Branche actueel nieuws

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2012

I body•LIFE 10I2012

Sjabbens Sport & Health Renkum grote winnaar fitnessclub van het jaar verkiezing

In totaal werden er meer dan 30.000 stemmen uitgebracht en dit overtrof het aantal stemmen van vorig jaar. Bij het uitbrengen van een stem werd ook een beoordeling gevraagd voor zes criteria: sfeer/ambiance, klantvriendelijkheid, prijs/kwaliteitverhouding, persoonlijke begeleiding, mate waarin persoonlijke doelen worden behaald en kwaliteit/hoeveelheid apparatuur (cijfers tussen 1-10).

Dubbelslag

Grote winnaar bij deze verkiezingen was Sjabbens Sports & Health Renkum en Heteren. Zij kregen de meeste stemmen, bijna 600 in Gelderland. Daarnaast staan beide clubs, met 8,75 in Renkum en 8,90 in Heteren, in de top vijf van de sportcentra. “We zijn er erg trots op dat onze leden ons zo’n hoog rapportcijfer geven”, zegt Henk Sjabbens. “Het bevestigt dat onze leden zeer tevreden zijn over de gang van zaken binnen ons bedrijf. Een mooiere waardering kun je als ondernemer niet krijgen. Tevens is het geweldig dat we na de laatste verkiezing in 2001, ruim 10 jaar geleden, nog steeds tot de top van Nederland behoren.”

De verrassing werd pas compleet toen Sjabbens Sports & Health ook de vakjury Award won voor beste fitnessclub van Nederland. “Dit was een bijzonder spannende race”, vertelt Iddo Sjabbens. “Alle provincie winnaars hadden 2 minuten de tijd om zich te presenteren voor de vakjury bestaande uit: Olga Commandeur, Promotor Gezond Bewegen, Erwin Damberg, Founder Wellness Media Group en Alexander Nonnekes van Spieren voor Spieren. In onze presentatie lag het accent enerzijds op ons concept en anderzijds op ons familiebedrijf dat al 40 jaar bestaat en dat we ondanks de grootte van de clubs erin toch in zijn geslaagd de familiesfeer te bewaren. Daarnaast staan onze clubs in de regio goed bekend.” Volgens Iddo waren deze punten doorslaggevend voor de jury. “Voor ons de uitdaging om deze Award waar te maken naar onze leden en wellicht volgend jaar weer te bemachtigen.”

Publieksprijs

Ron van Tergouw, eigenaar van Betaalbaarsporten en initiator van negen Wellness & Healthclub Newstyle vestigingen in Utrecht en omstreken, is erg blij met de Publieksprijs Fitnessclub van het Jaar 2012. “We hebben dit jaar ontzettend hard gewerkt om nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Dit jaar alleen al hebben we vijf nieuwe clubs opgezet, ingrijpende renovaties uitgevoerd en diepgaande en kwalitatieve verbeteringen op ons personeelsbeleid toegepast. We hebben echt een vijf sterren aanbod tegen eerlijke prijzen. Iets waar de prijsvechters niet tegenop kunnen. Deze titel is de kroon op ons werk.

Met de komst van de nieuwe Utrechtse clubs aan de Oudegracht, in Ondiep, Oudwijk, Leidsche Rijn en Vianen mogen wij ons nu echt alom vertegenwoordigd in Utrecht noemen. Ook in 2013 zullen wij intensief ons beleid van kwaliteit en persoonlijke aandacht voor een betaalbare prijs blijven voeren. Wij willen ieder die op ons heeft gestemd hartelijk bedanken. Jullie steun maakt dat wij het succes in ons werk zien en daar vol overgave mee door zullen gaan.”

Awards voor Creativiteit

Naast de publieksprijs en vakjury Award werd door de vakjury ook een Award uitgereikt aan de Creatiefste Fitnessclub in Nederland, die op de meest originele, ludieke en effectieve manier hebben deelgenomen aan de verkiezing. Veel fitnesscentra haalden tijdens de stemrondes alles uit de kast om stemmen te winnen door middel van twitteracties, facebook, stempassen, aankleding van het fitnesscentrum met promotiemateriaal en posters, filmpjes op de tv-schermen in het centrum en op YouTube, artikelen in kranten. Uiteindelijk gingen de Awards voor Creativiteit naar:

- Jeroen Maas Sports Company uit Hoofddorp

- Life City uit Baarn

- Fitness Factory uit Laren (Gelderland).

 Spieren voor Spieren!

Uiteraard werd tijdens de verkiezingen voor Fitnessclub van het jaar het goede doel niet vergeten. De partners van de verkiezingen Travelexclusive.com, Thermen Bussloo, Spotzer Leukvoorjou en WijWillenSport doneerden voor iedere stem € 0,05 aan Spieren voor Spieren. Spieren voor Spieren zet zich in voor meer dan 20.000 kinderen in Nederland die door een spierziekte beperkt worden in alles wat ze willen en kunnen. Spieren voor Spieren helpt deze kinderen. In totaal werd een bedrag opgehaald van € 2.183,60.

In een bomvolle en sfeervolle zaal in het Steigenberger Kurhaus zijn op maandag 17 december jl. de Awards uitgereikt aan de winnende fitnessclubs. Ook de Provincie Winnaars ontvingen daar hun Awards. Grote winnaar was Sjabbens Sport & Health Renkum die door de vakjury als beste fitnessclub van Nederland werd gekozen. Daarnaast kregen ze ook een Award als winnaar van de Provincie Gelderland. Betaalbaarsporten (vestiging Lombok) uit Utrecht heeft de Publiekstitel in de wacht gesleept. 

De Provincie Winnaars die een Award ontvingen:

- Friesland: Sportschool Ursus uit Leeuwarden

- Groningen: Go4Fitness Bedum uit Bedum

- Noord-Holland: The Family Gym uit Amsterdam

- Zuid-Holland: Fitness & Health Club Delft uit Delft

- Flevoland: Sport & Gezondheidscentrum Woort uit Urk

- Gelderland: Sjabbens Sport & Health Renkum uit Renkum

- Overijssel: Wellness Centrum Zwolle uit Zwolle 

- Zeeland: Optisport Vlissingen-Middelburg uit Vlissingen

- Utrecht: Betaalbaarsporten uit Utrecht

- Noord-Brabant: Body Active uit Etten-Leur

- Limburg: Sportcenter Balance uit Panningen 

- Drenthe: Fitnesscentrum Roden uit Roden

Fitnessclub van het jaar I branche actueel

body•LIFE 10I2012 I

Edities