Robert Havelaar wint Best Personal Trainer Award

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2012

I body•LIFE 10I2012

Praxtour CtR, indoor fietsen op een hoger plan

Degene die indoor fietsen maar een surrogaat voor echt fietsen vindt, kan zijn mening gaan herzien. Met de CtR (Closest to Reality) van Praxtour komt de beleving van een echte buitenfietstocht nu wel heel dichtbij. Praxtour biedt met de Course en Cruise al een ongeëvenaarde simulering van de werkelijk-heid, maar gaat met de CtR nog een flinke stap verder. Net als bij de andere modellen worden de echte routebeelden in de film vergezeld van automatisch geregelde weerstand overeenkomend met stijgingspercentages tot maar liefst 23%. De CtR biedt nog meer: de bike beweegt volautomatisch mee voor- en achterover met afdalingen en stijgingen en 2 grote ventilatoren bieden snelheidsafhankelijke rijwindkoeling. Bovendien heeft de CtR een links-rechtskanteling, waardoor de natuurlijke fietsbeleving benaderd wordt. Een sensationele ervaring, vonden ook 20 gebruikers uit een testpanel, die de CtR op een schaal van 1 – 10 met een 9,4 beoordeelden.

Meer info: www.praxtour.nl

NEWS

producten en

concepten

Vbarre®: De nieuwste trend om je lichaam in topconditie te krijgen

Zoals je in de media (kranten, Elsevier, radiostations, ANP nieuws, dansmagazine, Fitmagazine, ZIN) wellicht hebt meegekregen is de nieuwste groepsles- /fitnessworkout Vbarre® enorm aan het opkomen. In Nederland is dit echt een hype aan het worden. Vbarre® is niet zomaar een les, maar een filosofie. Een intensieve shape workout

waarbij het gehele lichaam getraind wordt op een manier die je niet eerder hebt

beleefd. Door middel van ballettechnieken verricht je diverse oefeningen die komen vanuit Pilates, Bodyshape en Fitness. De les wordt op een bootcamp-achtige manier gegeven op trendy muziek. Er wordt gebruik gemaakt van (pilates-) ballen, tubes, matjes en een echte ballet barre. Opleidingen tot Vbarre instructeur worden verzorgt door AALO Opleidingen.

Meer informatie:www.aalo.nl

2 daagse JUST BOUNCE® Trainers opleiding

Deze opleiding voor trainers en personal trainers wordt gegeven op 5 en 6 januari 2013, 23 en 24 februari 2013 en 23 en 24 maart 2013 bij Special Sports in Amstelveen. De oefenvormen: balans -, coördinatie -, conditie -, interval -, freestyle -, kracht -, flexibiliteits -, relaxoefeningen op de minitrampoline worden gegeven op basis van ontspanning en respect voor de zwakke schakels in het lichaam. Tijdens de opleiding is er behalve aandacht voor de verscheidenheid aan oefenvormen ook aandacht voor andere gezondheidspijlers zoals: ontspanning, rust en slaap, voeding, super-foods, water, detox en omgevingsinvloeden.

Meer weten? Schrijf je in voor een gratis presentatiemiddag op 19 januari, 16 februari en 16 maart 2013 bij Special Sports

Amstelveen. info@justbounce.eu www.justbounce.eu

Voor meer informatie: info@justbounce.eu of www.justbounce.eu

TimFit brengt uniek codesysteem

Door een uniek kortingscodesysteem dat TimFit heeft laten ontwikkelen voor haar maaltijdshake met de SX-5 afslankformule, bent u als fitnesscentrum/trainer niet meer verplicht voorraad aan te houden. Daarnaast kan TimFit door dit codesysteem voor u, vrijblijvend en kosteloos, de gehele order- en financiële afhandeling en verzending naar uw leden uit handen nemen. Maandelijks ontvangt u van ons een creditfactuur (en uitbetaling) met een overzicht van de door ons verschuldigde marges van de orders die via uw kortingscode zijn besteld. En vandaag besteld is morgen geleverd. Uiteraard blijft de rechtstreekse traditionele verkoop vanuit het fitnesscentrum gewoon bestaan. U kunt er ook voor kiezen om een combinatie van rechtstreekse verkoop en de kortingscode aan uw leden te bieden. U bent dus allesbehalve verplicht om met het codesysteem te werken.

Meer informatie:www.timfit.nl

Nieuwe opleiding ‘Functional Trainer’ bij Kengy's Support

Kengy's Support start in april in Den Bosch met de opleiding tot functional trainer. De twee-daagse opleiding functional trainer is bedoeld voor ervaren fitness/personal trainers die meer uit hun small group of een-op-een training willen halen. Er wordt gebruik gemaakt van populaire materialen, zoals TRX, Aerosling, Bosu, Gym Balls, Tubes, Vipers, Kettlebels en Pads. De cursisten leren hoe ze de materialen technisch juist moeten gebruiken. Hierbij leren ze ook rekening te houden met de verschillende doelgroepen. De cursisten leren bovendien hoe je met de materialen kunt variëren, waardoor je elke training een uitdagende workshop kunt aanbieden.

Aanmelden of meer info: www.kengyssupport.nl

100e Milon Cirkel uitgeleverd

Op 18 december jl. werd bij FitLife in Budel (NB) de 100e Milon Cirkel uitgeleverd in de Benelux. Een mijlpaal voor een relatief jong bedrijf. Importeur Raf Swerts is trots: “We wisten wel dat de tweede 50 sneller zouden gaan dan de eerste 50, maar dat we nu al op de 100 vestigingen zitten is wel een mooie beloning voor ons harde werken. Het succes van onze klanten maakt anderen nieuwsgierig en enthousiast. Daarom groeien we nu dus ook sneller dan vorig jaar.” De eerste 12 orders voor 2013 zijn dan ook al geplaatst.

Ten opzichte van Duitsland, waar de Milon Cirkel vandaan komt, heeft Benelux nog een achterstand. Swerts: “In Duitsland heeft 1 op de 5 fitnesscentra een Milon Cirkel in huis. We werken er hard aan om dat ook hier voor elkaar te krijgen. Inmiddels hebben we succesverhalen te over, kunnen we clubs helpen met de financiering en is ons team uitgebreid met 2 medewerkers voor sales maar zeker ook ondersteuning van de clubs.”

Indien u meer wilt weten over de Milon Cirkel, dan kunt u informatie vinden op www.miloncirkel.com. Daar kunt u ook een informatieaanvraag achterlaten.

Debbie Jenner blijft onstuitbaar met nieuwe formules

De Pilates Company van Debbie Jenner is still going strong. Ground Control-PILATES is de meest succesvolle body-mind groepsles in Nederland. Debbie blijft echter vernieuwen want sinds dit jaar biedt zij haar Ground Control-ZILVER aan, een onderdeel van een uitgebreid project voor de toenemende 50’ers markt. Zij heeft een Pink Programma voor klanten met kanker, of herstellend daarvan. Haar ontspanningsles Relaxercise loopt als een trein. Er zijn al 20 instructeurs die Nederland leren ontspannen en dat aantal neemt toe. Vanaf 2013 gaat Debbie workshops verzorgen voor Fitness Trainers & Personal Trainers over de Pilates-principes en het toepassen in hun fitness repertoire. Zij zal een Pilates workshop verzorgen met de Flowin’ matten. Ook organiseert zij voor de in Amerika wonende Engelse Tracey Mallet haar Booty Barre programma.

Meer informatie: www.pilatescompany.nl

Polar introduceert Polar Beat-app

Polar Beat is een nieuwe app voor iedere sporter die een slimmere trainingsaanpak zoekt.

De meeste app's registreren enkel je training. Maar intensiever, sneller en meer sporten betekent niet automatisch dat je prestaties verbeteren. Het gaat erom dat je je training slimmer aanpakt. Dankzij de nieuwe Polar Beat-app weet je na je training wat je lichaam bereikt heeft en wat er nodig is om je doelen te bereiken: ge-wichtsverlies, sneller of langer lopen. Naast de traditionele functies van een sport app beschik je, in combinatie met de Polar H7 hartslagsensor, over een aantal unieke Smart Coaching functies van Polar om het verschil te maken. Zo kun je een trainingsdoel instellen en train je altijd op de juiste intensiteit binnen de voor jou optimale hartslagzone. Ook krijg je inzicht in het effect van je training en zie je hoeveel calorieën je hebt verbrand. De Polar Beat app is gratis te downloaden in de App Store. De premium versie kost € 2,99. Polar Beat is compatibel met iPhone 4S en de nieuwe iPhone 5. Meer informatie: www. polar.fi/beat/nl

body•LIFE 10I2012 I

Edities