Milon maakt het verschil bij… Medisport Etten-Leur

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr10 2012

Nieuwe Marketing Coördinator bij MoveToLive

Per 1 december is Rinske van Casteren gestart als Marketing Coördinator Benelux bij MoveToLive. Voorheen was zij werkzaam als adviseur bij diverse merkbureaus en als marketeer bij Océ. MoveToLive is de grootste leverancier van fitnessoplossingen met internationalen topmerken zoals Cybex, Nautilus, True Fitness, FreeMotion, Schwinn Outdoor Cycling en ActivityConcept. Binnen MoveToLive zal Rinske zich bezig gaan houden met het verstevigen van de positie en het vergroten van de naamsbekendheid van MoveToLive in de markt.

I body•LIFE 10I2012

NEWS

Meijers Opleidingen 2013: “Functionele Training”

Meijers Fit & Gezond heeft zich de laatste jaren steeds meer geprofileerd als de expert op het gebied van functionele training. Naast het brede repertoire aan trainingsmaterialen heeft ook het aanbod aan opleidingen zich verder uitgebreid. Deze praktijkgerichte opleidingen zijn gericht op de huidige trends op het gebied van functionele training en laten zich kenmerken door een sterke theoretische onderbouwing, maar vooral ‘hands on’ benadering. Daarnaast staan voor 2013 ook vier Inspiration Days op het programma. De eerstvolgende is op 19 januari. Tijdens deze Inspiration Days worden de nieuwste trends op het gebied van functionele training gepresenteerd in de vorm van korte workshops met uiteenlopende thema’s. Zo kun je op één dag kennis maken met nieuwe trainingsmaterialen en methoden en gebruik maken van unieke acties!

Meer informatie: www.meijers.com.

Business nieuws

Relatiedag Climbstation

De Climbstation is een nieuw concept binnen Nederland, dat op veel manieren is in te zetten. Hierbij kunt u denken aan fitnesscentra, revalidatiecentra of binnen een recreatieve opzet. De echte klimwanden zijn niet overal inzetbaar en hebben, zonder aan de positieve kanten voorbij te willen gaan, het nadeel dat je en een hoge ruimte nodig hebt, je altijd met meerderen moet zijn om je te zekeren en je geen hoogtevrees moet hebben. De mobiele klimwand van Climbstation heeft dit allemaal als positieve zijde, dus je kunt alléén aan de slag, is in bijna iedere ruimte te plaatsen en is voor nagenoeg iedereen toegankelijk. Om eenieder kennis te laten maken met deze mobiele klimwand, organiseert Climbstation Nederland op 14 februari 2013 van 11.00 tot 15.00 een speciale relatiedag in Sport, Health & Wellnesscentrum Juliën te Lienden Hier kunt u volop uitproberen, kennis opdoen, luisteren naar de verschillende sprekers, vragen stellen op gebied van zowel sport als revalidatie en over hoe in te zetten in uw centrum.

Aanmelden kan op www.climbstation.nl of tel.06-48172310.

Nieuw online platform voor sporters

Eind november werd HYPERLINK "http://www.sporttegoed.nl"www.sporttegoed.nl gelanceerd, een website voor iedereen die zelf wil bepalen waar en wanneer hij sport. Sporttegoed.nl is een initiatief van ervaren sportondernemers Marcel Boots en Gijs den Hartog. Via dit online platform, dat binnenkort ook wordt gelanceerd als mobiele app, koop je dagkaarten voor één van de ruim 450 verschillende sportcentra in Nederland. Niet alleen fitnesscentra, maar ook zwembaden, squashbanen, schaatsbanen en overdekte skicentra zijn aangesloten bij Sporttegoed.nl. Het sporttegoed laadt men op via de site en is ook verkrijgbaar als giftcard. Na het kiezen van de sport en het centrum, ontvangt de sporter een e-ticket dat direct toegang geeft tot de sportlocatie. Wanneer men de sportlocatie bezocht heeft kan de ervaring en en beoordeling gedeeld worden via de site, wat andere gebruikers helpt in hun keuze voor een sportlocatie.

Meer informatie: www.sporttegoed.nl

XCO & BURN event weer groot succes!

Zaterdag 8 december was er weer een XCOR & BURN event in de Brood Fabriek in Rijswijk. Niet alleen instructeurs maar ook fanatieke XCOR fans konden deelnemen. Renata Jarz gaf het startschot voor de XCO Walking meets The Gladiator Workouts. Deze stoere workout was afzien, waarbij trainers Dennis van der Hoeven, Borke Erades van XCO en Bianca Karel en Danny Rust van The Gladiator Workouts niemand gespaard hebben. Vervolgens startte om 11.00 uur de XCOR Workout en gingen er ruim 300 deelnemers los. De nieuwste XCOR release werd gepresenteerd door Tanja Hogenberg, Wendy Vincenten, Carmen de Jager, Jochem ten Bohmer en last but not least Borke Erades. Een spectaculaire freerunners act kwam letterlijk uit de lucht jumpen en natuurlijk werden er weer Awards uitgereikt. Vervolgens was er de BURN Workout, welke 1 jaar geleden werd gelanceerd en inmiddels ook niet meer weg te denken is van de groepsfitness roosters. Maaike Parrel, Wendy Vincenten en Danny Rust maakten er een BURN feestje van. Tot slot ontving iedereen na zoveel zweten een goodiebag met zweetband, bidon, Sportline sportdrankje, Eat natural reep, Fitness & Health magazine en nog veel meer. Iedereen bedankt voor dit toffe Event.

Meer informatie: www.burnworkouts.nl

Discovery Line Selectorized van Precor biedt nog meer trainingscomfort

De nieuwe Discovery Line Selectorized presenteert 19 krachtstations met een elegant design die, dankzij de talrijke nieuwe functies en details, ook voldoen aan de hoogste standaardeisen voor moderne fitnessapparatuur. Stijn de Bie, Business Director Precor Benelux, geeft de volgende toelichting bij het uitgebreide ontwikkelingsproces van de nieuwe Discovery Line Selectorized: "Ons ontwikkelingsteam heeft zeer veel ervaring en dat zie je terug in de nieuwe apparaten. De nieuwe serie krachttoestellen is niet alleen van uitzonderlijke kwaliteit maar heeft ook een opvallend modern design." Het resultaat is opvallend: de Discovery Line Selectorized beschikt over een bijzonder eenvoudig te bedienen systeem waar extra gewicht gemakkelijk aan kan worden toegevoegd, zodat de beweging vloeiend en natuurlijk verloopt. Grote afbeeldingen zonder tekst laten bij elke training de juiste beweging zien en tevens de spiergroepen die worden getraind. Bovendien beschikt elk model van de Discovery Line Selectorized over een eigen QR-code waarmee video's met oefeningen en instructies via de smartphone kunnen worden opgeroepen voor een optimale start van een krachttraining.

Meer informatie: www.precor.nl

Radical Fitness van start met spectaculaire workouts

Op 12 januari houdt Radical Fitness haar openingsceremonie in Sportplan te Uitgeest. Een dag waar u kennis kunt maken met de programma’s van Radical Fitness en de kans om alle acteurs van de groep Radical Fitness te ontmoeten en deel te nemen aan verschillende lessen gegeven door nationaal Presenters en internationale Master trainers. De dag begint om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Radical Fitness trainers betalen 10 euro en Radical Fitness clubleden 15 euro. Voor overige belangstellenden kost deze dag 20 euro.

Meer informatie over deze dag en aanmelden kan via Manu N’kosi tel: 0032485154241 of per e-mail: emmanuel.nkosi@radicalfitness.net

LateralX® verkozen tot beste crosstrainer

Nog voordat de LateralX leverbaar is in Nederland, is dit nieuwe cardio apparaat van Octane Fitness al verkozen tot beste crosstrainer, tijdens de Club Industry Week in de Verenigde Staten. Deze nieuwe crosstrainer gaat naast vooruit en achteruit ook omhoog en omlaag en is hij bovendien zijwaarts te bewegen door de sporter. Tevens is het Small Group Training concept CROSS CiRCUIT® erop mogelijk. De LateralX werd door een onafhankelijk panel van deskundigen verkozen boven de andere finalisten Technogym Excite en de Precor AMT. De juryleden gaven aan dat geen enkele andere crosstrainer aanvoelt als de LateralX. De conclusie dat de LateralX werd beloond met de ‘Best of the Best’ prijs luidde: “Ondanks dat er veel nieuw is aan het apparaat, is het sterk, getest en solide genoeg om een blijvertje te worden en vermaakt het gebruikers echt.”

Meer informatie: www.octanefitness.com

Pt4pro® en Lifemaxx introduceren PT4Pro® suspension training

Vanaf januari 2013 introduceren Pt4pro® en Lifemaxx de ideale oplossing om gebruik te maken van PT4Pro® suspension training in de club. Door middel van een frame aan de muur wordt er een mogelijkheid gecreëerd om suspension trainingen een waardige plek te geven. U kunt op deze manier een speciale zone creëren in uw sportschool waarbij beginners en gevorderden het hele lichaam kunnen trainen. Met deze muurframes kan iedereen een unieke vernieuwing toevoegen in zijn of haar sportclub zonder daar grote investeringen voor te doen. Een enkel PT4Pro® frame is ontworpen voor training in tweetallen maar het is ook mogelijk om de frames koppelen om deze voor groepsactiviteiten te gebruiken. PT4Pro® is de functionele trainer die zich heeft gespecialiseerd op de beginnende én gevorderde sporter. Door de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid wordt de PT4Pro® zelfs opgenomen in de fitness opleiding van AALO opleidingen! Kijk voor meer informatie op www.pt4pro.com of bij een van de verkooppunten.

body•LIFE 10I2012 I

Edities