast de magische aankleding, de speciale workshopsessies en de diverse standjes, zorgde ook het knallende Mysteryland feest op zaterdagavond ervoor dat het evenement bol stond van beleving. Zo’n 600 man sloot tot in de late uurtjes als ‘One Tribe’ de eerste dag van het event in stijl af.

De reacties van deelnemers aan het evenement zijn overweldigend. Aan Les Mills de taak om het volgend jaar weer te overtreffen!

Kijk voor de vele foto’s en filmpjes van het evenement op de Facebook pagina van Les Mills: facebook.com/LesMillsNetherlandsBelgium of www.megakwartaal.nl.

NEWS

Business nieuws

Nieuw: Preventiecentrum Management opleiding, zelfstandig programma.

Inmiddels zijn er meer dan 30 sportcentra zie zich Fit!vak preventiecentrum mogen noemen.

Zij hebben door middel van de preventiecentrum management opleiding van EFAA, het Fit!vak preventiecentrum keurmerk behaald.

Deze centra onderscheiden zich, door middel van het keurmerk, van hun concurrenten door zich te profileren als hét preventiecentrum in hun regio. Tevens hebben zij een samenwerkingsverband opgezet met de eerstelijnszorg en zorgprofessionals in de regio.

Inmiddels heeft EFAA voor centra die de organisatie al grotendeels op orde hebben een ‘Zelfstandig programma Preventiecentrum’ samengesteld. Er zijn centra die de organisatie en samenwerking met de zorg dermate hebben staan, dat ze aan een verkort preventie centrum traject kunnen deelnemen.

Meer informatie over de zelfstandige opleiding Preventiecentrum vindt u op www.efaa.nl onder ‘Opleidingen/management’. Mailen kan ook naar info@efaa.nl of bellen naar 0495-533229.

fit20 introduceert innovatieve voedingssupplementen

Ons DNA verschilt nauwelijks van onze verre voorouders en is oeroud. Zij leefden van de jacht en visvangst en van wat zij verzamelden uit de natuur. Voeding was schaars maar gevarieerd en onbewerkt. Zij leefden buiten in de zon. Wij kennen geen voedselschaarste maar eten niet altijd even gevarieerd, en krijgen vaak veel granen en veel minder groente en fruit binnen. We zijn weinig in de zon. Onze dagelijkse voeding bevat niet altijd voldoende vette vis en zeegroenten. Iedereen heeft wel periodes van te weinig slaap en teveel stress.

De fit20 voedingssupplementen geven ondersteuning op de gebieden van voeding, zonlicht (vitamine D), zee (omega 3 visolie, vitamine K2 en jodium) en in periodes waar behoefte is aan energie en levenslust (Maca en Coleus). fit20 Zon & Zee, Groente & Fruit en Passie & Energie hebben een zeer goede marge. Info: walter@fit20.nl

Geen airmiles maar health miles: zou dat werken in Nederland?

In het Zuidafrikaanse Johannesburg fungeert zorgverzekeraar Discovery. De organisatie geeft ‘vitality points’ uit via haar verzekeringspas. Die zijn vergelijkbaar met de airmiles die Albert Heijn, Gall & Gall en de Shell hanteren. De verzekerden van Discovery verdienen health miles als zij gezonde levensmiddelen kopen, lid worden van een sportclub of een fitness centrum bezoeken. De health miles zijn in te wisselen bij Discovery en bieden korting op de te betalen nominale premie. Denkbaar is dat op termijn lichaamsbeweging en overgewicht rechtstreeks worden gemeten en ook weer health miles opleveren. De deelnemers aan het health miles-programma krijgen vooraf een medische keuring. Discovery sluit op basis van de uitslag daarvan een deal met de verzekerde over te verdienen health miles, indien de verzekerde de na te streven persoonlijke gezondheidsdoelen inderdaad bereikt. Dus ook mensen die al overgewicht hebben, kunnen health miles verdienen, als zij na een jaar iets minder overgewicht hebben. Verzekerden zijn niet verplicht deel te nemen aan het health miles programma. Ze kunnen zich ook verzekeren bij Discovery zonder alle gezondheidsbevordering. Discovery heeft haar model geëxporteerd naar de USA (zorgverzekeraar Humana), China (Ping An Health) en Engeland (Prudential).

Betere vetverbranding tijdens inspanning met Reasons Drinks

Het gezondheidsbewustzijn van de consument neemt toe dankzij meer kennis over de effecten van voeding en beweging. Hoewel er een ruim aanbod is aan sportdranken, zijn die vaak beperkt tot isotone en energiedranken. Reasons drinks is speciaal ontwikkeld om de vetverbranding met en zonder sporten te bevorderen en helpen mensen bij het streven naar het ideale gewicht. Er zijn twee soorten: Reasons Aqua Diet, een verfrissend mineraal water met L-carnitine en een smaakje. L-carnitine stimuleert vetverbranding en helpt mensen die willen afvallen. Reasons Aqua Diet is er in de smaken lemon, apple, orange en mango. En Reasons Mega Burner is een caloriearme, vetverbrandende dorstlesser met L-carnitine en cafeïne. Reasons Mega Burner is er in de smaken lemon, grapefruit, pineapple en forestfruit.

Daarnaast biedt Reasons drinks een uitgebreide ondersteuning in de vorm van point of sale materiaal, voorlichtingsflyers en is het bedrijf actief op social media.

Meer info:www.reasondrinks.nl

2 daagse JUST BOUNCE® Trainers opleiding

Deze opleiding voor trainers en personal trainers wordt gegeven op 26 en 27 januari, 23 en 24 februari, 23 en 24 maart, 20 en 21 april, 18 en 19 mei, 15 en

16 juni 2013 bij Special Sports in Amstelveen. De oefenvormen: balans -, coördinatie -, conditie -, interval -, freestyle -, kracht -, flexibiliteits -, relaxoefeningen op de minitrampoline worden gegeven op basis van ontspanning en respect voor de zwakke schakels in het lichaam. Tijdens de opleiding is er behalve aandacht voor de verscheidenheid aan oefenvormen ook aandacht voor andere gezondheidspijlers zoals: ontspanning, rust en slaap, voeding, super-foods, water, detox en omgevingsinvloeden.

Voor meer informatie: info@justbounce.eu of www.justbounce.eu

Plantina Vitaminen official supplier van Team LiGA

Plantina Vitaminen heeft zich als official supplier verbonden aan Team LiGA. Zij zal de LiGA Ladies gedurende het schaatsseizoen 2012-2013 voorzien van voedingssupplementen. Zowel LiGA als Plantina Vitaminen is een oerhollands bedrijf en schaatsen past hier goed bij. Plantina Vitaminen ontwikkelt producten (NZVT-gekeurd) die sporters helpen snel te herstellen na inspanning, om daarna weer een maximale prestatie te kunnen leveren.

Voor meer informatie: www.plantina.nl en www.teamliga.nl.

body•LIFE 9I2012 I

Edities