Zumba

Verschenen in BodyLIFE Benelux nr5 2011

I body•LIFE 5I2011

Club make-over?

In de zomer!

Het klinkt misschien vreemd, maar zelfs in de fit- en wellness-wereld is er sprake van seizoenen. Gaat u maar na. Uw centrum is in de vakantieperiode doorgaans stiller.

De stille vakantieperiode biedt u een uitgelezen kans om renovatiewerkzaamheden aan uw centrum uit te laten voeren. Vooral bij het vernieuwen van uw vloer kunt u daarvan optimaal profiteren. Daarom heeft Mansom Fitfloor, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren en leggen van vloeren in fit- en wellnesscentra besloten om dit jaar niet te sluiten tijdens de bouwvakvakantie.

Speciaal voor de fitness ondernemer werkt het team van Mansom Fitfloor deze zomer door. Dit betekent dat uitlopende nieuwbouwprojecten of verbouwingen op tijd kunnen worden afgemaakt. Bovendien kunt u in uw bestaande praktijk een nieuwe, sfeervolle vloer aanleggen, zonder veel overlast voor uw klanten.

Voor meer informatie: www.mansomfitfloor.nl.

NEWS

producten en

concepten

LIJFSTIJL, trainers netwerk met INHOUD

LIJFSTIJL Centrum Franchise is een netwerk van LIJFSTIJL Coaches (LC Coaches), die begeleiden volgens de LIJFSTIJL visie. Onze visie is ontstaan door het jarenlang begeleiden van vele types mensen met zeer uiteenlopende achtergronden, vele verschillende doelstellingen, via nog meer verschillende methodes. Conclusie: alleen het combineren van de LIJFSTIJL pijlers training, voeding en leerzame, maar vooral eerlijke coaching, kan leiden tot blijvend resultaat.

LIJFSTIJL Centrum Franchise is altijd op zoek naar:

1. Coaches die zelfstandig (willen) werken of een samenwerking wensen aan te gaan met een bestaand centrum.

2. Coaches die een eigen LIJFSTIJL Small Group Centrum willen starten. Zie www.lijfstijlcentrumdenhelder.nl.

Voor beide categorieën is een zeer uitgebreide franchiseformule uitgewerkt, waarbij het zwaartepunt ligt op de inhoud; kant-en-klare begeleidingsprogramma’s gericht op het individu of kleine groepen!

Interesse in onze visie? Neem voor meer informatie contact op via info@lijfstijlcentrum.nl of neem een kijkje op onze website www.lijfstijlcentrum.nl

HealthCity start met LAPT

Fitnessketen HealthCity start deze zomer met het snel groeiende Personal Training concept LAPT (Los Angeles Personal Training). Daarnaast wordt bij HealthCity als eerste en exclusief voor Nederland het LAPT afslankprogramma RE-SIZE gelanceerd. LAPT levert fitnessclubs en Personal Trainers een nieuw profit center, waarin ze een reeks van specifieke systemen krijgen aangeleverd om Personal Training langdurig succesvol te maken. Op dit moment telt Nederland circa 400 à 500 Personal Trainers. Met de invoering van het LAPT concept bij HealthCity, zal het aantal Personal Trainers in Nederland naar alle waarschijnlijkheid verdrievoudigen. Dit biedt consumenten dus nog meer mogelijkheden om een kwalitatieve Personal Trainer te vinden.

De introductie van LAPT bij HealthCity zal gefaseerd verlopen. Deze zomer wordt het PT concept geïmplementeerd in de Nederlandse clubs, vlak na de zomer in België en begin 2012 zal LAPT in Duitsland worden doorgevoerd.

LeefstijlClubTM en Bewegen is Medicijn binnen 3 maanden meer dan 100 sportcentra

LeefstijlclubTM is een service van EFAA waarin kwaliteitscentra samenwerken om de kwaliteit van de organisatie, de kennis van teamleden en de service en begeleiding van leden te optimaliseren. Inmiddels zijn meer dan 100 centra aangesloten bij de Leefstijlclub service van EFAA en past al meer dan de helft actief de schijf van 3 toe in hun advies naar de leden.

EFAA nam het op wetenschap gebaseerde beweegadvies van het American College of Sports and Medicine en vertaalde dat naar het Schijf van 3 model. EFAA presenteerde op 11 februari jl. het Bewegen is Medicijn handvest waarin de visie van fitness als effectieve leefstijl interventie omschreven staat.

Om Bewegen is Medicijn en de schijf van 3 ook bij het grote publiek bekend te maken start EFAA in september een nationaal beweeg onderzoek en een schijf van 3 campagne. Sportcentra die in willen haken kunnen mailen naar info@efaa.nl.

Professional Clubs

Professional Clubs werkt met het succesvolle MQS systeem. MQS is de afkorting voor: Management Quality System. Professional Clubs doet al jarenlang onderzoek naar managementtheorie en managementpraktijk. Doelstelling van het onderzoek is resultaten ombuigen naar hapklare brokken die direct door de manager te gebruiken zijn. Om tot goed managen te komen is er kennis nodig en een succesvol systeem dat makkelijk toepasbaar is voor (a) de manager en (b) teamleden op de werkvloer. Dit zo ingericht dat je voor beide zeer weinig tijd kwijt bent.

Het MQS systeem dient als basis voor alle programma’s die Professional Clubs biedt. Om een maximaal rendement te behalen met onze programma’s adviseren wij u op kosten van ons deel te nemen aan de General Manager opleiding in samenwerking met AALO opleidingen. Het meest toonaangevende opleidingsinstituut van de fitnessbranche.

De licenties van Professional Clubs zijn:

Pro Club Manager, Metis, Basix

Meer informatie: www.professionalclubs.nl

BellyAttack® groot succes

BellyAttack is begin januari met haar activiteiten in de BeNeLux gestart en ontpopte zich in zeer korte tijd tot een groot succes. Momenteel zijn er meer dan 100 deelnemende clubs binnen Europa. De goede service en de enthousiaste deelnemers hebben ervoor gezorgd dat dit Nederlandse concept een snelle en succesvolle start heeft gemaakt. Het unieke aan de BellyAttack is volledige bewegingsvrijheid in combinatie met infrarood-dieptewarmte. Deze uitgebreide mogelijkheden zorgen er dan ook voor dat de BellyAttack dé fitness tool is om met de bestaande trainingsmethoden 100% meer resultaat te behalen. De BellyAttack is de uitkomst voor iedereen die snel en op een gezonde manier wil afvallen. Tijdens de FIBO 2011 trok de BellyAttack veel bekijks in samenwerking met Stex Fitness Europe. Stex Fitness Europe en BellyAttack Europe staan beide voor innovatie, kwaliteit en goede service. Voor meer informatie www.bellyattack.nl

Edities