Coverstory FunXtion

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr2 2011

branche actueel I stelling

I body LIFE 2I2011

XCO Walking & Running de unieke buitentraining!

Vergroot uw sportschool en ga met XCO Walking en Running naar buiten!

Waarom XCO Walking & Running? Met XCO Walking & Running heb je letterlijk de juiste trainingsvorm in handen. Het biedt je de gelegenheid looptraining te combineren met de training van rompstabiliteit. Houding en de juiste spierkracht rond buik, bekken en rug bepalen voor een belangrijk deel de prestatie. XCO Walking & Running is bedoeld voor iedereen die van lopen houdt, ongeacht leeftijd, ervaring of doelstelling. Bovendien heeft recent onderzoek uitgewezen dat je met XCO Walking 33% meer kcal verbrandt. Dit programma (zonder licentie) helpt bij afvallen, is zeer geschikt voor Personal Training, verbetert je conditie en is bovendien leuk om te doen! XCO Walking is het eerste en enige buitenprogramma met een “vaste” choreografie!

Voor meer informatie www.xco.nl of 070-4276810

De trend van 2011 wordt een persoonlijke benadering van uw clienten.

Klantvriendelijkheid en extra service om boven

de middenmoot uit te stijgen is een tendens die in 2011 nog verder zal doorzetten. Het Body Supportvoedingsprogramma met geïntegreerde trainingsmodules kan u hierbij ondersteunen.

Uw personeel wordt opgeleid om te werken met het voedingsprogramma. Personal trainers en instructeurs zijn dan in staat om uw clienten een persoonlijk advies over een gezond eetpatroon te geven (zonder supplementen ), cursussen te geven over afslanken, aankomen of gewichtsbehoud. Gebruik van het Body Supportprogramma is onbeperkt. Bovendien zijn de licentiekosten zeer acceptabel.

Wat is Body Support?

Body Support is een online voedingsprogramma, gemaakt ter ondersteuning van sportcentra.

Het voedingsprogramma leert uw instructeurs om uw clienten op een verantwoorde manier met voeding om te laten gaan en hen te motiveren.

De voedingsadviezen zijn persoonlijk en op maat gemaakt. Aan de hand van lengte, gewicht, vetpercentage en leefpatroon wordt de energiebehoefte bepaald.

Via de energiebehoefte worden er vanuit de database persoonlijke voedingsschema’s gemaakt .

Tijdens de training kan de client met vragen terecht bij zijn instructeur die op zijn beurt een beroep kan doen op de online vraagbaak van Body Support.

De dagmenu’s die bij het voedingschema horen, bestrijken een periode van 10 weken waardoor een intensief contact met de klanten ontstaat.

De aanschaf van het programma zorgt voor een betere klantenbinding, een versneld trainingsresultaat en een grotere omzet.

Met Body Support volgt u de laatste trend en loopt u voorop in het verlenen van service.

Body Support, De Woerd 3, 5221 BE 's Hertogenbosch

Contactpersoon: Dhr. E. van de Wiel,

Tel: +31 (0)73-6233030

Email: info@bodysupport.nl, www.bodysupport.nl

De trend van 2011 In 2010 hadden we Zumba en SH’BAM. De trend van 2011 wordt….?

Fitnesstrends komen en gaan. Wat zijn de trends en wat zijn blijvertjes? Afgelopen maanden stonden diverse media weer vol met de nieuwste fitnesstrends voor 2011. Wordt het Ubound, een soort aerobics op kleine trampolines of Sh'Bam, de opvolger van Zumba of Kranking, het nieuwe spinning maar dan met de armen of Yogalosophy, een combinatie van yoga (veel stretchoefeningen) en geestelijke oefeningen (denk aan mindfulness) of Piloxing, een samensmelting van het populaire pilates en boksen, Crossfit of gewoon functionele training? Wij vragen het aan de markt.

Krankcycle nieuwe impuls voor indoorcycling zaal

Bij 80% van de clubs zijn de Indoorcycling lessen aanzienlijk teruggelopen. Niet heel gek, want er gebeurde niet veel nieuws de afgelopen jaren. Instructeurs werden niet verder opgeleid, differentiatie in het cycling rooster werd ontvoldoende doorgevoerd.

Johnny G (de man achter Spinning®) introduceert op zijn geheel eigen wijze de Johnny G Krankcycle® van Matrix. De Krankcycle met het Kranking® Training Systeem is de eerste machine in een (groeps)training die focust op het bovenlichaam om cardiovasculaire fitheid te bereiken. Het concept doorbreekt weer alle regels van fitnesstraining. Het gaat voornamelijk om onderlichaam training in fitness en cardio, het bovenlichaam kwam niet echt aan bod!

De Krankcycle is echt uniek in zijn soort en maakt een voorwaartse en achterwaartse rotatie mogelijk met 1 arm of 2 armen tegelijk met een traploos verstelbare weerstand. Tevens is zittend en staand trainen mogelijk.

De training op de Krankcycle heet Kranking en combineert aerobe training voor het bovenlichaam met kracht terwijl veel calorieën worden verbrandt

en rompstabiliteit wordt verbeterd.

Haal dus de indoor cycling zaal van de automatische piloot af en geef een nieuwe impuls aan groepstrainingen binnen uw centrum.

Kranking is relatief makkelijk te leren, plezierig trainen en zeer effectief. De Krankcycle is zelfs toegankelijk voor rolstoelsporters. Er zijn diverse soorten training met de Krankcycle mogelijk die instructeurs tijdens een 2-daagse opleiding onder de knie krijgen.

Wilt u het ontdekken en een keertje GRATIS met een introductie sessie meedoen? Dit is elke 1e vrijdag van de maand mogelijk in Houten bij Matrix Fitness.

Kijk voor meer informatie op onze website www.krankcycle.nl

CARVER FITNESS® wordt de trend van 2011!

Skiërs zijn kundig en behendig in het afdalen. Vooral doordat ze een uitstekende beheersing hebben over hun heup-, been-, en buikspieren. Nu is dit voor iedereen haalbaar. Van jong tot oud.

De Carver is het eerste volledige cardiovasculaire fitnesstoestel dat een skibeweging simuleert d.m.v. de effectieve diagonale beweging en als enige voorziet in een goede heuprotatie. In no time vergroot de Carver je coördinatie en balans. De Carver rekent af met de probleemzones BBB, heupen en dijen en geeft aantoonbaar minder kans op blessures en spierpijn in het dagelijks leven. Alles bevestigd in een onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Maastricht.

Bekijk het zelf ! www.carverfitness.com

THE GLADIATOR WORKOUTS®

De trend van functionele trainingen gaat in 2011 flink doorzetten. Met THE GLADIATOR WORKOUTS® hebben instructeurs, clubs en deelnemers een fantastisch uitgewerkt concept dat direct, eenvoudig en goedkoop toepasbaar is. De basis bestaat uit 3 trainingen die alle componenten van fitness in zich hebben, ondersteund door een handige workout cd. Gecertificeerde GLADIATOR-instructeurs kunnen met weinig voorbereiding effectieve trainingen geven die door de periodisering optimaal zijn.

Personal trainers, fitnessinstructeurs en groepslesinstructeurs profiteren van het concept door de uitgewerkte trainingen die gemakkelijk aan te passen zijn en clubs profiteren van het LICENTIE- VRIJE concept door het aanstekelijke image en de marketingondersteuning door Train the Trainers.

Kenmerkend voor THE GLADIATOR WORKOUTS® is de korte duur van de trainingen. Ze zijn tussen de 25 en 45 minuten. Gericht op kort en effectief trainen en het stimuleren van verbeteringen in de hormonale balans. Een bijkomend voordeel is de praktische invulling in de roosters en tijdsschema’s van drukbezette klanten.

Als aanvulling zijn er vanaf mei extra trainingen beschikbaar. Voor de zomerperiode is er de GLADIATOR BOOTCAMP, een outdoortraining met weer een andere indeling dan de basistrainingen waardoor hij ook binnen te gebruiken is als aanvulling of afwisseling op de 3 basis GLADIATOR WORKOUTS. Een vijfde training die momenteel in ontwikkeling is wordt ook in mei/juni gelanceerd en is uniek in Nederland.

Als extra marketingondersteuning krijgen alle gecertificeerde instructeurs een vermelding, inclusief contactgegevens, op de speciale website, www.thegladiatorworkouts.nl . ook de clubs waar de trainingen worden gegeven worden hier op vermeld. Meer info: www.thegladiatorworkouts.nl, www.trainthetrainers.nl

body LIFE 2I2011 I

Edities